Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nesouhlasím s inkluzí Může slepý řídit auto?

Nechci platit zbytečné asistenty pro nevychované děti. Nechci, aby moje děti vinou inkluzování mělo ještě horší vzdělání než dnes. Nechci, aby moje děti byly ohrožovány agresory, kteří jsou omlouváni „papírem na hlavu“.

Předesílám, že výrazy inkluzista a inkluzovaný jsem použil schválně pro odlehčení tohoto kontraverzního tématu.

Společností cloumá téma inkluze. Jsem pro začlenění tělesně postižených dětí do normálních škol, ale už nic dalšího. Dnes jsou všichni dyslektici (mají poruchu čtení), prostě dysvšechno nebo také ADHD (nezvladatelní) atd. Wikipedie uvádí mezi nejběžnější specifické poruchy učení (tzn. jistě nejsou zde uvedeny všechny):

  • Dysortografie se projevuje ztíženou schopností osvojit si pravopis daného jazyka, ačkoliv se dítěti dostává běžného vedení.
  • Dysgrafie znamená obtíže s písemnou formou projevu, kdy dítě píše velice ztěžka, neobratně, má problém si zapamatovat tvar písmen a jeho písmo je velice nečitelné a neuspořádané.
  • Dyskalkulie je specifická porucha počítání a práce s matematickými symboly.
  • Dysmúzie je porucha související s hudebními schopnostmi.
  • Dyspinxie je porucha charakteristická nízkou úrovní kresby.
  • Dyspraxie znamená špatnou obratnost.

Zdroj  Wikipedie

Zde doporučuji přečíst si článek o ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) a jak se údajně projevuje – Příběh kluka, který vypadá jako nevychovaný. Má ADHD. Tato „nemoc“ přesně zapadá do naší nové krásné doby, kdy je „nemocí“ i lenost, život bez práce, neplacení dluhů, lemplovství, povalečství, gamblerství a jiné „poruchy“ dříve považované za nectnosti. Podle mě právě ADHD představuje symbol degenerace dnešní společnosti, jde jí omluvit úplně všechno, od nevychovanosti, rozjívenosti, drzosti…. až po těžké ublížení na zdraví nebo vraždu.

Aktuální případ ze života. Pachatel poléval ženy vařící vodou, aby se s nimi seznámil (!). Dostal 42 měsíců (nepravomocně), škoda že ne 10 let.  Soudce konstatoval, že jeho jednání bylo zbabělé, zvrhlé a naprosto neomluvitelné. Podle svého obhájce se Lipan od dětství léčil s lehkou mozkovou dysfunkcí, také známou jako ADHD.

 Výchova se nahrazuje uhýbáním vyfabulovaným potřebám, vymyšleným nemocem. I kdyby tomu bylo jinak, proč by ostatní děti měly být ohrožovány někým, kdo se neumí v normální společnosti chovat. Nebo naopak se normální společnost se má snížit k těm s ADHD, budeme se mlátit po hlavách, kopat a plivat na sebe….?

Proč nesouhlasím s inkluzí

Nechci platit zbytečné asistenty pro nevychované děti. Nechci se dožít doby, kdy inkluze dorazí i do středních a vysokých škol, později i do zaměstnání, doby kdy slepí budou řídit auta, protože přece všichni musíme mít stejné šance. Ombudsmanka Anna Šabatová již předvedla, jaké jsou meze volnosti rozhodování pronajímatelů o tom, komu zapůjčí svůj majetek a jak se dá zneužít tzv. antidiskriminační zákon. Proč pronajímatelé bytů před provokatéry ombudsmanky neuspějí I v zaměstnání, při nasazení asistentů, by se ti horší přece mohli vyrovnat těm lepším.

Také nechci, aby moje dítě vinou inkluzování mělo ještě horší vzdělání než dnes. Součástí inkluze bude totiž snížení nároků na znalosti a zpomalení vyučování na tempo toho nejpomalejšího ve třídě, tedy menší vědomostí znalostí dětí. Když neinkluzovaní mohou žalovat stát (obce), že jejich děti nevzali do normálních škol, koho budu moci žalovat já, že vinou inkluze bude mít moje dítě horší vzdělání?

Budeme svědky realizace komunistického hesla „každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb“. Třída se rozdělí na normální děti a protěžované (pardon, v newspeaku pozitivně diskriminované) inkluzisty. V reálu inkluzista dostane jedničku, moje dítě za stejný výsledek trojku. No, alespoň v praxi pocítí, jak to chodí v reálné životě, že ten kdo je lepší, nemusí být úspěšnější. Zruší se snad výuka cizích jazyků, nebo jak se vlastně budou inkluzisti učit druhý cizí jazyk? Ne, nevymýšlím si, zde je názor speciální pedagožky

Hlavně čeho se obávám je, že moje dítě bude terorizováno o pět hlav většími propadlíky (nebude, protože bych do školy zašel a věc sakra řešil). Nechci, aby moje děti byly ohrožovány agresory, kteří jsou omlouváni „papírem na hlavu“. Nikde jsem neslyšel o plánech, vedle přidělení asistentů, na nasazení drábů do tříd. Jak jinak školy zajistí bezpečnost mých dětí? Zoufalým rodičům, zákonným zástupcům obětí inkluze totiž nezbude nic jiného, než sebemenší konflikt mezi dětmi, to co se dnes bere jako pošťuchování, řešit podáním trestního oznámení pro rvačku, výtržnost ve smyslu trestního zákona a voláním policie do školy. Jinak své děti  neochrání.

U dcery v první třídě holčička neustále napadala ostatní děti (ty co se nechaly, od některých dostala nabančeno, a ti pomáhali i těm slabším) a nepřestalo to do doby, kdy byla přeřazena do školy zvláštní. Když na vině inkluze takové dítě zůstane ve třídě, jak to bude škola řešit? Domluvami, prosbami, diskusí s rodiči? A dítě bude mezi tím jiné děti mlátit, mlátit a mlátit. Dostaneme se tak do absurdní situace, kdy všichni budou žalovat všechny a policie bude vyvádět sedmileté děti v poutech na rukou. Škola má mít naopak možnost po pátém ročníku školní docházky vyloučit žáka (žákyni), ať si s nimi poradí rodiče. Dnes jsou všichni bezmocní před agresivitou malých spratků a když se něco stane, jenom lomí rukama.

Ještě si pamatuji exministryni školství Petru Buzkovou z ČSSD, která své děti měla na privátní základní škole, nikoliv státní. Kdepak je má současná paní ministryně školství Kateřina Valachová? Proč se ptám? Protože to dopadne jako ve Spojených státech. Státní školy s bezpečnostními rámy, statnými dozorci s obušky a v neprůstřelných vestách odebírající u vstupu nože, boxery a pistole a na druhé straně placené soukromé školy. A čím více budou školy inkluzované, tím rychleji bude probíhat jejich segregace.

Dříve se řeklo „je blbé po mamě nebo po tatovi“ a dotyčný šel pást husy. Lidé, zvláště na vesnici věděli, že dědičné znaky se projevují v generacích nejen u koní, krav a králíků, ale  u lidí (zde i výchova, tedy kvalita rodiny). Dnes se má každý, bez ohledu na schopnosti a vychování, stát nejlépe lékařem nebo advokátem. (Takový advokát s ADHD, to musí být něco). Heslem je „vždyť na to mám právo“. Proto inkluze, asistenti, proto se děti budou muset povinně (možná to bude i ve školním řádu s odvolávkou na antidiskriminační zákon) kamarádit s agresory, kteří jim budou opakovaně ubližovat. Co kdyby agresoři měli psychické trauma z vyloučení z kolektivu.

Inkluze je podle mě důsledek zvrácené představy, že možnosti člověka jsou nezávislé na jeho schopnostech. V demokracii platí hlas hlupáka stejně jako hlas vzdělance. Každý může volit a být zvolen kamkoliv, bez ohledu na své schopnosti, na to, zda umí číst, psát, počítat, jakou má mravní integritu, zda se chová jako křupan, mluví jako hulvát (podívejme se na Miloše Zemana, kam to dotáhl), nebo jestli umí vůbec mluvit, jestli se myje, čistí si zuby, zda zvládá jít příborem, jak se obléká, jak se chová, co má hlavě (mám na mysli skutečné, ne papírové vzdělání, dřívější politici byli filozofové, spisovatelé, připomeňme si T.G. Masaryka), zda se umí uživit prací (na rozdíl od dnešních politiků co po vystudování politologie a jiných „soft“ škol seděli jenom na schůzích)…..

Inkluze představuje další stupeň výchovy, přesněji indoktrinace ovčanů pro "Novou demokracii". Dětičky si již od mala budou zvykat, že nesmí nic z výše uvedeného hodnotit a všichni jsme si rovni bez ohledu na schopnosti.

 

 

Autor: Vilém Barák | středa 13.4.2016 12:55 | karma článku: 40,29 | přečteno: 2242x
  • Další články autora

Vilém Barák

Vzýváním míru se přivolává válka

Andrej Babiš a Alena Schillerová jasně říkají, že jsou proti posilování obranyschopnosti Česka a přípravám na vojenské ohrožení, nesouhlasí s dodržení spojeneckých závazků ve výdajích na obranu nebo s vojenskou pomocí spojencům.

17.4.2024 v 16:56 | Karma: 37,75 | Přečteno: 2233x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Proč ANO nehlasovalo pro usnesení o bezpečnostních hrozbách

Poslanecká sněmovna 20. března 2024 schválila usnesení k bezpečnostním hrozbám pro Českou republiku. Hnutí ANO pro toto usnesení nehlasovalo.

10.4.2024 v 13:28 | Karma: 19,93 | Přečteno: 659x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Výzvy, aby Ukrajina jednala o míru jsou pobídkami ke kapitulaci

Během více než dvou let trvání války mezi Ruskem a Ukrajinou se objevují názory, že je nutné zastavit boje a uzavřít příměří, které by umožnilo zahájit jednání o míru. Na první pohled jde o dobrý plán, tak co tomu brání?

4.4.2024 v 17:00 | Karma: 26,96 | Přečteno: 826x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Nejsou „zemědělci“ jako zemědělci

Pěší demonstrace na Václavském náměstí sebou nese riziko, že se pár stovek účastníků vystaví posměchu. Když se stejný počet „demonstrantů“ posadí do traktorů, města včetně Prahy kolabují, účinek je o několik řádů vyšší.

25.3.2024 v 16:46 | Karma: 16,09 | Přečteno: 512x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Já jsem zemědělec, kdo je víc?

Zažíváme protesty zemědělců, někdy se proti systémoví demonstranti v Česku, Polsku, Bruselu, kteří místo pěšky jedou na traktorech, za zemědělce pouze maskují. Lehkost, s jakou ovládli Prahu ukazuje, jak by se dal provést puč.

13.3.2024 v 11:31 | Karma: 20,81 | Přečteno: 610x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Česko musí disponovat jadernými zbraněmi

Jsme připraveni hrát vabank způsobem „raději radioaktivní než ruský“? Nebo v zájmu osobní existence a „životů“ našich blízkých akceptujeme ruskou okupaci, přikrčíme se a budeme doufat, že za 40-50 let se zbavíme otroctví?

6.3.2024 v 16:56 | Karma: 18,27 | Přečteno: 623x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Vládo, postav se šíření ruského vlivu a strachu

Proč se šíření ruského vlivu a strachu česká vláda aktivně nepostaví? Je to nedůstojné a budí pohrdání tímto státem. Situace vyžaduje razantní sdělení, které pochopí i „žížaly“ v Kremlu, že na hlavu si kálet nenecháme.

28.2.2024 v 10:20 | Karma: 37,27 | Přečteno: 3098x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Gupta ještě zažaluje český stát

Jaká dohoda s Tamehem, když mu Liberty dluží 2 miliardy korun? Kvůli dluhu vůči Liberty zkrachoval a sám se navrhl do insolvence. Pokud mu Liberty nezaplatí, tak se provozy nerozjedou. Má snad státní OKD na dluh dodávat uhlí?

22.2.2024 v 15:09 | Karma: 21,84 | Přečteno: 797x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Banky mohou beztrestně diskriminovat zákazníky

Sabotování obchodu a výroby zbrojního materiál v Česku jde vnímat různě. Může jít o snahu dostat české výrobce z trhu v zájmu konkurentů. Horší variantu představuje plnění úkolu Kremlu poškozovat českou zbrojní výrobu.

19.2.2024 v 15:52 | Karma: 15,20 | Přečteno: 609x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Zbytečné diskuse o pádu ruského letounu Il-76

Kauza vypovídá o míře odklonu Ruska od civilizovaných zemí, o naprosté ztrátě soudnosti. Vlastní teroristickou praktiku „živých štítů“, vlastní porušení mezinárodního práva předloží k projednání RB OSN. To umí jenom Rusáci.

2.2.2024 v 8:59 | Karma: 28,12 | Přečteno: 748x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Podmínky pro úspěšnou obranu Evropy

Obrana Evropy ale i celého Západu stojí a padá s tím, Rusko bude na Ukrajině zastaveno. Ne Ukrajinci nám, ale my Ukrajincům musíme být neskonale vděčni, že za nás eliminují Rusy.

31.1.2024 v 18:48 | Karma: 17,75 | Přečteno: 540x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Zastavme Green Deal, dokud je čas

Projekt zemí Západu na snížení emisí oxidu uhličitého (CO2), v Evropě známý jako Green Deal, zasahuje čím dál negativněji do našich životů. Neexistuje proto důležitější úkol než jak jej při zachování demokracie a svobody zvrátit.

30.1.2024 v 12:51 | Karma: 34,64 | Přečteno: 1128x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Na důvěře stojí lidský svět

Jestliže posloucháte rozmluvy lidí kolem sebe a čtete jejich názory, tak jdou shrnout slovem nedůvěra. S růstem nedůvěry přestáváme být lidmi a blížíme se osaměle žijícím zvířatům, které nemají před predátory šanci.

24.1.2024 v 10:18 | Karma: 9,57 | Přečteno: 297x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Vyšetřujme střelbu na Filozofické fakultě veřejně

Zasahujícím policistům patří poděkování a obdiv za odvahu, naplnili heslo "pomáhat a chránit". Uvnitř třídy byla na videu vidět minimálně jedna policistka, takže i ženy šly do "první linie".

15.1.2024 v 13:32 | Karma: 29,11 | Přečteno: 3151x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Jak vypadá válka 2.0.?

Koncept hybridní války předpokládá, že hranice mezi mírem a válkou bude zastřená, aby nebylo zřejmé, že vůbec probíhá. Hlavním bojovým prostorem je mysl, znamená posun od přímého ničení nepřítele k jeho ovlivňování a zlomení.

18.12.2023 v 15:15 | Karma: 16,95 | Přečteno: 453x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Zaveďme proti politikům a státním úředníkům možnost žaloby na „lež“

V případě rozhodnutí soudu, že výrok pronesený žalovanou fyzickou osobou je nepravdivý, tak u státem placených osob by došlo k ukončení pracovního vztahu, politici by lehce získali glejt, že jsou soudem uznaní lháři.

14.12.2023 v 9:10 | Karma: 31,68 | Přečteno: 2805x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Pomáháme Izraeli, je ale načase, aby pomohl na Ukrajině

Po útoku Ruska na Ukrajinu propásl Izrael šanci ke sblížení se Západem, vystupoval nadmíru arogantně, jako solitér, který nikoho nepotřebuje. Dokonce Ukrajině radil, aby se vzdala území. Dnes kvůli němu riskujeme ropné embargo.

13.11.2023 v 11:39 | Karma: 14,58 | Přečteno: 525x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Pošleme negativní virtuální realitu k šípku

Nedá mi to, abych nepřispěl názorem do hospodské debaty o stavu Česka. Když člověk čte zpravodajské weby, tak je zde jenom spálená země a Babiš se může těšit na vázání anonystických členských průkazů do kůže voličů vládní koalice.

9.11.2023 v 17:47 | Karma: 17,23 | Přečteno: 434x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Politici, změňte zákon a vyházejte osazenstvo ČNB na ulici

Ústavní úkolem České národní banky je péče o cenovou stabilitu. Dnešní 5,4 bilionu korun mezi lidmi má kupní sílu 4,1 bilionu korun v cenách před dvěma roky. Vlivem inflace zmizelo jakoby „samo“ 1,3 bilionu korun.

8.11.2023 v 13:09 | Karma: 22,29 | Přečteno: 557x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Green Deal, kromě lesů budou hořet i města

Zopakujeme si to, co zažila Výmarská republika s Adolfem Hitlerem. Střední třída zděšená ze zelených komunistů hlásajících „nerůst“ (návratu zpět na stromy) a vyhrožujících „poslední soudem", dá volební hlasy neofašistům.

6.11.2023 v 14:48 | Karma: 32,91 | Přečteno: 1077x | Diskuse| Politika
  • Počet článků 290
  • Celková karma 23,40
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik