Českému fotbalu nejvíce prospějí co nejvyšší prohry

Pro český fotbal by bylo nejlepší, kdyby současní výletníci ve Francii prohráli třikrát 6:0 a jeli si po svých. Škoda, že dostali jen 1:0.

Česká fotbalová reprezentace včera prohrála se Španělskem 1:0. Hráči se po zápase ploužili po hřišti, jako kdyby vystřelili padesátkrát na branku Španělska a pouze obrovskou shodou náhod jim tam nic nepadlo. Přitom ale celých 93 minut nedělali nic jiného, než pouze bránili, bránili, bránili….. Hnusnější fotbal jsem neviděl. Proč nejásali, že nedostali 10:0? Kladu si otázku, jestli jejich frustrace neplynula  z toho, že zápas se nedal přes protihráče ani rozhodčí koupit, tak jako v české lize. Po zápase mi také chybělo zběsilé pobíhání Davida Limberského, který by kroutil pomyslným volantem a vydával zvuky hééén, héééén. Třeba ho nechali alespoň na zpáteční cestě řídit autobus.

Přímo ubohý byl výkon komentátorů České televize.  Zpochybňovali rozhodnutí rozhodčího, omlouvali nesportovní chování  českých „borců“ („Selassie si pomohl faulem…..dobře to udělal….), když Tomáš Necid se zjevnou snahou zdržovat ploužil při střídání ze hřiště (75, minuta, nastoupil David Lafata), neřekli půl slova, stejně jako když Tomáš Rosický při střídání v 88. minutě mrskl o zem potítkem. Vrcholem nevkusu byly slova českého kapitána, který komentoval, jak mu „ubližoval“ rozhodčí a litoval, že se nepodařilo udržet výsledek. K čemu by to bylo? Kdo se má na něco takového dívat?

Pro český fotbal by bylo nejlepší, kdyby současní výletníci ve Francii prohráli třikrát 6:0 a jeli si po svých (škoda, že dostali jen 1:0). Je otázka, zda by i na tento výsledek nemělo současné vedení českého fotbalu dostatečně silnou hroší kůži. Myslím si, že by ustálo i výsledek třikrát 12:0.  Zkusme si ale naivně trochu zaspekulovat.

Česká fotbalová reprezentace by po ostudném výsledku ve Francii (hra je ostudná již teď) byla rozpuštěna. Následně by se Fotbalová asociace České republiky sama zrušila a vše by se začalo budovat od spodu a od znovu. Se zákazem bafuňařit pro bafuňáře od okresu výše. Premiér by jednoznačně sdělil, že na žádný tzv. Národní fotbalový stadion se nebudou vyhazovat peníze daňových poplatníků. Brněnská buňka ANO spolu se Petrem Švancarou a dalšími by začali v dobrovolné sbírce vybírat na nový stadion za Lužánkami, protože veřejné peníze přece do fotbalu nepatří. Česká televize by podmínila vysílání fotbalu tím, že dostane zaplaceno. Ne jako dnes, kdy úplně nesmyslně platí ČT fotbalu. A to do doby, až přestanou plout kapříci.

Ze současného fotbalového prostředí nemůže vzejít nic pozitivního. A pokud čeští fotbalisté náhodou ušmoulí nějaký výsledek, pouze to přispěje ke konzervaci dnešního stavu. A kdy půjdu v Česku na fotbal? Odpovídám. Když nebudu muset poslouchat v hledišti vulgarity, budu se cítit bezpečně a aktéři nebudou podplacení. Když hráči nebudou plivat a smrkat na trávník či se tahat se za pindíka, žalovat na soupeře, filmovat.....

Autor: Vilém Barák | úterý 14.6.2016 16:57 | karma článku: 33,77 | přečteno: 1424x
  • Další články autora

Vilém Barák

Já jsem zemědělec, kdo je víc?

13.3.2024 v 11:31 | Karma: 20,81

Vilém Barák

Zastavme Green Deal, dokud je čas

30.1.2024 v 12:51 | Karma: 34,64

Vilém Barák

Na důvěře stojí lidský svět

24.1.2024 v 10:18 | Karma: 9,57

Vilém Barák

Jak vypadá válka 2.0.?

18.12.2023 v 15:15 | Karma: 16,71
  • Počet článků 290
  • Celková karma 23,02
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik