Metál pro ty, co se zaregistrují, zarezervují a podle toho naočkují

18. 01. 2021 18:47:13
Osobně si myslím, že cílem všech šaškáren s registracemi je, aby na očkování neexistoval žádný centrální systém, aby nešlo veřejností hlídat, kolik se očkovalo dávek (proti počtu dodaných vakcíny), v jakém věkovém složení atd.

Když jsem si cca 10x přečetl vyjádření Andreje Babiše, tak pomalu chápu, proč „má pravdu“. On státní systém opravdu tak trochu fungoval, když opominu zpoždění sms. Jenže na něj navazuje systém rezervace termínů, který běží na programu jakého si s.r.o., a ten náš premiér nepovažuje za vlastní. Nebo ti co měli přijít a říci mu, že bez něj to nejde, nepřišli. Neskonale obdivuji geniální řešení vlády hodné opravdu východních manadžerů. Tím, že se zruší možnost rezervace plánovaná pro další lidi od 1.2.2021, tak IT systém nebude padat. Jak jednoduché, vy hlavy dubové.

V neděli 17.1.2021 jsem zkoušel registrovat maminku a mám několik nedrobných výhrad. Je ale možné, že systém se mění za pochodu a co platilo včera, neplatí dnes. Ostatně, mohli jsem si na toto od naší vlády už zvyknout.

1) uživatelsky nesmyslný název místa pro registrace (domény) www.registrace.mzcr.cz, www.crs.uzis.cz; ještě to mohlo být www.*85/-Pg,wQ.cz,

2) po zadání údajů se přes 2 min. nedělo nic, sms přišla až po druhém zadání

3) po zadání špatného PIN1 se objeví anglická hláška (pro seniory nad 80 let?, ti možná znají od mládí německy),

4) po stisku rolety s preferovaným místem se cca 30 sekund nic nedělo, až na podruhé se rozbalila,

5) absolutně nechápu, proč by státní stránky (i např. ČSÚ) nebo firmy, která dělá pro stát, měly využívat cookies; sice je na odkazu rada, že jde vypnout v nastavení, ale nevím, který uživatel to umí a to trvale; Proč nechci cookies? Proto a nikomu do toho nic není,

6) po přechodu do rezervačního systém firmy Reservatic (dále RS), ten nezná dříve zadané preferované místo (ad 4),

7) písmo na www.reservatic.com je slabé a špatně čitelné, a to obecně na celé stránce (pro seniory, jo?),

8) na rezervaci nejde poznat, jestli nejsou k dispozici termíny nebo se to kouslo, je tam nabídka nemocnice Benešov a nic jiného, nejde ale rozkliknout (pokud nejsou termíny, nemá tam být nic),

9) na Reservatic na vás vyskočí ...registrujte se; možnost registrace je však až na poslední pozici stránky zase nečitelným písmem, a to až když ji odrolujete, proč není nahoře?

10) proč by klient měl souhlasit s obchodními podmínkami Reservatic, když to je vztah mezi státem a firmou,

11) proč by klient měl souhlasit s pravidly ochrany osobních dat Reservatic, to je vztah mezi státem a firmou,

12) Hlídací pes nabízel vytvořit hlídání jen na nemocnici v Benešově (stejně to nešlo spustit) a nejde vybrat nic jiného,

13) požadovat jakési č. pojištěnce, když všichni vědí, co je rodné číslo, to je také hloupost; když to neví ani dvojministr Havlíček, který spí méně než Andrej Babiš, tak je to na pováženou; co potom my, prostí smrtelníci?

Systém Reservatic existuje delší dobu, já se na něm přihlásil na antigenní testování 23.12.2020 ve FN Bohunice (každé místo na jejich rezervaci používalo vlastní systém. Jak se říká, „každá ves jiný pes“, tak zde „každá nemocnice jiný pes“.

Jeden z důvodů fiaska rozjezdu registrace/rezervace 15.1.2021 je, že státní manadžeři neupozornili očkovací místa na nutnost seznámení se systémem Resavatic, neposkytli jej všem, kdo s ním následně museli dělat, aby si jej osahali (Motol, FN Olomouc).

Dnes 18.1.2021 jsem chtěl zadat termín pro maminku a v Reservatic (dále jen RS) mi to napsalo, že je č. pojištěnce nebylo mezi rezervacemi nebo je zadán špatně PIN2. Na 1221 řekli, že vidí registraci, ale neví, proč mě RS nechce pustit dále. Tak jsem znovu prošel přes PIN1 a PIN2.

POZOR problém je již u zadávání tel. čísla, kdy zapnutý našeptávač doplňuje nesmysly a člověk si musí dát velký pozor. Na státní stránce totiž není řádná kontrola telefonního čísla. Do prvního pole jde zadat 420 a do druhého šest čísel, bez předvolby. Dohromady je to 9 čísel, takže algoritmus je spokojen. Systém tím pádem nehlásí chybu a proto mohou někteří sedět a marně čekat na sms, jelikož zadali nekorektní číslo.

Řazení očkovacích míst není podle měst atd. ale podle abecedy, takže jde po sobě Brno, BVV .... (bez adresy a odkazu na mapu, fotky), potom Bílina, potom zase Brno........

Udělal jsem tedy znovu registraci, dostal se až na Reservatic a tam se rezervoval v období od-do. U Hlídacího psa (HS) nemůžete měnit přímo v psovi vybrané očkovací místo, ale musíte psa vymazat, vycouvat na stránce až k výběru místa, zde místo navolit znovu.

Po vytvoření Hlídacího psa přišla dokonce do mailu hláška, ať se registruji, ale při prokliku se objevilo ....“Fakultní nemocnice Brno BVV - BVV velkokapacitní očkovací centrum není nyní aktivní“...takže to byla jen nějaká křeč systému. Po zkušenostech se snahou se rezervovat na antigenní testy, to bude opět sranda. Na mail chodí nahodile maily (nepochopitelně, jestli se někdo přihlašoval a potom odhlašoval, nebo používají nějaký generátor náhodných termínů) a vy čekáte jako ohař, co nejrychleji na něj kliknout zabrat. Něco podobného jako dražba na Aukru.

Následně jsem se již nedokázal znovu dostat do Hlídacího psa na stránce Reservatic. Mám podezření, zda se netluče příchod do Resevatic ze stránek registrace.mzcr.cz, crs.uzis.cz a příchod do Reservatic, když zde člověk má z minula registraci (já na antigenní testy). Přece se ale nebudu pokaždé znovu probojovávat přes PIN1 a PIN2. Prostě Hlídacího psa jsem již nenašel, nemohl zkontrolovat zadání, konec, odešel jsem ze stránky zcela frustrován.

Osobně si myslím, že cílem těchto šaškáren je, aby na očkování neexistoval žádný centrální systém, aby nešlo veřejností hlídat, kolik se očkovalo dávek (proti počtu dodaných vakcíny), v jakém věkovém složení atd. Jednak se má skrýt neschopnost nemehel a dále se lépe budou přihrávat vakcíny papalášům, známým, známým známých atd., tak jak je to doposud.

Další pokus v úterý 19.1.2021 14:25

Přechod od rezervace k rezervaci termínů byl zřejmě možný 15.1.2021, pokud jste prošli přes PIN1 (kroky 1-4). Pokud si chcete rezervovat termín za den či dva, ze stránek www.registrace.mzcr.cz není přístup na stánky www.reservatic.com. .

Naopak ze stránky www.crs.uzis.cz je možnost přístupu do www.reservatic.com přes ikonu Registrace k očkování (s PIN2). (operátor na 1221 o tomto rozdílu nevěděl).

Po vyplnění čísla pojištěnce (pro dvojministra Havlíčka jde o rodné čísla, s výjimkou cizinců s povoleným trvalým pobytem, což o skupiny seniorů 80+ určitě nepředpokládám) a PIN2 a "odfajfknutí "nejsem robot" se dostanete do bodu 5, Přihlášení k rezervaci termínu/místa a jsou vám nabídnuty očkovací místa pořád řazená Brno, Bílovec, Bohumín, Brno....

Po výběru místa, v mém případě "BVV velkokapacitní očkovací centrum" jste skončili. Objeví se hláška "Termíny na následující dny jsou obsazeny. Nové objednání zkuste později" . Nejde zadat Hlídacího psa, žádného, ikona chybí (na konkrétní termín ani na období). Na lince 1221 radí zkoušet. Normálně uvažující člověk by předpokládal, že proběhne registrace na místo a termíny budou nabízeny dle pořadí registrace, kapacity a dodání vakcín. Vyšší level by byla možnost nastavení hlídání u více míst v okolí.

úterý 19.1.2021 po 16:24 všechno bude jinak

Registrace na očkování už nebude závod v klikání. V pátek se systém mění - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz) informace poskytl Lukáš Trnka, vedoucí oddělení komunikace a marketingu Národní agentury pro komunikační a informační technologie (NAKIT).

Nově budou zaregistrovaní senioři dostávat PIN2 až ve chvíli, kdy se uvolní kapacita. SMS s PIN2 tedy nově bude sloužit i jako upozornění pro zaregistrované seniory, že se pro ně uvolnil termín“.

a dále v článku

Zaregistroval se v Mostu, a tím pádem bude čekat, až se uvolní kapacita v Mostu,“ vysvětluje Lukáš Trnka.

Absolutní hloupost nebo není řečeno vše. To, že přijde PIN2 nic neznamená. Musíte rychle do systému a zablokovat si místo a termín. Není pravda, že se někde před PIN2 registrujete na nějaké místo.

Takže soutěž v klikání zůstává, možná pouze s omezeným počtem konkurentů, pokud systém bude zasílat PIN2 podle věku.

"Registrovaní senioři, kteří už mají SMS zprávu s PIN2, se budou muset i nadále zkoušet do systému aktivně přihlašovat a hledat termín".

Další hloupost. Když už se to mění, proč by již 100 000 registrovaným seniorům nemohl přijít SMS s upozorněním na změnu a avízem, že přijde znovu PIN2 a potom jim zaslat znovu PIN2?

Já to říkal, očkování, to zas bude "vostuda". Očkování, to zas bude ostuda - Blog iDNES.cz

Rezervace očkování je plná zbytečných chyb. Způsobila i pád celého systému - iDNES.cz

Autor: Vilém Barák | pondělí 18.1.2021 18:47 | karma článku: 24.82 | přečteno: 618x

Další články blogera

Vilém Barák

Já jsem zemědělec, kdo je víc?

Zažíváme protesty zemědělců, někdy se proti systémoví demonstranti v Česku, Polsku, Bruselu, kteří místo pěšky jedou na traktorech, za zemědělce pouze maskují. Lehkost, s jakou ovládli Prahu ukazuje, jak by se dal provést puč.

13.3.2024 v 11:31 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 467 | Diskuse

Vilém Barák

Česko musí disponovat jadernými zbraněmi

Jsme připraveni hrát vabank způsobem „raději radioaktivní než ruský“? Nebo v zájmu osobní existence a „životů“ našich blízkých akceptujeme ruskou okupaci, přikrčíme se a budeme doufat, že za 40-50 let se zbavíme otroctví?

6.3.2024 v 16:56 | Karma článku: 16.54 | Přečteno: 486 | Diskuse

Vilém Barák

Vládo, postav se šíření ruského vlivu a strachu

Proč se šíření ruského vlivu a strachu česká vláda aktivně nepostaví? Je to nedůstojné a budí pohrdání tímto státem. Situace vyžaduje razantní sdělení, které pochopí i „žížaly“ v Kremlu, že na hlavu si kálet nenecháme.

28.2.2024 v 10:20 | Karma článku: 37.23 | Přečteno: 2996 | Diskuse

Vilém Barák

Gupta ještě zažaluje český stát

Jaká dohoda s Tamehem, když mu Liberty dluží 2 miliardy korun? Kvůli dluhu vůči Liberty zkrachoval a sám se navrhl do insolvence. Pokud mu Liberty nezaplatí, tak se provozy nerozjedou. Má snad státní OKD na dluh dodávat uhlí?

22.2.2024 v 15:09 | Karma článku: 21.13 | Přečteno: 574 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Macron: Preferuji strategickou nejednoznačnost

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes hovoří zcela odlišně než po začátku ruské agrese proti Ukrajině. Nejprve se snažil s Ruskem komunikovat, nyní je včele politiků, kteří by chtěli poslat vojáky na Ukrajinu.

19.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 35 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 65 | Diskuse

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 21.71 | Přečteno: 325 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.68 | Přečteno: 461 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.70 | Přečteno: 866 | Diskuse
Počet článků 286 Celková karma 22.63 Průměrná čtenost 2253

Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...