Chraňme Rusy před nákazou Západu

7. 09. 2022 12:35:32
Na videích budeme sledovat, jak na Ukrajině českým dobrovolníků Rusi uřezávají varlata nebo jak jsou v Luhansku zavření v kleci „odsuzováni“ k smrti, ale nepřestaneme ronit slzy za "práva" Rusů. Nedivme se, že Západem pohrdají.

Ukázkový případ sporu o "práva" Rusů vypukl uvnitř Evropské unie v souvislosti s návrhem na zastavení vydávání víz občanům Ruska. Proti odpíračům, Polsku, Česku, Pobaltí a Finsku se postavilo Německo, Francie spolu s Nizozemím prosazující volný pohyb Rusů po Unii. Směšný argument vnesl do debaty německý kancléř Olaf Scholz. Podle něj nejsou běžní Rusové za nic zodpovědní, je to prý „jen“ Putinova válka. To tvrdí bez ohledu na 80. procentní podporu války ze strany ruské veřejnosti a navzdory skutečnosti, že ruští vojáci bojují na Ukrajině dobrovolně. V logice Olafa Scholze asi střílí z kulometů a odpaluje rakety pouze samojediný Putin. Od začátku roku do prvního srpnového týdne překročilo hranice Unie 850 000 Rusů. Emigrantů byl jen zlomek, většina si přijela užívat vymožeností Západu. Je to paradoxní. Tvrdí, že u nich doma je vše lepší, trpaslíci větší a hodinky rychlejší, ale jak mohou, spěchají na jimi nenáviděný a prohnilý Západ.

Pobyt na území cizího státu však není lidské právo, lhostejno zda z důvodu dovolené nebo studia. Na strpění mají nárok pouze váleční uprchlíci či žadatelé o azyl. Proč Rusům tolerovat vyjížďky na gondole v Benátkách či cucání minerálky v Karlových Varech? Unie nemá jinou zbraň, než odepření luxusu, tak ji použijme. Rusové se v Evropě vysmívají nám, ukrajinským uprchlíkům i naší slabosti. Jsou také bezpečnostním rizikem. Agenti ruské GRU, traviči Anatolij Čepiga a Alexandr Miškin, kteří provedli útok novičokem na Sergeje Skripala, přijeli prý do Velké Británie obdivovat katedrálu v Salisbury. Kromě toho, nová ruská doktrína hovoří, že Rusové mají být chráněni všude kde se nacházejí. Takže pozor, aby nám Rusko nechtělo osvobodit Karlovy Vary.

Nejde jenom o turisty, ale také o studenty. Vzdělání je největší životní bohatství, cennější než vily, jachty, soukromé tryskáče a luxusní auta. Hmotné statky se Západ snaží postihnout sankcemi, ale vzdělání opomíjíme. Přitom jenom v Česku studuje 8000 Rusů, většina zadarmo, přesněji za naše daně. Sami si školíme své „ne přátele“ (tak nás označuje Rusko), hackery IT sítí, konstruktéry přesnějších naváděcích systémů k zasažení našich měst. Vysoké školy si však nechtějí vzdát tohoto zdroje příjmů. Co jedna dušička, to jisté inkaso od státu. A tak ruské studenty brání a farizejsky přitom šermují akademickými svobodami.

Námitka, že se jedná o kolektivní trest není relevantní. Čím jsou kolektivně vinni Ukrajinci, ztrácející životy, zdraví, majetek i budoucnost? Ostatně, většina Západem dosud přijatých sankcí má plošný dopad. Nebo nás snad trápí, co po ukončení dovozu černého uhlí do Unie budou dělat ruští horníci? Je nám to úplně jedno, i kdyby měli umřít hlady. Osobně doufám, že naštváni ztrátou práce, vezmou násady od krumpáčů a zaútočí na Kreml.

K bezpodmínečné kapitulaci Ruska a jeho polepšování okupační správou jako v případě Německa a Japonska zřejmě nedojde. Jeho agresivita potrvá dlouhodobě. Proto je třeba znemožnit všem Rusům cestovat a pobývat na Západě. I za cenu jednostranných kroků části států Unie.

Skoro v každém městě a vesnici v Česku se nachází ruské imperiální svatyně. Mám na mysli sochy a pomníky, teritoriální značky připomínající „toto je naše“. Pes občurává své teritorium, Rusko tam umisťuje sochy a pomníky. Jsou opatřené symboly užívanými ruskými agresory při dnešním vraždění na Ukrajině. Nikde není vidět svastiky, ale všude jsou srpy a kladiva, tyto novodobé „haknkrajzy“. Lotyško přijalo zákon, že do konce roku odstraní všechny „památky“ oslavující sovětský režim. Estonská vláda má podobný plán. Před cestou do Narvy, kde byl demontován jeden takový „monument“, estonská premiérka Kaja Kallasová řekla: „Tank je vražedná zbraň, není to pomník. A tytéž tanky se v současnosti používají k zabíjení lidí v ulicích Ukrajiny“. Měli by si to uvědomit třeba ve Starovičkách, kde u dálnice na Břeclav na 30 kilometru stále straší tankové monstrum.

Neponechávejme rozhodování na podobných obecních mudrlantech jako ve Starovičkách a přijměme zákon, který povede k plošnému odstranění těchto svatyň. Ruská veteš je nebezpečná, může posloužit k vyvolání střetů a incidentů, být záminkou pro „osvobozování“.

Zbourání se dočkala věznice ve Spandau, kde byl do své smrti vězněn Rudolf Hess, demolice proběhla u rodného domu Adolfa Hitlera. Proč? Aby zde nebyla kultovní místa neonacistů. A my kultovní místa ruských fašistů necháváme bez povšimnutí.

Demontujme všechny „pomníky“, lidské ostatky přemístěme na centrální vojenské hřbitovy, tanky a sochy dejme do muzeí totality. A 9. květen ať Parlament vyhlásí dnem Odporu proti rušismu.

Autor: Vilém Barák | středa 7.9.2022 12:35 | karma článku: 25.32 | přečteno: 715x

Další články blogera

Vilém Barák

Nejsou „zemědělci“ jako zemědělci

Pěší demonstrace na Václavském náměstí sebou nese riziko, že se pár stovek účastníků vystaví posměchu. Když se stejný počet „demonstrantů“ posadí do traktorů, města včetně Prahy kolabují, účinek je o několik řádů vyšší.

25.3.2024 v 16:46 | Karma článku: 14.71 | Přečteno: 431 | Diskuse

Vilém Barák

Já jsem zemědělec, kdo je víc?

Zažíváme protesty zemědělců, někdy se proti systémoví demonstranti v Česku, Polsku, Bruselu, kteří místo pěšky jedou na traktorech, za zemědělce pouze maskují. Lehkost, s jakou ovládli Prahu ukazuje, jak by se dal provést puč.

13.3.2024 v 11:31 | Karma článku: 20.17 | Přečteno: 528 | Diskuse

Vilém Barák

Česko musí disponovat jadernými zbraněmi

Jsme připraveni hrát vabank způsobem „raději radioaktivní než ruský“? Nebo v zájmu osobní existence a „životů“ našich blízkých akceptujeme ruskou okupaci, přikrčíme se a budeme doufat, že za 40-50 let se zbavíme otroctví?

6.3.2024 v 16:56 | Karma článku: 16.78 | Přečteno: 494 | Diskuse

Vilém Barák

Vládo, postav se šíření ruského vlivu a strachu

Proč se šíření ruského vlivu a strachu česká vláda aktivně nepostaví? Je to nedůstojné a budí pohrdání tímto státem. Situace vyžaduje razantní sdělení, které pochopí i „žížaly“ v Kremlu, že na hlavu si kálet nenecháme.

28.2.2024 v 10:20 | Karma článku: 37.23 | Přečteno: 3001 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 9.22 | Přečteno: 89 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 12.60 | Přečteno: 257 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 13.77 | Přečteno: 366 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.68 | Přečteno: 243 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 663 | Diskuse
Počet článků 287 Celková karma 21.38 Průměrná čtenost 2248

Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...