Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dnes je pro Izrael největším nebezpečím Netanjahu

Netanjahu veden snahou smýt ze sebe vinu i neschopnost své vlády ortodiletantů všechno ještě zhorší, prostě zaviní věci nedozírných následků. Lemplovský stavitel hráze nemůže řešit příčiny jejího protržení a vést záchranné akce.

Vím, že všichni mají krvavé oči a na mysli jenom pomstu, ale tragédie, kterou způsobil Benjamin Netanjahu, řečený Bibi, se může ještě vygradovat v naprostou tragédii. Hamás izraelskou armádu nezaskočil, ona na potřebných místech vůbec nebyla. To už současná izraelská vláda nenapraví ani převážením tanků a samohybných děl ani mobilizací záložníků. Nemyslím to jako vtip, ale je to jako přijít s křížkem po funuse. Možná se nově bude říkat…vozit tanky po útoku Hamásu.

Netanjahu veden snahou smýt ze sebe vinu i neschopnost své vlády ortodiletantů všechno ještě zhorší, prostě zaviní věci nedozírných následků. Ten, který hrál jen na sebe, nepodpořil Západ ve válce s Ruskem, nešel s ním do sporu, tak od něj hrozí, že uvrhne Západ do konfrontace s arabským světem (Izrael teď potřebuje Západ, sám ale nepomohl).

S naznačeným postupem (blokáda vody, potravin, elektřiny) a vypjatou rétorikou, kdy silácké mediální hrozby se samovolně budou měnit v realitu, se zhruba za týden veřejné mínění začne obracet proti Izraeli. Zřejmě se zde zapomíná na nutnost blokády internetu, resp. mobilního signálu z Gazy. Již teď hérečky v hidžábech velice dobře hrají divadelní role zdrcených pozůstalých, kvílí, lomí rukama a volají arabský svět na pomoc.

To co se chystá podle všeho současný izraelský premiér udělat, popírá všechny pověsti o tom, že židovský stát se dokázal bránit nejen silou, ale i lstivostí. Žádné obligátní hry na spravedlivý trest přes výzvy…do 12 hodin vydejte rukojmí, zbraně a vyjděte s rukama nad hlavou, zaručujeme vám spravedlivý soud, v opačném případě začneme postupně bourat Gazu. Žádné snahy alespoň zapojit naoko do řešení arabské státy s tím, ať vyšlou své jednotky do Gazy dělat pořádek, nic, nic, nic. Kecy Bibiho o tom, že Izrael převezme bezpečnostní odpovědnost za  Gazu jsou strašné. Je třeba převzít odpovědnost za Izrael, ale bez Bibiho.      

Izraelci by Netanjahua měli okamžitě měli vykopnout z funkce bez ohledu na nějaké řeči, že napřed se musí bojovat a potom vyšetřovat. Ten kdo něco totálně zmrvil a je se svým selháním spojen existenčně, politickou kariérou i trestněprávně, přes hrozbu ztráty imunitu, nemůže chtít cokoliv napravovat. Policista, jemuž zavraždili dceru nevede pátrání a zatýkání pachatele, lemplovský stavitel hráze, nevyšetřuje příčiny jejího protržení. Po izolaci Gazy a likvidaci teroristů, kteří pronikly pohraniční bariérou je dnes pro Izrael největším bezpečnostním rizikem Benjamin Netanjahu.

Nedá mi to, aby nakonec nepřipojil poznámku. Po zhlédnutí záběrů útoku Hamásu na Izrael, již není přípustná migrace z arabského, resp. muslimského světa. Dovolím si tvrdit, že voliči v Evropě svým hlasování raději negují jakékoliv mezinárodní ujednání, migrační pakty, ustanovení námořního práva, kterými by jejich země měly být vázány a nuceny přijímat tento typ běženců. Zvláště, když ve městech Západu probíhají demonstrace oslavující vraždění Hamásu. Dovedete si představit shromáždění Rusáků, jak oslavují vraždění na Ukrajině? I když, všeho do času, toho se dočkáme na letní olympiádě ve Francii.  

PS: „Netanjahu nachází ve stavu „nervového zhroucení“, zatímco se snaží vyhnout ztrátě funkce v důsledku toho, že během vražedných útoků Hamásu 7. října nedokázal zajistit národu bezpečnost. Každá minuta, kdy je premiérem, představuje pro Izrael nebezpečí“. bývalý izraelský ministerský předseda Ehud Olmert v rozhovoru se serverem Politico (8.11.2023).

Autor: Vilém Barák | úterý 10.10.2023 12:30 | karma článku: 13,54 | přečteno: 587x
  • Další články autora

Vilém Barák

Vzýváním míru se přivolává válka

Andrej Babiš a Alena Schillerová jasně říkají, že jsou proti posilování obranyschopnosti Česka a přípravám na vojenské ohrožení, nesouhlasí s dodržení spojeneckých závazků ve výdajích na obranu nebo s vojenskou pomocí spojencům.

17.4.2024 v 16:56 | Karma: 38,87 | Přečteno: 2688x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Proč ANO nehlasovalo pro usnesení o bezpečnostních hrozbách

Poslanecká sněmovna 20. března 2024 schválila usnesení k bezpečnostním hrozbám pro Českou republiku. Hnutí ANO pro toto usnesení nehlasovalo.

10.4.2024 v 13:28 | Karma: 19,93 | Přečteno: 663x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Výzvy, aby Ukrajina jednala o míru jsou pobídkami ke kapitulaci

Během více než dvou let trvání války mezi Ruskem a Ukrajinou se objevují názory, že je nutné zastavit boje a uzavřít příměří, které by umožnilo zahájit jednání o míru. Na první pohled jde o dobrý plán, tak co tomu brání?

4.4.2024 v 17:00 | Karma: 27,08 | Přečteno: 838x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Nejsou „zemědělci“ jako zemědělci

Pěší demonstrace na Václavském náměstí sebou nese riziko, že se pár stovek účastníků vystaví posměchu. Když se stejný počet „demonstrantů“ posadí do traktorů, města včetně Prahy kolabují, účinek je o několik řádů vyšší.

25.3.2024 v 16:46 | Karma: 16,34 | Přečteno: 515x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Já jsem zemědělec, kdo je víc?

Zažíváme protesty zemědělců, někdy se proti systémoví demonstranti v Česku, Polsku, Bruselu, kteří místo pěšky jedou na traktorech, za zemědělce pouze maskují. Lehkost, s jakou ovládli Prahu ukazuje, jak by se dal provést puč.

13.3.2024 v 11:31 | Karma: 20,82 | Přečteno: 612x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

V Ostravě se střetl motorkář s dvěma vozidly, zraněním na místě podlehl

28. dubna 2024  11:15,  aktualizováno  13:29

V Ostravě na ulici Rudná poblíž křižovatky s ulicí Vratimovskou se střetl motorkář s dvěma vozidly....

Budeme radikální. Pro zachování důchodového věku uděláme všechno, řekl Havlíček

28. dubna 2024  13:28

Hnutí ANO udělá vše pro to, aby se nezvyšoval důchodový věk, řekl v pořadu Za pět dvanáct Karel...

Malostranský zápisník: Ze tří žen zbyla ve vládě jedna, ale ta zase vydá za tři

28. dubna 2024

Premium Proč se opět nepovedla feminizace české vlády? Kdo je poslední vládní květinka, která když mluví,...

TOP 09 má na ministra pro vědu a výzkum čtyři kandidáty, řekl Válek. Představil strategii zdravotnictví

28. dubna 2024  12:58

Na ministra pro vědu a výzkum má TOP 09 podle místopředsedy strany a ministra zdravotnictví...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik