Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P51a11v58e96l 18D26u34d19r

7. 4. 2015 21:47

Ono záleží na tom, čím se za ten dluh ručí. A pokud vím, tak Číňané jsou největšími světovými věřiteli a také nejsou padlí na hlavu, aby úvěry poskytovali bez ručení. Takže ten dluh by se mohl řešit výprodejem státního majetku.

 Lesy ČR mají hodnotu 300 mld.Kč, takže jsme je projedli za 3 roky.,  Karlštejn odhadem za 3 měsíce. A z Národního divadla by mohla být docela pěkná mešita, nemyslíte?

0 0
možnosti

Státní dluhopisy, státní dluh není ničím zaručen. Opravdu. A stát není ochoten v případě nedostatku peněz prodat majetek. Ani Řecko není ochotno k malinké privatizaci, nechtěli masivnímu rozprodeji ostrovů atd.

Politicky to není ani možné. Dovedete si představit, že by nějaká vláda prodala Karlštejn, nebo Lesy ČR? Nemožné. Všichni peníze prožíráme ale potom budeme domonstrovat, že cizákům nic nedáme.

Samozřejmě je plno majetku na prodej jako Budvar, depozitáře muzeí (kde jsou tisíce věcí, které nikomu nedělají radost), lesy, pozemky, budovy....

0 0
možnosti

Ono už to vyplývá i z toho, že ani vyrovnaný rozpočet nezajišťuje splácení starého dluhu (jak se někteří naivkové domnívají), nýbrž ho pouze nezvyšuje. A i ten vyrovnaný rozpočet je zatím díky rozhazovačné politice socanů v nedohlednu. :-/

4 0
možnosti

.... TY VOLE ..... fakt nevím,co jiného napsat!

SPADLA MI TOTIŽ  ČELIST.Za článek R^, Rv za vyhlídky:-/

0 0
možnosti

Děkuji. Nejhorší je, že otázka, "jak se zaplatí státní dluh?", ve veřejné debatě vůbec nefiguruje. Je to tabu.

1 0
možnosti

Smutné čtení, ale socialismus již definitivně zvítězil  a poklidnou cestou neprohraje.

3 0
možnosti
Foto

Jenže tohle - bohužel - je fakt všechno pravda! I kvůli pár tisícovkám může nastoupit exekutor a totálně znepříjemnit život. Ale v rámci státního dluhu dlužíme každý už skoro 200 000 korun - včetně kojenců i Romů. Fakt si nechci představit, jaká hrůza nastane, až k nám nakráčí exekutor za tohle. 

 Jak je možné, že to skoro nikoho neznepokojuje? Autorovi dík a karma.

2 0
možnosti

Problém je, že státu po zlém nejde nic sebrat. Má armádu a policii. Když řekne, že nemůže platit (nebo nechce), nic se celkem nestane. Možná ti obezřetnější přestanou kupovat jeho dluhupisy (je odstřižen od mezinárodního finančního trhu) i když bl...bci se vždycky najdou, resp. někdo to stejně koupí, možná méně, ať již z hloup...sti nebo proto, že najde způsob, jak by stát sanoval jeho ztráty. Takto funguje Argentina, řecko od svého vzniku "zkrachovalo" 5x.

0 0
možnosti

Ja si myslím, že nás stát okrade až budeme přecházet na Euro. Tady hrozí další znehodnocení, již tak znehodnocených peněz a úspor. Šťastný ten, kdo nic nemá

1 0
možnosti

Dluhy se normální cestou nedají splatit, jedině metodou H. Schachta z Německa po 1. světové válce, nebo okradením celého národa jako v r. 1953.

1 0
možnosti

Vážený pane, růst dluhu nás nezajímá. Ještě nějakou dobu to pojede, a to je pro nás důležité. Co bude za pět let, to nám může být šumák. Důležité je to, co je teď a hned. Takže asi tak.

0 1
možnosti

Co brání jednotlivým vládám uplatnit společně stejný model?....

Nutnost držet pak následně vyrovnaný či přebytkový rozpočet.V okamžiku kdy je podíl státu na HDP vyšší než 50% ostatně ani není možné fungovat bez deficitu,multiplikační efekt totiž v podání státu skutečně nefunguje a skutečně dluhy nepřerosteme...

Vystoupit ze systému nelze,je iluzorní představovat si že lze hromadit desítky let přebytky a zároveň držet veřejným výdajům opratě,řešení je nasnadě ,autokratická forma vlády, demokratická forma vlády nemůže fungovat setrvale...

0 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik