Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Nevím, jaké vznešené studie a přednášky jsou na téma vliv inflace na výši dluhů psány, přednášeny a z daní honorovány.

Ovšem o bídných kapitalistech, kteří klidně dělají státní dluhy, které se díky inflací reálně "samy" snižují nás učili před více než půl stoletím i socialističtí ekonomové (za výrazně nižší peníz). A byl to argument V. Klause, proč není třeba splácet dluh (splácení by byl z výše uvedeného pohledu prodělek).

0 0
možnosti
VB

Ano, jsou to bankéři komunisté. Centrální banka se chová jako dřívější cenový úřad se svojí snahou určovat cenu peněz a provádět jiné zásahy centrálního plánování. V článku je odkaz na můj další článek, který to rozebírá.

1 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že banky chrlí stále nové nekryté peníze a součet globálního dluhu dosahuje asi desetinásobku peněz v oběhu, vypadá to, alespoň podle reakce autora, že nám vládnou bankéři-komunisté. Ovšem z USA. ☺

1 0
možnosti
JV

J53i71ř49í 94V65a38c16a

31. 12. 2015 15:39

Z blogu jsem nepochopil, na jaké straně stojíte

Současný měnový systém nekrytých peněz vede lidí na spodku pyramidy ke druhovému otroctví a vršek dosahuje přiměřený zisk .... Cca 16-40%

Už i nobelisti na ti přichází.... To je OK

A souhlasím s vasim závěrem, že to chce uplatnit změny vycházející z morálky.... Tj. Nutně se stávající systém musí opustit.

0 0
možnosti
VB

Samozřejmě jsou proti zastátnění peněz a proti manipulaci s nimi.

0 0
možnosti
Foto

Čeho je moc, toho je příliš. Ale současně platí, že alkohol podávaný v malých dávkách, je lékem.

0 0
možnosti
MP

Poprvé Vám dávám karmu R^.

I když i v předchozích článcích byly dobré myšlenky, jiné je zase znehodnotily. Prostě na rozdíl ode mne dovedete vyvodit razantnější závěry. Dobře, nebo špatně?

2 0
možnosti
AJ

A23d93a78m 84J88a60k37e68š

30. 12. 2015 20:41

Pyramidový obchodní model, tzv. letadlo, je systematicky potírán jako něco nemorálního. Nikoli z důvodu nemorálnosti, ale jen proto, že názorně ukazuje fungování "moderní" ekonomiky. V letadle tratí vždy ten poslední v řetězci, což je běžný produktivní člověk. A i v letadle má ta nejpočetnější nejnižší úroveň (level) tu nejmenší možnost rozhodování.

0 1
možnosti
Foto

Jsou to dluhopisy, které vytvářejí chudobu pro budoucí generace! Banky, které s nimi obchodují je vždy ochudí, a jejich další nabyvatel v tom pokračuje! Konečný příjemce už jen doufá, že si polepšil!? I USA své dluhy nesplatí ani do 40 let a podle Ann Bernhardtové (odešla z Wall Streetu do odchodu Obamy, který znárodňuje prodělky bank)! Ve středověku se tento stav srovnal válkou, udělá to i USA?

3 1
možnosti
JR

J30a68r81a 79R65a65n55k

30. 12. 2015 21:12

Ne , pane Gabrieli, za USA to prevzalo Rusko, srovnava Syrii se zemi a ropa jde stale dolu, takze si asi moc nepomuze;-)

1 3
možnosti
JL

Nevím, ale mám pocit, že nositel Nobelovy ceny za ekonomii tomu asi bude rozumět lépe než já nebo třeba Vy.

2 8
možnosti
JF

Nikoli, jasným a prostým věcem rozumí prostým inteligentní člověk lépe, než někdo indoktrinovaný, proživší život, v pseudointelektuálním skleníku.

9 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik