Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J52a96n79a 51M49a23j62o17v90á

27. 1. 2016 18:43

Vy už jste jako ta paní, co chce, abychom litovali učitele, chápali, zvedli jim plat a nezáviděli prázdniny ;-D

0 0
možnosti
RO

Vidím, že v této diskuzi mají poplach státní zaměstnanci. No, většinou se tváří k problémům jako blbečci a schovávají za hloupé výmluvy. Ale když se někomu šlápne na kuří oko...;-D

Představte si maloměsto, radnice na náměstí, magistrát na náměstí, od rána do odpoledne obsazena všechna parkovací místa široko daleko lidmi míchajícími si kávu. Otázka: Modré parkovací zóny s omezenou dobou parkování?Odpověď: Néééééééé, u nás to není třeba. Sbohem

1 0
možnosti
VH

Hmmmmmm

Jak víte, že ani jedno auto na parkovišti supermarketu nepratří zaměstnanci? Vy to kontrolujete? (Samozřejmě, že většina zaměstnanců supermarketu nemá na to, aby denně jezdila do práce autem.)

Při vjezdu do jakéhokoliv podniku je zpravidla závora. Dovnitř jen na zaměstanecký průkaz (čip) a případně pro VIPy.

Státní zaměstnanec je něco míň, než zaměstnanec v soukromé firmě?

0 0
možnosti
VB

Státní majetek není soukromý majetek. Co dělá firma na to se vůbec nedívejte.

Ty protiotázky jsou úplně nesmyslné. Prostě si udělají pořádek a já jako zákazník to vůbec nemusím řešit. Je to jedno jak. Prostě přijedu k supermarketu a zaparkuji. Někdy blíž někdy dál ale nikdy to není tak, že vůbec. A i kdyby, tak bych tam nejel a napsal jim, ať si políbí pr.., když jim tam stojí zaměstnanci. Což u úřadu nemohu.

0 0
možnosti
PJ

já se zeptám na něco trochu jinýho, ale je to k parkování:

když přijedu jako zaměstnanec služebním autem do cíle cesty (jiná firma) provést tam nějakou práci, je žádoucí zaparkovat pokud možno co nejblíž kvůli přenášení pracovních pomůcek a materiálu, jenže to parkování je v tom místě zpoplatněno, já žádnou provozní finanční zálohu nemám, takže parkovný musím uhradit ze soukromých peněz - zaměstnavatel mi pak ale následně odmítne proplatit ty parkovací poplatky se slovy, že mám přece benefitovou možnost užívat služební auto i pro soukromé účely (po přepnutí GPS sledovače, soukromá jízda pak je mně zpoplatněna 3,50 Kč/km stržením z výplaty)

takže tak jako tak jsem na tom škodnej, jen by mě zajímalo, jak je to s tím odmítnutím proplatit parkovné či jiné výdaje v souvislosti se služebním provozem služebního vozu, jestli jednají správně a nebo mě zkrátka šiděj a obíraj a mastěj si vlastní kapsu

0 0
možnosti
JZ

Pokud jedete k zákazníkovi na montáž či servis, nejedete tam na výlet, ale jedete firmě vydělávat peníze. Poplatek za vjezd či parkování lze považovat za tzv. nutný vedlejší výdaj spojený s výkonem práce a je tedy nákladem zaměstnavatele. (par. 156 a 164 ZP).

Zaměstnavatel je POVINEN poskytnout zaměstnanci před zahájením pracovní cesty zálohu až do předpokládané výše cestovních náhrad (par. 183, odst.1 ZP).

Poplatek za parkování se po proplacení přeúčtuje zákazníkovi, takže zaměstnavateli proplacení parkovného nezpůsobí žádnou újmu.

Na proplacení cestovních náhrad je zákonný nárok, kterého se NELZE vzdát. Tzn. že i kdybyste cestovní náhrady nechtěl, musíte je dostat.

Nikde nevidím souvislost mezi proplacením cestovní náhrady a použitím služebního auta pro soukromé účely. Jedná se o dvě naprosto různé záležitosti, které spolu nesouvisí.

Pokud máte možnost použít služební auto pro soukromé účely, pak jste zaměstnavateli povinen firmě zaplatit náklady na PHM (včetně DPH) a k základu daně Vám bude připočteno 1% z pořizovací ceny auta (včetně DPH). Říká se tomu lidově "přidanění". V tom případě je 3,50 Kč/km docela dost.

Druhou možností je forma půjčení auta, kdy platíte tzv. cenu v místě a čase obvyklou. Tento režim už ale nelze nazvat benefitem, jedná se spíš o půjčení(pronájem auta) - tj, jako kdybyste si jej půjčil v půjčovně. Přidanění se nepoužije. A v tomto případě je Vámi uvedená sazba příliš nízká.

Ke strhávání z výplaty musí dat zaměstnanec prokazatelný, tj. písemný souhlas. Bez souhlasu nelze strhnout nic - s vyjímkou exekucí a soudních příkazů.

Musím tedy řici, že už jsem zažil ledacos, ale nikdy by mne nenapadlo, že zaměstnavatel neproplatí cestovní náhrady.

Vzhledem k tomu, že máte v zaměstnání asi "veselejší život, doporučuji si přečíst Zákoník práce - minimálně kapitolu Náhrada výdajů, tj. od par. 151 dále. Možná budete jediný, kdo to ve vaší firmě četl. Na internetu např. zde : http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-262#cast7

2 0
možnosti
Foto

Vážený pane, na úřad máte jet MHD a dojít tam pěkně pokorně pěšky. Abyste si uvědomil, kdo je tady pánem. ;-D

4 0
možnosti
VV

Zajimavy clanek.

Jen bych ho jeste rozsiril o otazku, proc mohu parkovat zadarmo na svem dvorecku, kdyz by tam mohlo zdarma parkovat jeste dalsich 5 aut lidi jdoucich na vlak, nebo na nakup k reznikovi?

2 0
možnosti
OP

Pokud zaměstnavatel poskytuje svému zaměstnanci bonus v podobě parkovacího stání, nic vám do toho není.

2 0
možnosti
VV

Mate pravdu, ovsem nemel by tento bonus byt zdanen? Jak k tomu prijdou zamestnanci bez tohoto bonusu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 23,41
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik