Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Práskač, bonzák, zůstane práskačem, i kdyby doba pokročila směrem k orwellovskému newspeaku a politické korektnosti. Vždy bude existovat zdravé jádro společnosti, uvažující selským rozumem a bránící klasické ctnosti. Máte smůlu, autore. Pokud jste "whistleblower", tak jste bonzák.

2 1
možnosti

Mám problém pochopit co se snažíš říct.

V první, a vlastně i v poslední, větě říkáš že práskač je práskač a bude to tak vždy. Takže to chápu tak, že kdokoliv, kdo oznámí že se děje nějaká nepravost je podle tebe spodina společnosti.

Pak zase píšeš cosi o zdravém jádru společnosti, které brání klasické ctnosti.

Zajímalo by mne co si konkrétně ty představuješ pod pojmem "klasické ctnosti" a jaké jsou metody jejich bránění se kterými souhlasíš.

2 0
možnosti
Foto

Spolupracovat se státní mocí, úřady a policií se nevyplácí, protože ti všichni tady jsou jen z toho důvodu, aby se chránili navzájem. Nakonec když se podíváte do historie, zjistíte, že vždy sloužili "vrchnosti" proti obyvatelům. Stejně jako dnes. Odtud se bere neochota s nimi spolupracovat. A je lhostejné, jak "spolupracovníky" budete nazývat. Vždycky se to dříve nebo později obrátí proti nim. Nespolupracovat nutně neznamená nevidět, pokud vidíte nějaký problém, můžete zasáhnout sám, případně poprosit ostatní kolem, aby Vám pomohli. Jenže na spolupráci mezi lidmi už mnozí zapomněli, protože jim "vrchnost" nabídla udavačství jako vhodnou alternativu ke kooperaci s druhými.

Dost příkladů se dá najít, například střelec v Uherském Brodu, co udělala policie? Nic, počkala, až se to přežene. Další byl pár už nevím v jakém městě, kde policie na kamerách sledovala napadení a ani ji nenapadlo zasáhnout. S těmi chcete spolupracovat?

3 1
možnosti

Mám na tebe dotaz. Bydlíš v příjemném prostředí u lesa, kam ráda chodíš s dětmi na procházky. V poslední době sis všimla, že se v lese množí černé skládky, kde je železo, stavební odpad, pneumatiky a všimla sis i zbytků oleje. Nelíbí se ti to a hodně ti to vadí. Při jedné z procházek jsi viděla člověka, který tam odpad vyhazuje. Zapamatovala sis značku jeho auta a tušíš o koho jde, protože ho občas potkáváš.

Co uděláš?

1 0
možnosti

ono kromě toho pojmu whisteblower k nám z usa i dorazily informace, jak se s takovými nakládá. z poslední doby si pamatuji dva, co upozornili, že stát nehraje podle vlastních pravidel a jeden sedí a druhý před krimem utekl. jmenovali se manning (i když teď už je manningová :-)) a snowden.

ti si teď už můžou fakt jen pískat.

3 1
možnosti

Máte pravdu,

udavač, denunciant, konfident, fízl, donašeč, bonzák, práskač, špicl, oznamovatel (používaný v policejním žargonu), tady byl vždy a v každém režimu. Pokud se to týká prosazování té správné a jediné vládní politiky, tak je to trapné a hloupé, ale pravda a láska vždy zvítězí!:-P

1 0
možnosti
Foto

J34i41ř97í 68L74i39b70e29r

3. 3. 2016 16:19

Až policie přestane měřit rychlost na rovných a přehledných úsecích, a začne se doopravdy starat o bezpečnost silničního provozu, pak si řeknu, že by mohl mít Váš článek smysl.

4 2
možnosti

Uvažování "až se budou všichni chovat správně, začnu také" je k ničemu. Prostě se zachovej správně bez ohledu na ostatní.

4 0
možnosti

Lidé nemají rádi práskače asi hlavně proto, že nikdo se 100% nechová podle pravidel a neradi by se ocitli v kůži toho udaného. :-)

Ale co třeba kompromis? Nevolat hned policajty, neběžet za šéfem, ale promluvit si s lumpem rovnou? Akorát na to musí mít člověk odvahu a riskovat ublížení na zdraví nebo minimálně nadávky.

0 0
možnosti

To je - kryjeme se navzájem, jednou já tebe, podruhé ty mě. Člověk by se měl chovat podle pravidel a pokud je překročí, tak holt mě to dostihne.

Ano, čelení lumpům tváří tvář je součástí této strategie.

1 0
možnosti
Foto

Vlastník je ten kdo rozhoduje, tedy v žádném případě lidé stát nevlastní. Vlastní ho úzká kasta lidí, které je dovoleno to co je ostatním zakázáno.

4 0
možnosti

Ať to tak je nebo není, co vám brání dělat něco pozitivního?

0 0
možnosti

Lituji, ale udavač je udavačem za každého režimu.

2 3
možnosti
Foto

Takže když uvidíte, jak někdo přepadl jiného člověka a surově ho mlátí, policajty nezavoláte, abyste nebyl za fízláckého udavače? 8-o

4 1
možnosti

J33a40n 31H90a29n89á61k

3. 3. 2016 12:56

Dobrý článek! Každopádně dost náročné téma pro zdejší společnost :)

Jen doplním:

- Oznamování je znakem silné a zdravé morální integrity.

- Oznamování v demokratickém právním státě nemá nic společného s totalitním udavačstvím.

- Oznamování je právo, součást svobody slova - v demokracii žádoucí.

- Nikdy neznáme a znát nemusíme motivaci k oznamování trestné činnosti, nesuďme oznamovatele.

- Čím méně budeme potřebovat policejních očí díky aktivním občanům, tím více budeme vzdáleni policejnímu státu.

http://loveckorupcniku.cz/nase-cinnosti/protikorupcni-osveta/

4 1
možnosti

Promiňte, Vy patříte do zdejší společnosti nebo do nějaké osvícenské?

2 1
možnosti

Občané stát vlastní???? Asi jak kteří. Pokud myslíte takové kellnery, bakaly, babiše, šnajdry, nečasové, romany, duky,.... atd - tak ano, tito občané stát vlastní!

Korupce ponechaná bez povšimnutí dostihne i nás? A pokdu na ni poukážete, že se tak chová váš nadřízený-manager státní organizace, můžete si být jist, že vás čeká jedna následujících variant. Propuštění, Žaloba za křivé obvinění, Smrt hodnocená jako sebevražda,...Rv

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS