Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

H32a72n61a 60V33l85k28o77v78á

27. 4. 2016 11:13

Já už šalinou jezdím. Bydlím na Grohově ul. zde by byla taky vhodná rezidenční zóna s ohledem na studenty a ty, co zde potřebují nutně zaparkovat, přestože o jednu zastávku dál, je záchytné (placené ) parkoviště.

Cesta do práce mi autem trvá 10 minut, u pracoviště mám výjimku a parkuji na vyhrazeném parkovišti. Doma výjimka není možná a objíždím denně 20 - 60 minut než najdu místo k zaparkování.

Krom toho (bydlíme skutečně blízko středu města) zde občas auta stávají tak, že třeba s kočárkem nejde mezi auty přejít silnici.

Když jedu já někam mimo své bydliště, poplatek za parkování platím. Nechápu proč v tomto ohledu brněnská radnice nepodnikne potřebné kroky (rezidenční zóny).

Co se týká hnutí Žít Brno, zde je každá argumentace marná. Tato parta kašpárků z neziskovek se stará pouze o své služební cesty a nesmyslné projekty (viz. losování městských bytů pro bezdomovce - bez ohledu na pořadníky lidí, kteří pracují, mají děti a přesto platí daně....)

0 0
možnosti

Majitelé aut musí konečně pochopit, že silnice se nestaví jako parkoviště, a za stání na veřejném prostoru se musí platit. Potom by zmizely z ulic vraky. A nepřímo by se podpořila hromadná doprava.

Jediné rozumné řešení je regulovat veškerá veřejná místa pro parkování. Aut už je moc.

1) MODRÉ zóny - rezidenční parkování, 1/2roční nebo roční kupon, cena několik tisíc, (možnost bezplatně zastavit na 1h pro všechny)

2) PLACENÁ parkoviště - aby bylo možné zaparkovat i pro nerezidenty. Všechna parkoviště rozumně zpoplatnit a z vybraných peněz konečně začít budovat rozumné parkovací plochy. Zejména podzemní (na povrchu můžou sloužit jako parky).

3) BEZPLATNÁ parkoviště - mimo centrum města nebo na vesnicích. Musí být omezená doba parkování. Někde na 5h, jinde na 1 den, nebo třeba 5 dní. Podle využitelnosti parkovišť lze povolenou dobu parkování na značce změnit.

4)KONTROLA A VYMAHATELNOST správného parkování a placení poplatků. Což se mi v ČR jeví jako nejslabší článek.

Zdroj: návštěva Švýcarska

0 0
možnosti

J19a69n 97K97a89d62l59e70c

25. 4. 2016 22:49

celkově zavádí pěkný svinstvo na hraně zákona, veřejné prostranství či část veřejné pozemní komunikace určenou pro parkování zpoplatnit a pak prodávat rezidentům povolení k parkování jsem u žádné strany neviděl ve volebním programu

0 0
možnosti

I80v88a19n 94M42i73n16á57ř

8. 4. 2016 15:13

Pravdou je, že PODIVNÉ výjimky - pro téměř cokoliv, patřily vždy k nejodpornějším výsadám komunistické totality ! Pokud je vytvářejí - byť jen v komunální politice - vládnoucí strany .. jde zpravidla vždy o KORUPCI i v demokratickém prostředí !!!

1 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 23,31
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik