Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mně se lámaistický prapor taky nelíbí (vlajka to není, neb nemají loďstvo).

A lamaistický režim v Tibetu považuji za jednu z nočních můr lidstva.

A k Číně cítím obdiv a úctu a pevně věřím v její úžasnou budoucnost, neboť křesťanství je tam silně na vzestupu a například katolíků je tam více než v Polsku, Slovensku a České republice dohromady.

0 0
možnosti
Foto

1) Vůbec není důležité, zda se vám líbí tibetská vlajka (kde se píše o tom, že vlajku může mít jen země s loďstvem?), jako je naprosto irelevantní, jak se stavíte k lamaistickému režimu v Tibetu (ten vidím podobně jako vy). Podstatné je, že policisté neměli žádný zákonný důvod šikanovat lidi s tibetskými vlajkami, o jejich bezprecedentním extempore na FAMU už vůbec nemluvě.

..

2) K Číně necítím vůbec nic. Jenže Čínu ovládají komunisti a vůči nim mám vypěstované veliké opovržení, ať jsou z Číny nebo z Jičína. Komunistický prezident reprezentuje komunisty, kteří v Číně vládnou.

..

3) Obávám se, že používáte značně unfair argumentu, když porovnáváte počet katolíků u nás a sousedů s počtem katolíků v Číně – jednak do toho mícháte tzv. „ateistickou“ (sic) Českou republiku, jejíž obyvatelé jsou hodně proticírkevní a katolíci zde představují ca,. desetinu obyvatelstva, zatímco na Slovensku se k řkc hlásí 68 % a v Polsku dokonce 96 % obyvatel (tedy „sčítáte jabka s kozami a výsledek vydáváte za akvakulturu“), jednak má Čína ca. 25× tolik obyvatel jako vámi uváděné země dohromady, takže aby bylo srovnání čestné, muselo by v Číně být víc než 25× více katolíků, než je jich u nás, v Polsku a na Slovensku. A to není, viďte. Dopouštíte se podobné argumentační perverze jako bloger Petřík, když srovnává StB s CIA, aby se mohl dobrat s demagogií sobě vlastní výsledku, že StB byla (v porovnání s CIA) humanitární organizací. Nesnažte se být jako on, toho snad nemáte zapotřebí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 289
  • Celková karma 22,03
  • Průměrná čtenost 2242x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik