Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Vždyť dneska máte na výběr, monopol Microsoftu na trhu operačních systému už je dávno pryč. Nikdo Vám nedrží pistoli u hlavy. K dispozici jsou např. naprosto uživatelsky přívětivé Linuxy.

5 1
možnosti
VB

Jsem jen prostý uživatel a nemám na to, abych si Lynux dodělával.

0 0
možnosti
JC

Peníze jsou moc.

Monopol je moc.

Když se spojí peníze a monopol, starají se nejprve o to, aby se monopol zachoval a peníze se zvětšily. A k tomu je každá cesta dobrá.

2 1
možnosti
Foto

asi by bylo rozumné platiti Microsoftu výpalné aby již nevyvíjel nic nového. od doby XP to jde z kopce Rv

3 1
možnosti
Foto

Pořád mám na výběr a zatím se mi W10 líbí.

4 4
možnosti
Foto

Pamatuji si podobnou hysterii v době, kdy kralovaly eNTéčka a přišly XPéčka :) To bylo křiku a bědování, jak jsou ty první kvalitní a stabilní a ty druhé strašné po všech stránkách :)

Ale ať už to bylo jakoliv, těm druhým se velmi rychle přizpůsobily hlavní hráči v zábavě...kdopak dnes pláče nad ztrátou těch prvních? ;)

Tenhle přechod...bue analogicky fungovat stejně...nějakou dobu z mnoha různých důvodů pojedou i starší systémy u jednotlivců i společností...ale za pár let, hm? ;)

4 6
možnosti
MD

to máte pravdu, za pár let si lidi zvyknou, otázka je jestli je to nutný si nechat vnucovat nějaké zvykání. Na smrt blízkého si také časem zvyknete, ale bylo by lepší, pokud je zdráv kdyby s námi mohl žít.

1 1
možnosti

Tak dneska jste se trefil! Už jsem Microsoftu psala i volala. Jejich drzost je nebetyčná. Nedávno jsem koupila notebook s W 8.1 s tím, že je možnost zdarma přechod na W10. Protože od známých vím, že to není žádná výhra, ba naopak, jejich výzvy ignoruji.

Ovšem dneska se mi na monitoru usídlila výzva, která vtipně:-/ mění text, není možné se jí zbavit. Protože zavřením okna křížkem se desítky nainstalují. Tak tomu říkám diktát. Nechápu jak mi může někdo vstupovat do kupní smlouvy. Koupila jsem 8.1.

6 0
možnosti
JK

Rozdíl mezi 8.1 a 10 je mnohem menší než mezi 7čkami a nižšími edicemi. Ve verzi 10 se dokonce vrátil tolik milované start tlačítko. Co se týče edic Windows, prošel jsem historií: od 3.11 for WorkGroup až po současné 10tky. Nejdéle jsem používal XP a za nejhorší považuji Visty.

Nelíbí se mi ta hysterie ohledně 10tek. Oproti 8.1 jsou rychlejší a pohled Microsoftu v tomhle chápu: chce protlačit systém, na kterém budou fungovat jak běžné aplikace, tak i tzv. univerzální, které pojedou na mobilech, tabletech atd.

3 0
možnosti
PH

P36e39t66r 60H43a84n94á33k

31. 5. 2016 12:48

Pane Baráku, to jste libertarián? U Windows můžete zastavit určité aktualizace nebo i klidně zůstat u XP.... Petr

1 0
možnosti
MK

Na Win 10 nic nastavit nemůžete. Jedinou možností je úplné vypnutí Windows Update.

0 0
možnosti
TD

Ááá, opět pan Barák toužící po efektivním státu. A opět článek o tom, jak je potřeba s něčím/někým nemilosrdně zatočit, něco zakázat.

Produkty Microsoftu nepoužívám - ani Windows ani Office ani mobilní OS. Zcela běžně komunikuji s různými úřady a není pravda, že to bez Win/Office nejde. Dominantní pozice Microsoftu na trhu? A na jakém, prosím Vás? Máte na mysli stolní počítače? A koho dneska ještě zajímají?

Jak říkám, Windows 10 (ani žádné jiné) nepoužívám, ale to neznamená, že o nich budu šířit nesmysly o nekontrolovaném odesílání věcí ven z počítače - korektní info viz např. http://www.root.cz/clanky/windows-10-analyza-probihajici-komunikace/. Nakonec 99 % lidí opravdu produkty MS používat nemusí.

Hlavně že cenzurovat internet ve jménu potlačení hazardu u zahraničních sázkovek je v pořádku. Je mi zle z toho všudypřítomného přístupu - něco se mi nelíbí, tak se to hned musí zakázat, tohle přece žádný slušný člověk nemůže potřebovat, kdyby to jeden život zachránilo, tak ať všichni trpí atd.

Chcete mít nad operačním systémem plnou kontrolu? Tak proč si proboha kupujete Windows? Stáhněte si nějaký hard-core echt cosi linux, vlastnoručně si ho zkompilujte a máte to zadarmo i s plnou kontrolou. Jo Vy nechcete "běhat kolem mísy se štětkou a ladit vodoinstalaci"? Tak to ale pak bohužel nebudete mít nikdy nad systémem plnou kontrolu - je mi líto.

Proč chcete, aby stát, mimo jiné i za moje peníze, nutil Microsoft vyrábět operační systém ausgerechnet podle Vašeho přání?

4 9
možnosti
VB

Chi systém, o kterém vím co kam posílá, co aktualizuje, kde je jasný log. Nastala doba, kterou věštil Bill. vládání počítače bude stejně nutné, jako číst a psát.

No a to co navrhujete je, jako by si měl každý vytvářet vlastní písmo.

1 0
možnosti
PV

P83a60v81e46l 33V79é18b88r

31. 5. 2016 11:53

Již v dobách DOSu jsem tvrdil, že Microsoft DOS byl nejhorším operačním systémem: Cokoliv, co bylo jen o trochu horší, nefungovalo a nedostalo se na trh. Od těch dob se toho mnoho, krom výše konta Billa Gatese, nezměnilo...

0 0
možnosti
PJ

jóóóóó!!!

do kamene tesat, zlatěnkou vybarvit!!!

7 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 23,41
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik