Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Unie - jak dál ? Neznám přesně zákony ohledně EU a tak jen pohled obyčejného člověka.Myslím že pro tak malý stát jako je Česko je EU výhodou protože i malé ekonomice umožní být konkurencí.To je ale jedna věc.Samozřejme dotace jsou také obrovskou výhodou.

No a nyní se nabízí otázka zda to všechno stojí za ta všechna různá nesmyslná omezení,rozporuplná rozhodnutí, volný pohyb osob a podobně.!!

Vše by se dalo řešit pokud by byla ochota to řešit.Jsme právní stát který má své zákony / byť některé jsou k smíchu ale naše/ a rozhodně by nějaké výnosy a zákony EU neměly být nadřazeny nad zákony naší země.Může být volný pohyb osob--ale musíme mít právo toto kontrolovat a vyvodit důsledky pokud by to ohrožovalo naší vlast.!!

Vše začínalo komickými případy jak má být banán ohnutý přes zakazování používání různých názvů a výrobních postupů- tady bych už řekl---prrrr-- takto teda NE .

Stejně jako u nějakých kvot kde se mají lidé rozdělovat jako dobytek na trhu - nesmysl.

Takže shrnu to.

EU -- ano --- ale tak aby byl profit vyvážený a aby nás EU neohrožovala svými nesmyslnými rozhodnutími.

ŽÁDNÉ ZÁKONY EU NEMOHOU BÝT NADŘAZENY NAŠÍM.

Žádná rozhonutí nemohou být taková aby naše vláda - byť sebehorší - je nemohla změnit.

[>-][>-][>-]

1 0
možnosti

No z toho jde strach. Ať "naše" vláda jakkoliv hloupá, může si dělat co chce. V této logice, proč by se měl občan podřizovat vládě? Když vláda se nehodlá podřizovat EU.

Více zde: http://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=483014

0 0
možnosti

O43n73d74r93a 41G42l27a20c

24. 6. 2016 23:06

"Unie přetrvá, jedině když se její občané budou cítit členy národa Evropanů..." - Vážený pane, takový národ neexistuje. Snílek a naiva je ten, kdo se spoléhá na vytvoření něčeho takového.

A pokud jde o "civilizační zvyky Evropy", k nimž má EU naše politiky nutit, tak to jsou lahve od vína MUDr. Ratha. EU korumpuje politiky v celé Evropě a jejich civilizované chování podráží.

6 0
možnosti

Cítím se doma v Česku jako v Itálii nebo Rakousku. Politici se naučili, že nejlepší pro udržování u moci je nacionalismus. Je jedno jak jsme sami špatní, když začneme tvrdit, jak špatní jsou ti okolo, tak se tak nějak krásně semkneme za svými vůdci.

Pořád mě zajímá, co by si tak lidé vystoupením z EU přáli dosáhnout.

2 0
možnosti

O nenávisti Britů k Čechům 8-o jsem fakt od žádného ze svých českých známých v Británii neslyšel.

3 0
možnosti

Možná přesněji pohrdání. Pokud Farage zařazuje Východoevropany až za Pakistánce.

1 0
možnosti

Zcela upřímně váhám, zda je článek myšlen ironicky.

2 0
možnosti

Není, ale EU dělá všechno proto, aby se rozpadla. Co je summit zakládajících členů? To mají větší práva než ostatní?

1 0
možnosti

Uvědomte si, co je ve skutečnosti EU, když k vystoupení VB se vyjadřuje Merkelová a Hollande. Kde je evropský prezident a jeho komentář?

A ještě něco: vysmíváte se čecháčkovství. Vy jste taky takový? Ne? A jak to víte? A jak si dovolujete to podsouvat jiným?

Problém je, že i tady platí, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou. A to, jak nás vnímají např. v Anglii je i problém Angličanů, jejich vidění světa a ignorance mnohých z nich. My jsme zvyklí vzhlížet k nim jako k těm vzdělaným, poučeným ... Možná to tak bylo kdysi, ale z toho, co jsem v Anglii zažila, to zdaleka není pravda.

A za ty "jezeďáky" byste se měl stydět. Ne ani toli proto, že vaše ideje nás nenakrmí, ale proto, že se s despektem vyjadřujete o lidech, kteří poctivě pracují.

7 0
možnosti

Každá práce si zaslouží úctu, hlavně ta bez dotací. Celkem z českého rozpočtu a od EU dostávají 80 mld. Kč. Když to přepočítáte na jejich počet......

Vám nevadí, že ničí přírodu a i naše zdraví (třeba řepkou) a s prací na rodné hroudě to nemá nic společného.

3 0
možnosti
Foto

Ta věta o té submisivnosti čecháčkovství je krutě pravdivá. Čech je cyklistou, jenž se nahoře hrbí, dole však šlape...

Typologie těch Britů, jásajících je velmi podobná té partě kolem našich Konvičků, Okamurů, Bartošů, ale i Machů.

Karma.

1 4
možnosti

Ta věta i ten příměr o cyklistovi je už únavné klišé. S oblibou používané právě těmi, co chtějí postavit občany do haptáku a strašení typu "buď cokoliv z Brusele nebo nás schramstne Rusko" už nezabírá.

3 0
možnosti

O52n22d59ř12e81j 62N93ý71č

24. 6. 2016 15:59

Dá se s tím souhlasit.R^

1 3
možnosti

J70i16r40i 62V10r85a21b68e76c

24. 6. 2016 15:57

Karma jako BrnoR^.Mimo jineho je to svinarna na mladych (70% chtelo v EU zustat )

2 6
možnosti

J23a10n 98K45o64z96á12k

24. 6. 2016 15:13

Vy jste pěkně frustrovanej! Chyby dělá EU a vy za tím vidíte Rusko. Cenzura v EU je na vysoké úrovni, kdokoli má jiný názor je okamžitě označen za xenofoba, rasistu, nepřítele EU a propagandistu Ruska. Jsem pravicově smýšlející starší člověk, proto mi udělal radost pád socialismu a diktátu Moskvy. Vůbec mne nenapadlo, že za čtvrt století tady bude eurosocalismus s diktátem Bruselu(Berlína).

21 3
možnosti

Ve skutečnosti je to jen další totalitní ideologie (neomarxismus), a hrozba Moskvou/Putinem a nesmyslná nařčení ze spojení s Moskvou, Putinem je jenom taktika. Rozumnou a věcnou diskuzi s nimi vést není možné, bohužel.

7 0
možnosti
  • Počet článků 289
  • Celková karma 22,03
  • Průměrná čtenost 2242x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik