Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Problém modrých parkovacích zón není pouze v parkování lidí dojíždějících za prací do Prahy. Mě krom jiného irituje a cítím jako diskriminaci to, že ač přes třicet let jsem REZIDENTEM Kobylis, Služské ulice, tak pokud nejsem tak bohatý abych mohl mít vlastní auto, se zapůjčeným autem byť od člena rodiny žijícího jinde, u nás v ulici prostě za rezidentskou cenu nezaparkuji! Jak mohli zastupitelé takto rozsortovat lidi na REZIDENTY a REZIDENTY DRUHÉ KATEGORIE už v jednom domě? (ulici, městě, atd.) To samé platí pro nájemce bytů, nebo třeba lidi, kteří jezdí do zóny starat se o své rodiče. A podobně. Ubohost! Dovedu si představit, jak soused při deštivém počasí na mě bude dělat dlouhý nos až si půjdu pro auto o několik ulic dál, kde nejsou zóny. Zatím co on, jakožto majitel auta, může parkovat před naším domem.

9 0
možnosti
TH

Proc by melo auto nerezidenta parkovat na rezidentskou kartu. Kdo ma rezuidencni, zase nezaoparkuje jinde. Chapete?

1 3
možnosti
RH

Jsem proti placeným zónám, ale to město patří občanům, kteří v něm žijí. Nakonec modré zóny jsou reakci na tlak aut mimopražských.

5 0
možnosti
VB

Vám patří jenom co je vaše (na LV, movité věci...) ale veřejný prostor z podstaty názvu váš není. Tedy ani město není vaše.

1 1
možnosti
MJ

Žaloba je podána, celá věc půjde k soudu, jak je to obvyklé jeden jako druhý se bude odvolávat až se celá tato záležitost dostane k Ústavnímu soudu a ten rozhodne jak jinak než , že modré lainy jsou protizákoné, protože právo používat veřejná prostranství je právem všech a nikoliv několika jedinců, kteří se nazývají rezidenti a ti pak spolu s radními městských částí Prahy vyfasují houbičky a ředidlo a modré lainy budou ve volných chvílích odstrańovat :-)

0 0
možnosti
AP

A46d54a79m 84P96o83c91h24e

1. 10. 2016 9:18

Vy taky nevíte, že parkovací místa patří čtvrti a ne státu?

0 0
možnosti
Foto

J10a56k32u89b 28R29o53t76h

30. 9. 2016 14:47

Pláčete na špatném hrobě. Měl byste plakat u představitelů SČ kraje, který dlouhodobě odmítal jakoukoliv komunikaci a především participaci na řešení záchytných parkovišť. A tak došlo k tomu, že například klidná a zelená rezidenční čtvrť Vokovice - Veleslavín se s přiblížením metra okraji Prahy stala megaparkovištěm vozů se SPZ S, tedy majitelů, kteří bydlí v SČ kraji a do Prahy dojíždějí. To samé například parkoviště u okrajových nákupních center a podobně. A podotýkám, že tato auta mimopražských šoférů likvidují parkovací místa lidí, kteří nemají možnost garáže či zahrady u svého bytu. Tož tak.;-O;-€

3 4
možnosti
JZ

Nezlobte se na mě, ale diskriminovaní jsme i my, kteří nejsme přímo majitelé auta. A za druhé se možná jednou budou rezidenti divit až kromě před svým domem nezaparkují nikde jinde v Praze a třeba i mimo ni.

1 1
možnosti

Jiný pohled:

Auta máme proto, abychom se mohli DOPRAVOVAT. Zóny nijak nepomáhají dopravě (tedy co nejvyšší mobilitě) ale naopak přetvářejí ulice na odkladiště vozidel. -

Představte si, že tohle populistické opatření udělají všechny obce všude. Pak sice budete mít auto hned u domu, bude vám ale dobré jedině k cestě tam, kde mají privátní parkoviště. Takže hypermarkety a ... ?

10 0
možnosti
PN

Jen to zkuste dát k soudu, pane podlidi. Ono je trochu rozdíl přijet si autem na večeři nebo přijet domů parkovat. Evidetně bydlíte někde za Prahou, kde máte parkování jisté a že nám je téměř bráněno bydlet ve vlastním bytě asi nechápete...

3 7
možnosti
PD

P85e81t92r 94D74r22a44p98a37l

30. 9. 2016 13:43

nezlobte se na mě, ale to je přece vaše rozhodnutí bydlet v centru metropole. Asi tam bydlíte proto, že to přináší nějaké výhody, pak ale musíte zkousnout i ty nevýhody. Stejně jako venkovan má ty výhody a nevýhody zase někde jinde

9 3
možnosti
PD

P94e79t94r 24D62r41a45p98a84l

30. 9. 2016 13:22

jediné spravedlivé řešení je kdo dřív přijede, ten zaparkuje. každé jiné řešení bude vždy některou skupinu motoristů diskriminovat

7 2
možnosti
PN

Čili totální kolaps, tak zní vaše řešení. A každý zadarmo třeba na Staromáku. Super. Hlavně, že v jiných městech zóny nevadí, jen v Praze ano,

3 2
možnosti
TH

Ano jako rezident, cili clovek, ktery ma v Praze pronajmuty byt, na ktery platim najem a trvale bydliste mam rezidencni kartu , abych mohla zaparkovat auto. Dikybohu za to. A jinak jezdim MDH zcela bezne.

3 0
možnosti
PK

Tzv. rezident je pozůstatek totalitních režimů, nacismu a komunismu. To musel mít každý trvalé bydliště případně přechodné, aby ho mohlo gestapo či StB dohnat, kdyby byl "neposlušný". V USA např. nic takového není. Je to váš problém, kde bydlíte, je to váš problém, zda máte poštovní adresu, musíte mít jedině tzv. daňový domicil (tedy místo, kde přihlašujete příjmy a platíte daně). Dnes, při možnosti elektronické komunikace s úřady a toto, si zřídit poštovní doručovací adresu kamkoliv (třeba do zaměstnání) je skutečně pojem rezident relikt minula. Existují v podstatě jen vlastníci nemovitostí (ti platí lokální daně - daň z nemovitosti) a zbytek, jehož daně z příjmu, zaplacené DPH atd. se stejně přerozdělují tím ex-socialistickým způsobem bez ohledu na to, kde se nachází, resp. bydlí. Takže asi tak.

4 3
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 23,17
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik