Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P80e32t20r 71S56k54á50l80a

15. 2. 2017 9:10

Všem těm, kteří tady kategoricky a teatrálně ohrnují nos nad českými horami bych rád sdělil, že už toho dost pamatuji a pamatuji tedy situaci, kdy to byla opravdu bída. Neupravené svahy, fronty půlhodinové až hodinové po celý den, apre ski tak leda hospoda, která opravdu vypadala tak, jak to popisuje autor ve článku. A možnost vyjet do Alp se týkala pár vyvolených.

V současné době je pravda, že se naše nejznámější lyžařské areály těm alpským přiblížily zejména cenou, je to ale především dané geografickými podmínkami. U nás prostě nemáme Alpy s jejich rozlohou, svahy všech obtížností a nespočetnými horskými chalupami předělanými na restaurace všude na svazích (platí pro Rakousko a Itálii, pro Francii nikoliv). Vybavenost našich středisek udělala výrazný pokrok a v tom zase za těmi alpskými tak nezaostává.

Jak už jsem tu psal, na týdenní lyžování do českých hor bych nejel. Ale k jejich kategorickému odmítání mám daleko a autorovu kritiku považuji za přehnanou, místy nesmyslnou.

3 0
možnosti
ČP

A co konkrétně je podle Vás přehnané?

0 0
možnosti
DK

Presne z duvodu, ktere popisujete jsem v Ceksu naposledy lyzoval v roce 1996. Od te doby lyzuji v Rakousku. A je dost smutne, ze cesti provozovatele lyzarskych arealu jeste za tu dobu nepochopili, jaky je lyzarsky standard v Evrope. Ale pokud jim porad dost lidi basti socialistickou kvalitu za kapitalisticke ceny, asi nemaji duvod neco menit.

2 0
možnosti
JV

Jezdím lyžovat tam, kde je hlavně sníh. Když mám čas i na Troják a Tesák a druhák. Zkuste Sheraton v Salcburku ;-D

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 1
možnosti
JR

J90a16n 47R47á31ž

10. 2. 2017 17:55

Mame-li jet na vikend z Brna 180km na nejbližší tuzemské hory (Jeseníky) raději jedeme přibližně stejnou vzdálenost do některého dolnorakouskeho střediska. Uz jenom kvůli chování tamního personálu. . Je pravdou, že materiálně se naše střediska vylepšila, ale chování personálu i kvalita služeb jsou většinou "nekonkurenceschopné". A co vůbec nechápu jsou placená parkoviště u našich sjezdovek a poplatky za použití WC.

9 0
možnosti
VP

CO zmůže rolba,když je přes den nad nulou?

0 0
možnosti
Foto

H77a16n36a 69V62l56k90o88v83á

10. 2. 2017 17:03

srovnat sníh? Já mám muldičky ráda, ale ne každý je tohoto gusta...navíc někde je to vyježděné až na trávu či kámen...

1 0
možnosti

Ještě mi tak napadlo, to si představte, že v mnoha střediscích ještě vlastně docela nedávno byly "kotvy" nebo "pomy", kde člověk nedal nohám odpočinout ani cestou nahoru na kopec. Zejména ty pomy můžete vidět na svazích ještě i dnes. Že tam nebyly žádné restaurace a když se chtěl někdo najíst, tak si musel přinést svačinu.

Jsme zparchantělí a nevážíme si toho, co tady máme.

1 0
možnosti
JR

J41a40n 38R59á27ž

10. 2. 2017 18:06

Máte pravdu. Například já jsem hodně zparchantělý, protože chci jen kvalitní služby. A jsem tak zparchantělý, že do stodvacitky, se kterou jsem pted listopadem jezdil na sjezdovky s kotvou na vrácení nebo kulotrhem Pomou ze Slovenska, teď bych si už nesedl.

Fakt máte pravdu, jsem tak zparchantělý, že si vážím více rakouské pohostinnosti, než skanzenů postkomunistické pohostinnosti, kterou lze v mnoha horských střediscích u nás ještě dnes potkat.

3 0
možnosti

Já myslím, že jste přehnaně kritický. Úroveň našich středisek se zlepšuje. Jezdím často do lipenského areálu Kramolín a největší, nejukřičenější a na svahu často i ostatním nebezpeční blbci tam bývají alkoholem povzbuzení cizinci, kteří většinou stojí na lyžích (z půjčovny) poprvé, ale alkohol jim dodává odvahu.

Samozřejmě nelze generalizovat, ale chtěl bych tedy vědět, kde jste tyto své zkušenosti nasbíral, abych se pak těmto střediskům vyhnul. Spíše mám ale pocit, že jste moc našim horským střediskům v posledních letech nedal.

10 0
možnosti
JS

V Krkonoších jsou bezkonkurenčně nejhorší opilí Poláci..

3 0
možnosti

Budu na Vás hodný a Váš text zkrátím pro lidi, co to nechtějí číst celé

"Jsem nejlepší, všichni ostatní jsou odpad. Jo, a musím se pochlubit, že umím lyžovat a že jsem autem dojel až do Rakouska"

9 3
možnosti
TT
OK

Dnešní módní oikofobie je sice příšerná věc, ale tady má autor naprostou pravdu. Česká střediska jsou absolutně nekonkurenceschopná.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS