Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"V době, kdy pouhé slovo hrozí přerůst v reálné zlo" - zajímá formulace. A i naopak, člověk aby se bál něco říci, že někoho urazí. Nepodněcujete blogem k "nenávisti" proti skupině vyznavačů konspirace?

0 0
možnosti

Jistě chápete, že jde o básnickou nadsázku. Prostě v informačním věku by měl každý a ten kdo je nositelem nějaké autority obzvláště, vážit slova.

0 0
možnosti

G66e59o73r94g44e 51H46o88l29y

19. 12. 2017 21:48

Tohle neni o glysofatech, ale o jinych pesticides...narazil jsem na to akorat vcera vecer na TV zpravach...je to dost odstrasujici:

http://www.cbc.ca/news/politics/health-canada-pesticides-environment-consumer-toys-textiles-sofa-toxic-1.4445227

0 0
možnosti

J39a47n 61R22á28ž

19. 12. 2017 18:48

Prohlášení jisté mladé vědkyně, které jsem slyšel v ČT, že glyfosfát může být karcinogenní a proto by se neměl používat, aniž by dále upřesnila za jakých podmínek ohrožuje přímo zdraví, se rovná svou relevancí informaci, že mezi vědci toto tvrdících může být i velký počet hlupáků a proto by se měl názor,že glyfosfát může být karcinogenní, automaticky odmítnout. Oba tyto výroky mohou být pravdivé, ale je nesmyslné je použít jako důvěryhodnou informaci pro veřejnost.

O naprosté většině látek vyskytujících se kolem nás může kdokoliv oprávněně tvrdit, že je karcinogenní, neb není možno toto tvrzení vyvrátit. To,že nikdo zatím nezkoumal, jestli může práce s konkrétní látkou způsobit onemocnění některým typem onkologického onemocnění neznamená, že tato látka karcinogenní není. A naopak, když zkoumáno bylo a výsledkem je zjištění, že za určitých podmínek látka karcinogenní může (!!) být, neznamená to, že ji jako karcinogenní budeme zakazovat.

Například byla pozorována souvislost mezi zvýšeným výskytem maligních lymfomů u pacientů, kteří přišli do styku s určitými nátěrovými hmotami, ale přece nikdo nemůže dát do přímé příčinné souvislosti to, že jsem pravidelně těmito hmotami natíral chatu a dnes mi byl lymfom diagnostikován, když mechanismus vzniku této nemoci je stále předmětem výzkumu a ví se , že má mnoho podob.

Souhlasím, že s tvrzeními typu "tato látka je karcinogenní" a z toho automaticky dovozovat, že by se měla zakázat její výroba a použití, by se mělo pracovat velmi, opravdu velmi opatrně!

0 0
možnosti

Ano, to jsem měl na mysli.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS