Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano, majitele bytů stát nutí být ve sdružení nájemníků, kde pak platíte dluhy za vodu, elektřinu za ty, co nezaplatí a odkráčí dělat dluhy jinam.

A máme čekat další ostudu, pokud se schválí další zákon o oddlužení?

Evropský soud pro lidská práva nařídil odškodnit majitele bytů s regulovaným nájmem, tedy že aktivity Křečka (který si na tom postavil svou politickou kariéru) vedly nakonec proti „lidským“ právům. Tedy se dá očekávat další soud proti Česku kvůli okradení dlužníků?

Je neplacení dluhů a dělání dalších trestný čin? Pokud by se dlužník odsoudil k obecně prospěšným pracím, kdy by je dělal, když má 7 let pracovat na dluhu? Jedině jako druhou směnu... A kolik dlužníků bude nosit potvrzení od lékařů...

Také by se dlužník měl přestěhovat tam, kde je a bude práce. A ne, že při další recesi (již se blíží) bude dlužník tvrdit, že přišel o práci a že za to nemůže, že ho bolí záda. Tak začne znovu 7 let... Jako někteří věřitelé, co přišli díky nim o vše a začali znovu.

A co když bude dlužník pracovat v cizině, to za ním úředník bude jezdit, létat a kontrolovat, zda pracuje či zda mu jen někdo neposílá peníze, které jako dlužník nevrátil a zatajil?

Dluhy by se neměly odpouštět, maximálně mít možnost pozdržet splácení a snížení splátek, tedy to, co nabízí banky v reklamě.

0 0
možnosti

Máte pravdu a trestání za dluhy se neprovádí (podle toho a) by měli být všichni vícenásobní dlužníci trestáni):

Způsobení úpadku

(1) Kdo, byť i z hrubé nedbalosti, si přivodí úpadek tím, že

a) činí vydání hrubě nepřiměřená svým majetkovým poměrům,

b) spravuje svůj majetek způsobem, který neodpovídá zákonem mu uloženým nebo smluvně převzatým povinnostem nebo je s nimi v hrubém nepoměru,

c) užívá poskytnutý úvěr v rozporu nebo hrubém nepoměru s jeho účelem,

d) poskytuje ze svého majetku půjčky nebo úvěry jiným osobám, ač to je v hrubém nepoměru k jeho majetkovým poměrům, nebo

e) učiní nad rámec obvyklého podnikatelského rizika obchod nebo operaci, která nenáleží k jeho pravidelné podnikatelské činnosti nebo je v hrubém nepoměru k jeho majetkovým poměrům,

bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.

0 0
možnosti

A co když věřitel podá trestní oznámení?

0 0
možnosti

Nezkoušel jsem to a podle všeho by bylo odmítnuto. Není na to společenská objednávka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,67
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik