Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Doporučuji si přečíst knihu Smil Vaclav: Globální katastrofy a trendy - Příštích padesát let (doporučuje ho třeba Bill Gates). Smil jde v knize - logicky - ještě dál. V knize se Smil ptá, zda má Čína, Rusko nějaké celebrity, umělce, s kterými by se lidé chtěli ztotožnit, jít na jejich koncert (Smil se v knize ptá, zda byste šly na čínsku operu?), sledovat je na Youtube, stahovat si jejich písničky (str. 210). Kdo by stál frontu na zelenou kartu do Číny, Ruska? V knize je toho více.

A "Ani ti Putinovi psíci nepřijeli na motocyklech Ural" - ano, v Rusku nevyrábí ani motorku, kterou by si Rusové kupovali, natož auto.

"Vysoká úroveň ruských zbraní je produktem propagandy, byly mnohokrát poraženy v lokálních válkách třetího světa" -To Rusové nerozchodí...:-):-):-)

3 0
možnosti

Děkuji, to jsem nečetl. Dovolil bych varovat před bělochocentrismem, což se Ruska netýká. Nevíme nic o tom, co v Číně nebo Indii frčí za songy. Tam se dělá víc filmů a mají sledovanost podle mě větší než ty naše. Nás je cca 800 mil. takže možná nějaký čínský Karel je daleko poslouchanější.

0 0
možnosti

A kolik přesně těch rusofilů znáte? Já třeba ani jednoho... vlastně to bych kecal, pár jich znám z článků Romana Mácy:-)

2 0
možnosti

Exemplárním příkladem může být zdejší bloger, buržuj-proletář z Boskovic. Podle něj všechno zlo pochází z EU, USA a západních demokracií obecně. Nemyslím si že se zmýlím, když tvrdím, že proti Rusku a proti minulému režimu nikdy nenapsal křivého (nebo alespoň objektivního) slova.

3 1
možnosti
Foto

Vymývání mozků nefunguje tak jak by mělo a proto někteří příznivci havlismu začínají být nervózní. To chce prostě mluvit pravdu a nelhat - pak budete v pohodě !!

2 3
možnosti

P26e37t26r 41B42u64r96i78a19n

14. 5. 2018 21:03

Tak zrovna u vás bych pravdu fakt nehledal ani ve sklepě.

8 0
možnosti

P72e15t81r 75B66u19r78i32a28n

14. 5. 2018 20:56

Naprosto excelentně vyhmátnutá podstata proruského ne/myšlení! Karma.

6 0
možnosti
Foto

Kdybych měl žaludek na to psát takové články, asi bych měl jednodušší život 

3 2
možnosti

Směle na Aeronet.

0 0
možnosti
Foto

Co Vám na Rusku vlastně vadí? Že se nejen díky svým obrovským přírodním zdrojům nemuselo stát lacinou americkou benzinkou ani klasickou montovnou globálního kapitálu? Že díky své velikosti a vojenské síle nemusí papouškovat globální pravdy a nebojí se říci občas i vlastní názor? Že je strašně agresívní když monitoruje cizí mírumilovné vojáčky kteří se občas náhodou poflakují kolem jeho hranic? Zkuste se na ruského medvěda podívat jinak než ublíženým pohledem malého českého mopslíka kterému bylo tak dlouho tvrzeno že nejlépe mu bude v misích NATO...až tomu sám uvěřil:-)

6 8
možnosti

p. Mužík, hled z počátku jste nabral špatný směr ! Měl jste se ptát - Co Rusku vadí na ČR ? Např. já osobně se na ně nedívám jako na přátele - či nepřátele. Vidím kus země, vhodnou klasika - k obchodování a turistice. Rusko obchodovat nechce ! Jednak nemá s čím a ty sankce potřebuje k udržení vnitřní politiky. Nikdo je neohrožuje - mohou vstoupit do NATO. Říkám, ať si tam tedy dělají co chtějkí, ale nechť mne neotravují. Ten obchod v objemu 2% - mluví za vše. Jaderná velmoc = již 100 let - Rozvojová země ! ... :-)

10 0
možnosti

A nic z filmu, literatury, hudby.... ?Cajkovskij, Puškin, Lomonosov, Tarkovskij, Sacharov, Vysockij, Pasternak.... to vše jsou asi pro někoho neznámá jména.

2 0
možnosti

Ano, temi se mohou chlubit. Ale je tu jeste Lenin, Stalin, Tuchacevski, Beria, Breznev, Putin a dalsi.

6 3
možnosti

Nu, veselé je, že špatně činy SSSR (a že jich bylo spousty) se přičítají Rusku, zatímco podíl na porážce nacismu je zničehonic Rusům upiran,z měli všichni modrou knížku...

4 1
možnosti

Že někdo nezná nic z Ruské literatury je spíš ukázkou negramotnosti a chtít tady spouštět další železnou oponu, potažmo studenou válku, může jen šílenec8-o

5 1
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 22,50
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik