Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Někdo z důvodu výhrady svědomí neupeče homosexuálnímu páru svatební dort. Já si už od 90. let představuji, jak budu muset na pracák ( a pořád se mi to díkybohu nestalo ) a tam mi nabídnou pozici zprostředkovatele úvěrů u nebankovní společnosti. A já ji z důvodu výhrady svědomí odmítnu.

Tolik pro ty, kteří v tomhle byznyse jeli.

0 0
možnosti
PB

P98e25t20r 35B70u37r36i68a50n

13. 6. 2018 16:39

Výborně. Jednak OZ takových společností pracuje v provizním systému bez pevné složky, takže by vám to na pracáku asi nenabídli, a potom:

Jste obchodní zástupce takové společnosti a zavolá vám otec od rodiny, že potřebuje půjčit rychle 10 000kč protože mu kleklo auto a on nemá jak jezdit do práce, kde by si v pohodě vydělal dost, ale momentálně má kontokorent v mínusu, takže banka mu nepůjčí. A pokud nezačne jezdit do práce, nebude mít na nájem a elektriku. Už vidím, jak mu blahosklonně poklepete na rameno a řeknete: víš co, panáčku, udus se tím, protože já mám svědomí.

0 0
možnosti
Foto

J53a52n39a 90M87a89j90o45v70á

12. 6. 2018 17:59

Karma. Ještě nad kliknu druhou z mobilu. Díky, za popis toho, jak to v našem podivném světě chodí.

1 0
možnosti
Foto

Ale mně vážné hrozilo, že kvůli zapomenuté složence v hodnotě 100,- kč jsem byl rád, že jsem nakonec zaplatil 500,- kč. A umím si představit, že jsem mohl podstatně zaplatit více.

Praktiky firmy, která vám doručí Omegu zdarma na základě telefonátu, ale musíte zaplatit poštovné a balné, jsou vážně kouzelné. A teď vám doručuje další a další zboží, například ponožky. A vy musíte chodit po advokátech, co s tím.

1 0
možnosti
PB

P56e52t64r 14B14u31r86i33a55n

12. 6. 2018 15:20

Souhlasím, tady je chyba v zákoně. Mělo by platit, že tak jak je smlouva uzavřená, tak se dá i vypovědět. Tedy pokud je platná přes telefon, měla by stačit jediná SMSka se zrušením na povinně otevřené tlf. číslo. Revolvingové smlouvy bych zakázal úplně.

3 0
možnosti
JK

Dluhy se musí platit, bez pardonu. Svým úpisem je dlužník v podřízené, slabší pozici a stát se musí postarat, aby nikdo této slabší pozice nezneužil. Ti kdo nasadí lichvářské úroky, nadměrné poplatky a poskytovatel další půjčky nad rámec reálných možností splácení, ti všichni nemají nárok právně se domáhat ničeho. Pokud jsou to podrazáci, tak nemají nárok na pomoc státu. Jednoduché pravidlo pro výraznou redukci exekucí.

0 0
možnosti
PB

P72e12t97r 37B96u14r25i43a65n

12. 6. 2018 14:20

Pláčete dobře, ale na špatném hrobě. To co popisujete o reálných možnostech splácení už dávno platí a nově dokonce pod dohledem ČNB. Pokuty pro poskytovatele, který to poruší, se pohybují řádově až do 20 milionů.

Ovšem to není nic platné, když žadatelé o půjčky lžou jako partizáni. Tam hledejte příčiny exekucí. Lžou dlužníci, ne věřitelé.

A k těm úrokům a "nadměrným" poplatkům: jaký úrok je lichva a jaký poplatek je podle vás nadměrný? A víte vy vůbec, že každá půjčka má úplně jinou nákladovost?

2 0
možnosti
PB

P98e44t41r 74B74u38r22i96a64n

12. 6. 2018 12:37

Naprosto přesně a správně jste to popsal. Vydávat odpuštění dluhů za finanční újmu je nehoráznost největšího zrna. Je otřesné, jací finanční negramoti mohou parazitovat ve finančním sektoru. Přesně tyto pijavice mohou za stav předluženosti třetiny lidí, když jim místo: měli jste si své finanční náležitosti srovnat dřív a platit včas, řeknou: vy za nic nemůže, to všechno lichváři, vy jste jen oběť. Na toto téma jsem napsal už řadu blogů.

Věta z onoho odkazu (mimochodem příšerně demagogický článek) mluví za vše: Pokud má tedy dotazovaná osoba exekuci, insolvenci nebo jiné povinné srážky ze mzdy, tuto informaci v našem dotazníku nezjišťujeme a ptáme se pouze na příjem od zaměstnavatele," vysvětlila Měřinská.

Celá statistika je tím podle názoru řady expertů významně znehodnocena.

Jak můžou tito analfabeti část povinných výdajů (a splátky dluhů jimi jsou) vyjmout svévolně z příjmů? To by taky mohli rovnou napsat, že příjmy dotazovaného zkreslují výdaje na pivo a benzín, které musíme odečíst. Je varující, kam až lživé manipulace tkz. lidskoprávních aktivistů mohou zajít. Nakonec bude za banditu kdokoliv, kdo si za své zboží dovolí říct zákazníkovi o peníze. A nejsme tomu daleko. Tři karmy.

5 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik