Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Trochu jste to zamíchal všechno dohromady, kdybyste to neudělal, tak Vám to tak hezky nevyjde. Zaměňujete vstup do EU se svržením bývalého režimu u nás.

Ukrývání marek, dolarů, bot a dalšího zboží se dělo za socialismu, protože na marky a dolary byl přídělový systém a dovoz zboží nebyl dovolen. Dělo se to jen ve východní části Evropy, v západní Evropě nic takového neznali. A jak správně uvádíte, do EU jsme vstoupili v roce 2004 a před rokem 2004 rozhodně nebylo třeba ukrývat marky (!!) nebo dolary a ani boty do motoru.

Takže EU přinesla obrovskou byrokracii, k tomu obrovský aparát úředníků, jejich poradců, pracovních skupin, evropskounijních agentur a další mraky zbytečných lidí, které je třeba uživit. Teď se můžete radovat, že je neživíme my, ale třeba Němci, jenže to nepotrvá věčně a budeme platit čím dál tím víc a výsledkem pro nás bude menší dvorek a delší bič. Navíc EU jednoznačně míří k obrovským finančním problémům, dluhy jižních států se dříve nebo později vyvalí a pak nás to strhne s sebou. Jedinou možností je vystoupit, dokud je čas. Ekonomicky je ten systém neudržitelný stejně jako byl neudržitelný východoevropský socialismus.

0 0
možnosti

Opět jde o fráze s expresivními výrazy. Přece to v článku je uvedeno. Rozpočet Unie je cca 1 % HDP, z toho 6 % jsou výdaje na správu, tzn. na vše co píšete jde 0,0006 (šest desetitisícin) HDP členských zemí, které mají 500 mil. obyvatel. Srovnejte si to s výdaji na státní byrokracii států.

0 0
možnosti
Foto

Každý stát, lidské společenství, větší celky založené na kooperací více zemí, všechno má nějaké své pro a proti. Předstírat, že něco je ideální a bez chyb, to snad dělají jen totalitní režimy.

Také Evropská unie má své chyby a považuji to za přirozený stav věci. Přesto je z mého pohledu EU naprosto unikátní a novou realitou. Svobodné, demokratické státy se každý sám za sebe a každý pomocí svých interních demokratických mechanizmů rozhodují o vzájemné, přátelské a mírumilovné spolupráci. Nikdo není nucen, každý vstupuje dobrovolně ze své vůle. Vytváříme společnými silami takové prostředí, v němž se nám samotným dobře žije, můžeme se v něm svobodně pohybovat, naše děti mohou studovat v nejrůznějších zemích, máme s ohledem na okolní svět nadstandardní bezpečnostní záruky. Máme také práva a povinnosti (v určité analogii jako "členové rodiny", z nich každý má svá práva své povinnosti, atd.) I my máme v rámci celku svá práva a povinnosti a je na nás nakolik cílevědomě budeme svá práva uplatňovat a povinnosti plnit. Na nikoho se nemůžeme vymlouvat (prý za to můžou nějací ONI), je to opravdu jen na nás.

Z RVHP se utíkalo, lidé dokonce riskovali život při pokusech o útěk, což je snad nejvýmluvnějším svědectvím o neúnosných poměrech v nichž se v tom nuceném, nesvobodném celku žilo.

Zatímco do Evropské unie naopak spousta lidí touží se dostat. Spoluvytváříme prostředí, které je přitažlivé pro lidi z téměř celého světa. Jasně, že je to i dvojsečné a že si sem nemůžeme půlku světa jen tak nastěhovat. Ale i to je vysvědčením o tom, v jak mimořádném a příznivém celku žijeme.

A pokud jde o brexit: Nedávno se stalo, že současný britský ministr zahraničí a bývalý velký podporovatel vystoupení Británie z EU Boris Johnson , se zmínil při užším setkání se členy konzervativní strany - s těmi, kdo jsou odchodu naklonění - že to bude pro Británii katastrofa. Jestli to bude katastrofa pro tak silnou zemi, co by to udělalo s malou, mnohem slabší zemičkou?

1 0
možnosti

Já prostě miluju, jak zastánci EU v době před referendem o brexitu nazývali Johnsona tím největším ťulpasem, který vypadá, že ani do pěti neumí napočítat, ale když rétoriku otočil, tak je to najednou špičkový politik, jehož názoru je třeba naslouchat. Prostě typická názorová konzistence příznivců EU.

(Třeba já jsem měl Johnsona za jednoduššího borce vždy - před i po referendu - a jeho názor pro mě nikdy nic neznamenal.)

0 0
možnosti

Mně osobně vzala Evropská unie víru v to, že v Evropě v jednadvacátém století už jsme "za vodou".

0 0
možnosti
Foto

Tu víru nám nevzala EU, tu si bohužel ničíme sami.

0 0
možnosti
Foto

Pěkně shrnuto. Karma !

1 0
možnosti
Foto

R^ Velice dobrý článek. Děkuji.

0 0
možnosti

Byli jsme před RVHP a jsme i po ní.

Tak si myslím, že když jsme byli před EU, že budeme i po ní...

0 0
možnosti

Toto je přesně ukázka referední diskuse. Dám tomu negativní nálepku a pozměněný citát. Argumenty žádné.

1 0
možnosti

J71a69n 20L89u66n53g78a

15. 6. 2018 18:08

Díky za tento článek, já jsem si myslel, že tu píší jen takoví, co si potřebují na někom vylít zlost a že články čtou jen duševně zaostalí, kteří mají podobné problémy. [>-]

3 0
možnosti

Vazeny pane Bartaku. Dekuji za vas clanek. Jsem jeden z tech, kteri vyjadruji dik za vznik EU. Uzasna myslenka.

Ale....!

EU je organizovana pro silne staty. Dokud se tento system nezmeni, budeme nadavat. Timto se snazim poukazat nasi ceskou naturu. Dokazeme nadavat, poukazovat na spatne vysledky politiky, hospodarstvi a financnictvi vuci nam.Dokazeme kritizovat uvnitr republiky, ale nemame volenou autoritu pro domahani uprav rozhodnuti s kterym nesouhlasime Pri rozumnem uvazovani, tento vysledek je pricinou v NASI lenivosti, neschopnosti a hlavne neznalosti. Take nase politicka organizace statu pridava k teto nasi neschopnosti neco ovlivnit. (nikdo nas ani neposloucha a nevnima). Nebudu zde poukazovat na vsechny nase chyby vuci EU. Musime zacit u sebe. Vystoupenim z Unie nam zivot nezlepsi. Ten "kocourkov" zde bude stale. Organizace statu musi nam dat silnou vladu! Musime mit jen jednoho vedouciho nasi zeme. (bez funkci, ktere ohrozuji jednotnou zahranicni politiku) Jeho mandat muzeme ohodnotit a on se nemuze vymlouvat na nikoho jineho. (jako dnes).

Toto je muj pohled na EU a ceske clenstvi v teto Unii.

0 0
možnosti

Souhlas, stare zname ceske MOHOU ZA TO ONI.

0 0
možnosti
Foto

Díky investorům se naše země stává postupně další spolkovou zemí Německa. Obchody u nás jsou ve většině případů v rukách německých společností. Továrny u nás jsou v rukách německých společností a zisky jdou do Německa. Je všeobecně známo, že když v Kauflandu v Německu začne zelenina být za horizontem trvanlivosti, naloží se odveze do Kauflandu v Čechách.

0 0
možnosti

Pane Kindle, ta posledni veta je vseobecny nesmysl. To si zadna slusny obchodnik nedovoli.

A vase dcera jak tvrdite zije v Mnichove, tak at vam o tomto neco povi:

https://www.tafel.de/

1 0
možnosti

čistý příjem z dotací? a co rozhodnutí nevolených, že to končí a bude přesměrováno jinam? čeho by bylo dosaženo vystoupením, a Vy víte, co bude následovat pokud zůstaneme? Vystoupením dosáhneme minimálně toho, že se budeme muset starat sami. Že ale v tom případě zemřeme hlady a zimou? nesmysl. Základem fungování jakéhokoliv celku bylo a je, že dělám-vyrobím co potřebuji a nadbytek nabídnu jinam. A odjinud vezmu jen to co neumím a potřebuji. tak se převážej potraviny, které jsou stejné po celé Evropě nebo auta, které jsou taky všechny ve svých třídách stejné. A až automobilový průmysl padne, to bude bžunda.

0 0
možnosti

bezpečnostní prověrky migrantů? možná máte na mysli stejný postup úředníků, jako v případě těch, kteří na migračních úřadech dávali povolení za úplatu každému kdo přišel a teď se Němcům potulují po zemi tlupy teroristů s falešnými doklady o kterých nikdo nic neví, co jsou zač, kolik jim je let a kdo vlastně jsou

3 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik