Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Když máme povinně na krabičkách od cigaret texty, že škodí zdraví, co dát do záhlaví každé stránky smlouvy o půjče povinně text o výšce písma minimálně 2 cm,. že půjčky škodí vašemu finančnímu zdraví?:-)

A co povinnost budoucího dlužníka povinně projít několik případů v insolvenčním rejstříku v okolí jeho bydliště? Jak poznamenala jedna exkolegyně, bylo jí ze čtení některých detailů někdy na zvracení (např. cituji: "Budu mít dítě a dostanu dávky a z nich budu platit své dluhy." Chudák dítě..."Narozeno k placení dluhů...")

0 0
možnosti
VB

Ano, tohle jsem navrhoval v předchozích článcích. Ještě fotku bezdomovce.:-)

0 0
možnosti
JR

J90a12n 58R44á26ž

9. 7. 2018 16:31

To je zcela "ulítlý" názor, že by se mělo omezit nabízení půjček, třeba reklamou. Jediné, co našemu státu v této oblasti zazlívám je, že neni stanovena hranice, od které je výše úroků definována jako lichva a lichva není v zákoně trestním činem se sazbou až pět let.

Jinak si ale myslím, že je odpovědností každého příčetného a svéprávného člověka si rozmyslet kolik si může, s ohledem na své příjmy půjčit. A pro ty, komu do splácení zasáhne cizí nepředpokládaný vliv (viz major) tak tomu pomůže osobní bankrot se s průšvihu dostat.

Idiotům, kteří si půjčují na to, aby spláceli stávající dluh půjčkou s vyšším úrokem, než měla ta původní, bychom nějakými úlevami pomáhat neměli!

Kdo si vezme neodpovědně půjčku o které je jasné, že ji nesplatí, by měl být zbaven svéprávnosti a měl by mu být přidělen opatrovník, který by ho mohl zastupovat při právních úkonech a spekulant, který mu takovou půjčku poskytl by neměl dostat nic. Jinak by se měl dlužník nechat dopadnout tvrdě na zem a ponechat řešení vymahačům. Život přece není peříčko a s nikým se nemaže, jak si mnoho lidí pořád myslí.

0 0
možnosti
VB

Máte pravdu ale nejde realizovat. Kromě toho, těch 900 000 lidí plus rodiny jako voliči vás k řešení donutí.

Jinak ten spekulant nedostane celkem nic již dnes. Bankrot v podobě oddlužení ale bere věřitelům 70% půjčky a může to být pronajímatel bytu, vodárna ......

0 0
možnosti
JS

nějak mi nepřijde, že by někoho odradilo od kouření, to se píše například na krabičkách a stejně je to s půjčkami, kdo si chce půjčit tak udělá, reklama nereklama...

0 0
možnosti
EH

Akorát kdysi se v reklamách prezentovaly cigarety jako zdravé. A teď zase někteří netuší, že zadlužit se je blbost. Protože z reklamy hlásají, jak je to snadné, normální a máte nárok na stejnou životní úroveň jako soused.

Lidi jsou schopní si půjčit na dovolenou.

1 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik