Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takže k "zpeněžit majetek nejvyšší nabídce" pořád nedochází a poškození stále čekají na peníze z konkurzu. Tedy mohou žalovat správce pro nečinnost?

A to SBD Svatopluk opravdu tají hospodaření ta poslední 3 roky, to je "fakt hustý", co se tam asi s penězi děje, to jeho členům nevadí?

0 0
možnosti

Správce měl dvě volby. Prodávat domy i s lidmi, což radikálně snižuje cenu. Kdyby to udělal, měl by to rychlejší a jednodušší, ovšem za nízkou cenu (způsobenou ale protiprávním jednáním těch co tam bydlí) by jej mohli všichni napadat (média, politici, věřitelé...). Myslím, že ani soud by neměl odvahu mu dát pokyn k prodeji bez vyklizení.

Potenciální kupci se totiž bojí, že takové squttery nevystěhuje (Vy byste do toho šel? :-))a v tomto případě to platí dvojnásob. Právě zde k tomu došlo, kdy v roce 2008 bylo soudem postaveno na jisto, že nejsou vlastníci a od toho okamžiku jsou tam protiprávně. Na druhé straně, MS v Praze a VS v Praze u žaloby na vyklizení výše uvedený fakt popřely (když jsem v minulosti slyšel citace ze zdůvodnění, tak jsem nevěřícně kroutil hlavou) a žalobu zamítly. Až NS ČR to změnil a řekl vyklidit. SBD však podalo ústavní stížnost, takže i když to není opravný prostředek, pořád není úplná jistota jak to dopadne.

Druhá volba je dosáhnout vyklizení (tzn. žalovat, získat titul v právní moci, což teď má, navrhnout exekuci vyklizením a nechat je vyvést) a potom prodávat prázdné za daleko vyšší cenu. Podle mě volil variantu 2, protože měl v roce 2008 i jiné spory a myslel si, že za 2-3 roky je hotovo a mezitím, co běží něco jiného, tak se toto vyřeší. Tak dlouho totiž trvají spory na vyklizení. Jistě ho nenapadlo, že se ty dva soudy úplně odchýlí od logiky věci, rozhodnou proti němu a ještě se to potáhne 10 let. Takže je v podstatě napadán, že chtěl co nejvyšší cenu, tj. co nejvyšší uspokojení pro věřitele.

Z dnešního pohledu (teď je snadné být chytrý) se jeví lepší, kdyby to v roce 2008 prodal i s lidmi, nabyvatelé by si s nimi poradili, dohodli se.......

0 0
možnosti

Následná schůzka s předsedy Nejvyššího soudu a Ústavního soudu, která se uskutečnila 31. srpna, měla

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=674985

v perexu taky překlep,dál už ani nečtu.

1 0
možnosti

Nikdo není dokonalý. Zkuste to teď.

0 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik