Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zvláštní jak každý kdo nemá psy rád je těmito pronásledován - těmi co chodí na volno, ňafají mu za patami na kole ...

Já mám psa i kolo. Když jedu na kole psa s sebou neberu protože by se mi pod to kolo pletl.

Ovšem když jdu kolem přehrady po stezce pro pěší (což není cyklostezka, milí cyklisté, skutečně ne) téměř pravidelně mne nebo můj doprovod skoro porazí "sportovec" který prostě pomalu jezdit nemůže ani tam kde nemá co dělat. A protože s sebou mám psa, cítí se ukřivděný. Já mám zato že jeho problém není v mém psovi ale v tom že za cyklostezku považuje úplně všechno od chodníku po silnici I. třídy.

Další zvláštnost spatřuji v tom že všichni psi které potkávám mají buďto košíky nebo jsou na vodítku (podle vyhlášky) a vesměs si lidí nevšímají. Můj pes si člověka všimne ve chvíli kdy se mu člověk začne věnovat - naštěstí většinou slovy "no ty seš ale fešák" - potom začne hopsat a čeká že bude nějaká legrace.

Ještě jsem neviděla psa který by k cizímu člověku jen tak přišel a zakousl se mu do lýtka.

1 0
možnosti
MK

Docela zvláštní téma, tihle psové. Mých několik příspěvků v diskusi obdrželo plus od osob, se kterými se často vzájemně mínusujeme.

Beru to jako důkaz, že svět není černobílý a proti společnému nepříteli se spojit dokážeme.

0 0
možnosti
SB

Nejsme ohrožování teroristy, ale psy.

Nejvíce mě psi namíchli, když postříleli těch sto třicet lidí na koncertě v Bruselu.

Něco tak odporného by teroristé nikdy neudělali.

3 0
možnosti
VB

No, asi bydlíte v Belgii. Dovolím si ale tvrdit, že i při přepočtu na 520 mil. lidí Unie, tak zahyne více lidí zuby psů než od téroristů.

1 0
možnosti
JH

J97o92s85e79f 75H42e50r77t58l

12. 9. 2018 15:18

Koukám, že s majiteli psů fakt věcná diskuse asi není možná. Neustálé pokusy o změnu tématu, obviňování nevlastníků psů...

Zajímalo by mě, kolik z vás zná jméno Rudolf Desenský. Ten totiž má úplně tytéž názory, jako já a přitom žije asi s 20 psy na usedlosti. Tak to bych pak rád věděl, ten taky nemá rád lidi?

5 0
možnosti

Pana Desenskeho znam. Pro nej je pes partner. On sam rekl,ze by mel problem, kdyby mel na vyber, jestli zachranit cloveka, nebo psa. Toje na jinou diskuzi. Tady je to o mazlicich a chovatelich.

2 0
možnosti

A proc do toho tahate i kocky? Ja se teda bojim vic lidi, nez psu. Babicka rikala, ze kdo nema rad zvirata, ten nema rad ani liidi. S temi mnozirnami jste to uz nezachranil.

3 2
možnosti
VB

Není příjemné, když se vám toulavé kočky peleší v mrkvi. Mimochodem, za vypuštění ven by mohla být pokuta až 50.000 Kč.

1 0
možnosti
EK

Třeba nejsme tolik ohrožováni teroristy, protože je u nás hodně psů?

2 0
možnosti
VB

Nemáte pravdu, v Izraeli jich bylo také hodně.:-)

1 1
možnosti
ZJ

... s článkem naprostý souhlas R^! Žádný neznámý čokl, který se ke mně a mé rodině přibližuje bez vodítka nemá na čele napsáno, že je ten nejroztomilejší a nejhravější tvor, který se chce jen přátelsky pomuchlovat. A to nemluvím o tom, když při jízdě na kole mě takový neovladatelný zmetek ňafe za patama. To jsem vážně ,,štěstím bez sebe" ;-€.Karma.

4 1
možnosti
Foto

To chápu, ale povězte mi, kolik z těch u nás údajně chovaných 2 000 000 psů Vám tohle dělá? Všichni, takže je třeba je zregulovat, lépe řečeno zvaporizovat...?

1 1
možnosti
ČP

Naprostý souhlas, zejména se ztrátou pocitu bezpečí ve volném prostoru.

V dětství mne pokousal pes a od té doby se jich bojím. Každý pes to na mě vycítí, a podle toho se začne chovat. Začne být agresivní, protože pozná, že jsem připraven k boji (se bránit). Opravdu si hodně vybírám, kam půjdu na procházku nebo kam si výjedu na kole. Pro chytré a šťouraly (v čele s panem Kroupou, který mne svou diskusí hodně překvapil) - i já jsem majitelem psa. Ale jsem ohleduplný, na rozdíl od absolutní většiny pejskařů v ČR.

2 1
možnosti
Foto

Nevěřím vám. Pokud byste byl skutečně majitel psa, měl byste vaše "trauma" z dětství dávno v hlavě vyřešené, protože byste už na dálku poznal podle postoje a celkového chování psa, zda je pro vás hrozbou, nebo zda si chce s vámi jen hrát. To lidé, kteří psy nikdy neměli, nemohou pochopit, zato ti z nás, kdo svému psu věnují svůj čas, vědí, že takové věci lze s přehledem uhodnout. Znají už psí mimiku a další projevy. Takže stále tvrdíte, že se pořád bojíte psů i na dálku, a přitom jste majitelem psa...?

8 0
možnosti
VF

Nemám ráda lidi, pro které je pes důležitější, než jiný člověk.

3 3
možnosti
Foto

No, jak který člověk. Asi byste dala přednost společnosti psa, než společnosti opilého recidivisty, nebo se mýlím...?

5 5
možnosti
Foto

I16v11a37n 67V58e26s95e35l82ý

12. 9. 2018 12:58

Když se bojíte psa preventivně tak je to váš problém a nechtějte aby se všichni přizpůsobovali vaší menšině což je všeobecně problém dnešní doby, že menšina má větší slovo . Jinak až na odstavec o množírnách pravdu nemáte a víc se vyjadřovat nebudu protože nedávno mi zde vymazali příspěvěk s vytečkovaným mírně vulgárním slovem a takových bych měl pro váš názor několik. Vy nevidíte ten rozdíl posledních cca patnácti let v tom jak jsou psi v ulicích vychovanější a nevidíte o kolik se zvedlo procento páníčků co po svých psech uklízejí. Pan Kroupa níže vás první větou zhodnotil zcela přesně.

7 3
možnosti
VB

Pánem je člověk, nikoliv pes, i když zatím to vypadá opačně. Přizpůsobovat se situaci tedy musí pes, resp. jeho majitel (vedoucí). Pes nikdy nesmí ohrozit své okolí ani vzbudit obavy. A nelze se ani dovolávat nějaké tolerance. Chov psa (zvířat) je ryze soukromou, zbytnou zábavou jeho majitele.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=674206

5 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik