Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Ano, když někdo dluží, měl by svou neschopnost splácet někam zapsat, jako to firmy zapisují do obchodního rejstříku, tedy stejný postup.

Ano, pokud začne dělat další dluhy a dluhy překročí známou hranici 5000 Kč, tak jde o trestný čin.

Ano, není možné zavřít skoro milion lidí do vězení a je možné označit těmi náramky, akorát, k čemu to bude? Zakázat jim vstup do obchodů? Sledovat na mapě Google, zda se neblíží dlužník, tedy někdo, kdo nic nekoupí?

0 0
možnosti
VB

Soudit by se měli od případné novely i když by to šlo již dnes (1 člověka na magistrále policisté odvlečkou, 5000 sparťanů budou jenom "monitorovat").

Odsouzení je k něčemu, a to k vyjádření, že se to nemá dělat neb se jedná o protispolečenské jednání.

Ne do vězení (30T měsíčně jsou náklady), ale veřejné práce a náramek ́= doma budeš od 20 00 do 6 00 sedět na zadku, nebo budeš zametat o 100 hodin víc.

0 0
možnosti
KV

K34a71r45e28l 84V51a70n91ě75k

11. 12. 2018 16:09

Vězení pro dlužníky? To je přes čáru. Člověk je chytrý, ale lidi jsou hlupáci. Jakmile je něco snadno dostupné vždycky po tom někdo sáhne. Proto je třeba zrušit reklamu na půjčky a podporu zadlužování. Vrátit zodpovědnost na bedra poskytovatele půjček. Neprověřil jsi bonitu klienta? Tak nebreč a peníze odepiš. Vyhnat z politiky všechny dacany napojené na vymáhání a půjčování peněz. Tito politici ohýbají a blokují zákony jen ve prospěch vlastní kapsy. Ptát se proč exekutoři financují prezidenta a další politické kampaně? Copak za to chtějí? Každý musí nést odpovědnost za svoje činy, ale každý se může dostat do srabu. Je třeba umožnit jedinci alespoň jedenkrát za život zkrachovat. Firmy to dělají běžně, ale občan má trest za blbost doživotní? ;-€;-€;-€

2 0
možnosti
VB

V43i43l17é31m 39B24a31r35á18k

11. 12. 2018 19:44

To co píšete, tj. nesení nákladů při neprověření bonity přinesl zákon o spotřebitelských úvěrech (přepis směrnice Unie, to nebylo z hlav místních poslanečků).

Již dnes je tr. řádu čin způsobení úpadku a na základě ně měli být všichni s více exekucemi odsouzeni. Alespoň měli zametat. To jsem nevymyslel já.

0 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik