Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zasloužená karma R^:-)

0 0
možnosti

Je pravda, že ono "nestandardní varování" ze strany BIS přitáhlo pozornost k výuce moderních dějin. To by ale nemělo zastínit fakt, že pracovník kontrarozvědky ve svém hodnocení ("moderní dějiny prezentované ve školách jsou de facto sovětskou verzí moderních dějin") naprosto ujel. Sovětská verze dějin se na našich školách nepředkládá, to je zkrátka nesmysl. Zločinnost komunistického režimu rozhodně není zamlčována - a jestliže chybí v učebnicích zmínka o návaznosti na současný režim, tak to je celkem pochopitelné. Učebnice dějepisu by neměla vykládat současnost. Což samozřejmě neznamená, že by se kantoři měli vyhýbat (jak v dějepisu, tak třeba v občanské výchově) přesahům do dnešní doby. Debaty o provázanosti s minulostí jsou potřeba, když už je řeč o Rusku, tak se nemusí mluvit jen o bolševismu, ale i o "tradičnějším" sepětí trůnu a oltáře atd.

S kritikou způsobu výuky (znovuopakování celých dějin, hodinové dotace různým obdobím) souhlas.

1 0
možnosti
Foto

Nějak se zapomíná, že současnost je snad obsahem občanské výchovy.

0 0
možnosti

Rv Vedle protiruské hysterie v celé EU a Vy jste jejím produktem, bych s Vámi souhlasil v přesnějším popisu vzniku bolševismu a následných negací.

To, co je naprosto nevyvážené a ještě aktuálnější než Rusko, je islám. Mluvíte o desetimiliónech, ale o stamiliónech zabitých a zotročených se na školách mluvit nemusí??!!! To, islám začal zlodějinou a stínáním hlav stovek mužů by asi bylo nekorektní, že?!!

Jak aktuální to je, o tom svědčí statistika vybíjení křesťanů v islámských státech od pradávna až do dnešních dnů.

"Změní se konečně výuka historie?"

3 1
možnosti

Jak by se měla změnit? Že ti "hodní Němci" už nežijí jen ve východním sektoru, jak nás to učili komunisti, ale v celé BRD? A Hitler vlastně nebyl Němec, ale nacista, nebo Rakušák s kořeny na Moravě?

Nebo že celé to neštěstí spojené s II. sv. válkou způsobil český profesor na vídeňské akademii, který nepřijal Adolfa H., ale nějakého českého čičmundu?

A že I. a II. sv. válku rozpoutali vlastně Rusáci?

3 0
možnosti

Pěknou humoresku jste udělal z tohoto tématu;-D;-D

3 0
možnosti
Foto

R^ Předpokládám, že ve školách se bude učit o vytěžování lidských orgánů z těl lidí nepohodlných čínskému režimu (zaživa a bez narkózy)

nejdříve za padesát let.

2 0
možnosti

Karma, karma a zase karma pane Baraku. R^R^R^

5 2
možnosti
Foto

Opomíjíte náš základní problém, nevím, na čem stojí současná pročínská interpretace dějin, ale vím, že Češi mohou mít problémy s vylikvidováním českých Němců a jejich majetku. A to jaksi Čechy nutně vede k tomu, že pokukují po slovanském dubisku.

1 1
možnosti

Co je problem pane Rezniku. Stalin snad rekl ze zlikvidovanim problematickych, zmizi tim i problem. Proc tedy, jak pisete vylikvidovanim ceskych (zapomel jste na ty moravske a slezke) Nemcu a jejich majetku problem ani po ctyriaseddesati letech nezmizel? Pokud jste si nevsiml, tak zreknutim se nahrady "zlikvidovaneho" majetku navrhuji nasi byvali spoluobcane smireni a novy zacatek. Nebo jste hlasatelem nenavisti na vecne casy, jak hlasa napr. pan V. Vlk starsi na Neviditelnem psovi?

0 0
možnosti

Výklad dějin by měl být objektivní a nic nezamlčovat. Školu už nenavštěvuji dávno a když jsem se několika deváťáků ptal, co se učí v dějepise, byl jsem odbyt slovy, kvůli kterým by mi byl zdejšími pozornými dohližiteli příspěvek smazán. Spíš bych byl rád, aby se řeklo nejen A, ale i B. Bez ohledu na to, jestli někomu šlápneme na palec a vyslovíme nepříjemnou pravdu. Ona se ta "objektivita" až příliš často převaluje od zdi ke zdi.

1 0
možnosti

Diky za hlubokou pravdu kterou jste pane Baraku napsal. Ale clenove a priznivci KSCM budou asi mit jine mineni.

3 0
možnosti

Všude je to stejné: kdo nemá v hlavě naděleno, bude se chovat jako příslušník čeledě turovitých. Ale rozhodně bych to všechno neházel do jednoho pytle. To je jako kdybyste stejným metrem měřil věřící, zvláště po nedávných událostech.

1 0
možnosti
Foto

Mám radost, že se cosi mění. Mé děti - když byly na střední škole - tak měly štěstí na osvícené kantory z dějepravy, kde jim pedagog poměrně jasně objasnil příčiny II. sv. války a její průběh včetně ruské agrese ve Finsku, v Polsku, Pobaltí atd. Sice se nedostali ke "kulturní" revoluci Číny, ale v dětech to zanechalo chuť si o tom cosi přečíst.

Nicméně řada kantorů nejspíše z pohodlnosti bude stále omílat pravěk a Přemyslovce.

Karma

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS