Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P26e41t85r 35N50e53d21v20ě60d

17. 5. 2019 10:49

Tak nějak mi uniká, kdo po nás vyžaduje vděk. Nebo nás nutí oslavovat den vítězství? Můžeme dokonce kritizovat rusáky, že ho slaví. Ale co je nám po tom? Nemají snad na to právo? Nedošli od Moskvy až do Berlína? Nikdo by neměl zapomenout kolik lidí zařvalo, než byl mír a neměl by zapomenout kolik rusů zařvalo na našem území a všude jinde, aby jsme si tu všichni mohli plkat.

I ti komančové ten svátek měli pojmenovaný den osvobození Rudou armádou, což byl i přes dnes moderní a konečně známé argumenty o dávno osvobozené Praze, Vlasovcích a Amících dáno stojících v Plzni z větší části pravda.a dnes? Den vítězství? Nebyl by přesnější název "den ukončení nesmyslné války v Evropě? Jen cynici mohou neustále dehonestovat Rusko a opomíjet to, čím si museli projít a co je to stálo, než k té kapitulaci došlo. Někteří autoři se v obdobných článcích alespoň jednou větou o tom zmíní, než začnou o znásilňování, hodinkách a pod. Vychvalují se spojenci "protože víme jistě, že určitě neukradli hodinky a neznásilňovali a vůbec se chovali čestně a spravedlivě". Amíci rusákům hodně pomohli, o tom žádná. I ten zatracovaný Koněv to údajně přiznal. A co když uvažovali, když rusákům nepomůžeme, Hitler je převálcuje, získá suroviny a otroky a za chvíli se plaví k našim břehům? A proč Normandie až v červnu 44? Už byl němec dostatečně zdecimovaný? Nebo obava, že se rus zastaví až u Atlantiku?

1 3
možnosti
VB

Jak spolu souvisí Rusko a Sovětský svaz a jak dnešní Rusko a minulý Sovětský svaz.

Píšete "neměl by zapomenout kolik rusů zařvalo na našem území a všude jinde". Jakých Rusů? Myslíte sovětských vojáků?

3 1
možnosti
Foto

Jenom pro upřesnění: Pakt R.-B. nebyl spojeneckým paktem, ale dýkou do zad vraženou Japoncům. Oba signatáři se v něm zavázali, že se nespojí proti sobě s nějakou třetí stranou.

Ani nebyl Paktem, který by likvidoval Polsko, protože se v něm mluvilo o sférách vlivu. Připojení východní části Polska a Pobaltí se dělo v situaci, když Hitler tuto dohodu porušil přímou okupaci Polska. Pak začali a museli začít velmocenské šachy.

Bylo by fajn, kdyby se všichni naučili číst. Než začnou něco psát.

Mýtus o velkých lidských a materiálních ztrátách SSSR je naprostým nesmyslem ve světle zprávy sovětské vlády v r. 1967, protože podle ní zdržela válka vývoj SSSR pouze o deset let, což je srovnatelné s Československem. Nesmíte hned věřit všechno Stalinovi a jeho nástupcům, když z různých důvodů nafukují ta či ona čísla. A to třeba i o významu pomoci Západu. Vytáhne se to, když se to hodí do krámu.

1 2
možnosti
PB

Tajný dodatek onoho paktu mluvil jasně o rozdělení si Evropy. Lžete statečně, ale zoufale neúčinně. Na vašem příkladě je jasné, proč se komunisté tolik bránili svobodnému přístupu k informacím.

3 0
možnosti
SN

:-):-)......Je vidět, že i když Vám soukmenovci za ten nenávistný hrubě zkreslující dějiny článek klepají po ramenou, jak kdybyste udělal hrdinský čin, karma nic moc! Většina to vidí jinak a to je fajn! ;-D;-D

1 2
možnosti
VB

Víte, já ani nevím co karma je a jestli je dobré větší nebo menší číslo. Je mi to úplně jedno.

Jsem rád, že to vyšlo v papírových Lidových novinách se čteností cca 100 000 lidí.;-D

2 0
možnosti
SN

:-).....:-)......Je vidět, že i když Vám soukmenovci za ten nenávistný hrubě zkreslující dějiny článek klepají po ramenou, jak kdybyste udělal hrdinský čin, karma nic moc! Většina to vidí jinak a to je fajn! ;-D;-D;-D;-D;-D

0 1
možnosti
SN

:-)......Je vidět, že i když Vám soukmenovci za ten nenávistný hrubě zkreslující dějiny článek klepají po ramenou, jak kdybyste udělal hrdinský čin, karma nic moc! Většina to vidí jinak a to je fajn! ;-D;-D;-D

0 1
možnosti
SN

:-)....omlouvám se, že je to třikrát, ale podle času a úpravy si můžete všimnout, že to opakuji, když se to nezobrazí!' Nevím, jestli si někdo z toho zdržování nedělá zábavu.

0 0
možnosti
JN

J83o13s83e86f 14N25i85k43l

16. 5. 2019 20:13

...další nov átor dějin...Rv

1 2
možnosti
VV

Tak velkou karmu jakou si tento clanek zaslouzi nelze udelt. Sice jsem jeste necetl diskusi, ale jsem presvedcen, ze ti vecnevcerejsi vas odsoudi jako zaprodance zapadu a ztroskotance.

5 2
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, autor žongluje s mystifikacemi, vyrobenými Stalinem, tak jde o zaprodance Východu.

1 1
možnosti
LC

Podle této logiky (nic proti) bychom ovšem dnes měli být za šedesátý osmý "vděčni" dalším 14, dnes samostatným státům. Ukrajině, Bělorusku ... tak, jak je vyjmenováváte. Nějak na ně zapomínáme, né? BTW, dělají v Kyjevě nějaké oslavy Dne vítězství, zvali někoho z ČR, někdo pozvání odmítl? Nebo slaví, v souvislosti s WW2, něco úplně jiného? Vy určitě víte jak to je, když o tom píšete. Tak sem s tím!

4 1
možnosti
Foto

Sovětský vůdce Josif „Stalin“ Džugašvili měl jeden ideály rozšířit komunismus na celém imperium SSSR a rozšířit komunismus na celou Evropu. Všude tam, kam přišla sovětská amráda byl nastolen komunismus a SSSR si z těchto zemí udělalo svoje gubernie. U nás se od roku 1945 pohybovala NKVD, která dílem odvlékala naše občany do Gulagů a dílem s komunisty připravovali převrat. U Slánského byla vysílačka, která udržovala styk s Kremlem od kterého přicházely zprávy jak postupovat. Dne 19 února 1948 přiletěl do Prahy Valerian Zorin náměstek ministra zahraničních věcí, který pomáhal komunistům vést převrat.. On sám osobně přemluví Jana Masaryka, aby demisi nepodával a stejně tak přemluví sociálního demokrata Majera.

4 3
možnosti
JS

Máte pravdu. Ovšem stejný cíl, rozšířit kapitalismus na celý svět, měli pochopitelně i západní spojenci.

4 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS