Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naopak. Právo by mělo být tvořené na základě soudních výroků soukromých soudců, jejichž judikatura by se překrývala. Dnes bohužel žádné právo nemáme, jen legislativu, což má k právu hodně daleko.

0 0
možnosti
Foto

Zapomeňte na to, že by většinově stavební úřady rozhodovaly v prospěch samosprávy a nechaly se tlačit k nezákonnostem. To jen taková urban legend. Ne, že by se to nemohlo stát ... ale norma to není ani náhodou a to, že starostové slibují a prndají a volební lid jim na to skočí, to je poněkud o něčem jiném :)

0 0
možnosti
PD

ne jak ve středověku, ale jako na Divokém Západě, kdy co město, to vlastní šerif, soudce a zákony. Obcím by měla být velmi zkrácena možnost tvorby obecních vyhlášek smyslu pití alkoholu, posedávání před barákem, omezování prací o víkendech apod. Tyto záležitosti jsou totiž již řešeny jinými zákony a tudíž se jimi obecní vyhlášky vůbec nemají co zabývat

0 0
možnosti
OP

R^. Naše pidiobec je ve vámi popisované problematice ukázková. Proto se s několika občany zajímáme o to, mít komunikační webové stránky, kde by občané proklábosili všechny nepravosti vedením obce připravované a často zatajované, což by bylo daleko jednodušší, než vytváření všelijakých protestních anket či spolků. Myslím, že by to bylo užitečné pro každý základní správní celek

0 0
možnosti
VB

No, nejlepší je vyměnit ve volbách.

0 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik