Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Někde jsem četl návrh, že by neziskovky měly být placeny až po "vykonané práci", ne předem jako dnes.

A proč ne to stejné u zemědělců? Udělala by se kontrola krajiny, znečištění pozemků a hlavně vody a podle toho by se spočítaly dotace a udělily pokuty.

A jsou nějaké vyhlášky o povinném procentu elektroaut ve veřejné a státní sféře a i na další činnosti.. A co něco obdobného na veřejné a státní pozemky, tedy povinnost obnovení cest či ty zmíněné výpovědi z nájmů?

0 0
možnosti
Foto

O tom, jak v Českém ráji řádí jistý zemědělský velkopodnik, jsem tu už psal. Před pár lety jsem oslovil pracovnici CHKO, aby se podívala, jak likvidují křoviny a činí "pěstební" zásahy na stromech. Shlédla, zděsila se, a že by se s tím mělo asi něco udělat. Ovšem skutek se nedostavil, neboť její pozemek byl také podniku pronajat, jakož i dalšího pracovníka CHKO.

Vlastníci pozemků jsou vesměs lhostejní k tomu, jak tržní jézeďák na jejich půdě hospodaří, hlavně když kápne nějaká korunka.

1 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Karma. U nás ovládá teritorium obrovský zemědělský podnik, který vznikl "šikovnou transformací" z megalomanského JZD. Nedozírné lány pokračují, i když se mezi ně sem-tam vklíní o něco menší pole samostatně hospodařících zemědělců. Z dennodenního pozorování musím bohužel potvrdit obsah Vašeho článku. A co přibývá rok od roku, je stoupající frekvence chemických postřiků. Absolutně nevěřím, že by nezbytný pravidelný průjezd po menších silnicích mezi poli, po nichž x krát za rok jezdí postřikové stroje, neměl žádný vliv na zdraví lidí.

1 0
možnosti
MK

Navrhuji poskytovat dotace pouze na pole o rozloze do 10ha, které bude ohraničené polními cestami a mezemi bez potoků ve vybetonovaných korytech.

Je toto možné dosáhnout během vládnutí současného premiéra?

2 0
možnosti
VB

To je řečnická otázka, že? :-)

0 0
možnosti
Foto

Nikde mimo východních zemí nejsou tak obrovské lány jako u nás. Rozoráním remízku to začalo a další věc komunistické hnojení chemií důsledek půda není schopná přijímt vodu. To není o dotacích ??? Sedláci věděli, proč hospodří na menších lánech, proč na polích nechávjí remízky. Všechno mělo svůj důvod. Dnes na obrovských nedohlédnutých lánech se pěstuje řepku, o který se ví, že vysává spodní vody . Když je veliká postříká se chemií v důsledku toho se ztáhne a následně se postříká Rondapem uschne a pak se teprve sklídí.

3 1
možnosti
AM

Jo v USA jsou mraky podobných minifarmiček á 1 až 2 ha.Rv

2 0
možnosti
AL

Všecko začalo rozoráváním mezí v r.1950...

9 1
možnosti
Foto

R^Pěkně napsáno. V principu souhlasím.

Ministerstvo zemědělství bych však nechal. Zemědělci by se však museli též řídit zákony spadajícími pod kontrolu Ministerstva životního prostředí.

2 0
možnosti
VV

Ja si myslim, ze ceske zemedelce by mel nekdo naucit hospodarit. i kteri to jeste umeli jsou uz davno pod drnem, a ti co se dnes staraji jen o nejvetsi zisk umi jen to, co se naucili v JZD ci Statnim statku.

4 3
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik