Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Rezervy ČNB nejsou na kšeft. Něco si o rom přečtěte.

0 0
možnosti
JS

Rezervy centrálních bank sice nejsou určeny "na kšeft", ale fakticky už se staly předmětem tolika kšeftů, že bychom ty kšefty těžko spočítali.

0 0
možnosti
Foto

Není jejich velikost dána objemem závazku ČNB vůči komerčním bankám na straně pasiv, které je nutné krýt aktivy v podobě devizových rezerv? Co by realizace Vašeho návrhu udělala s bilancí ČNB?

0 0
možnosti
VB

Ne, rezervy jsou tvořeny zahraničními měnami a z malé části "cennými papíry". To šlo mimo.

0 0
možnosti
MV

Myslíte to zlato co průběžně a dlouhodobě nakupují velcí hráči a silné ekonomiky? To zlato, kterého se ČR prostřednictvím ČNB tak slavně zbavila a rozprodala ho? V době recese a nejmenší možné ceny? Takže se teď bude nakupovat zpět? Inu co k tomu dodat? ;-D

0 0
možnosti
Foto

Kdyby se ty rezervy uvolnily, asi by to přineslo obrovskou inflaci.

Je zajímavé, že v bitcoinové síti roste počet peněženek kde je víc jak 1000 BTC. Z různých zdrojů lze vysledovat, že BTC nakupují bankovní a státní instituce. Tedy ty, co před BTC nejvíc varují. Až začnou BTC nakupovat i centrální banky vyletí cena BTC k vesmírným výšinám.

0 0
možnosti
JS

A proto já bych nakoupil ty zlaťáky (tedy kdybych byl centrální bankéř), protože v nejhorším případě se z nich dají udělat kontakty v mobilech, nebo se s nimi dá alespoň pozlatit Panenka Marie, ale měnu BTC ve výsledku nelze použít ani na toaletě :-)

0 0
možnosti
JS

Velmi zajímavý článek. Zajímalo by mne, co se tedy s těmi virtuálními penězi dá reálně dělat? Asi jen odepsat. Mně osobně se ten nápad se zlatými dukátky velice líbí. Problém je v tom, že dokonce i to zlato už je často virtuální. Na burze nakoupíte zlato, ale místo vzácného chemického prvku dostanete dokument o tom, že jste ho nakoupil. Něco jako čtvrté místo v hodu kládou do dálky.

1 0
možnosti
VB

To jenom v případě, že na to přistoupíte. Je to zvrácené. Něco takového bych přirovnal k tomu, že jdete do hospody dívat se na televizi nebo matlat na matlači. :-)

1 0
možnosti
PS

Většina států zlato nakupuje.

"Podle Světové rady pro zlato centrální banky, včetně Maďarské a Srbské, nakupovaly zlato v první polovině letošního roku, což pomohlo posunout celkovou poptávku po drahých kovech na tříleté maximum.

Centrální banky na celém světě přidávaly do rezerv zlato v důsledku zpomalení hospodářského růstu, zpomalení rozvoje obchodu a geopolitického napětí. A také ve snaze diverzifikovat dolarové rezervy."

"Ve třetím čtvrtletí nakoupily národní banky více než 148 tun zlata, což je meziroční nárůst o 22 procent."

Jen ta naše postupně prodává a rezervy mění za ničím nepodložené papírky. Až se za 5-10 let zjistí že to byla chyba nebude nikdo zodpovědný. Vše bude v naprostém pořádku. No tak jsem udělal chybu já myslel že.... No ale když nakupovali všichni?? no víte já myslel že.

1 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 23,02
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik