Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

"ale o víkendu se jaksi neválčilo" - tom víte, přišla by kontrola z Úřadu práce a dala by za něco pokutu, nikdo nezrušil zákoník práce.

0 0
možnosti
DS

Testování stomatologů i testování provedené v Jihočeském kraji (z iniciativy bývalého anesteziologa a hejtmanky), obojí zahrnující protilátky vznikající v rané fázi infekce, ukázalo na počet nakažených v jednotkách procent - více než 5. A to je Jihočeský kraj nejméně zasažený ze všech. Takže počet nakažených je v řádu 500 000 a výše, spíše 1 milion. Z nich výrazné příznaky mělo asi 9000, 0,9%.

Závěry jsou dva:

1) Nešetřit na testování, nekupovat levné testy z Číny, které nic nedokazují. Bylo by dobré vyvinout i test na t-buňky.

2) Udělat důkladné genotypování lidí, kteří závažně onemocněli.

Obojí hned na začátku. Tím dostaneme objektivní základ pro další akci. Už ze spektra protilátek, případne z aktivity T-buněk, můžeme rychle rozhodnout koho poslat doléčit domů a u koho bude infekce akutní. Po dalším testu na přítomnost patogenu a genotypu budeme vědět jak se musí léčit a posílíme bázi znalostí o infekci. A i o tom jaká karanténní opatření udělat.

Hypotetická nemoc, která bude 30x infekčnější než současný koronavirus, vyhubí na místě svého vzniku rychle všechny obyvatele a nikdo nebude pochybovat, že se s nimi nesmí potkat. Koronavirová panika byla způsobena především nekompetentností tzv. odborníků, zejména epidemiologů a imunologů, kteří se vůbec byli ochotni bavit o nákupu na protilátky vznikající v pozdním stádiu infekce a brali tyto výsledky jakkoliv vážně. A významně též potřebou politiků ze sociální demokracie předplatit si politický důchod v Číně.

1 1
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik