Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Mám pocit, že v těch Pardubicích byl policajt v civilu, což velmi mění situaci, ale můžu se mýlit...

0 0
možnosti
PP

Cituji: "A uspořádali snad ministr vnitra Jan Hamáček a policejní prezident Jan Švejdar ihned po incidentech tiskovou konferenci, kde by vysvětlovali veřejnosti, jak se lidé mají chovat před policií, jak ta bude jednat, jaké jsou její práva a povinnosti?" - Ano, nechápu, ke byli zalezlí a mlčeli. Proč neposkytli údaje o policejní taktice? Možná by se měl někdo zeptat. Náš poslanec?

A diskuze s policií? Policista není od toho, aby diskutoval. Od diskuzí jsou přestupková řízení a soudy.

Vše krátce: "Jste ochoten zaplatit pokutu?" Pokud neodpoví do kolika - 5 vteřin - "Ano", policista řekne: "Předávám na přestupkové řízení."

Zrovna tak při zjištění totožnosti: "Pokud se odmítáte legitimovat, budete předveden ke zjištění." Policista počká opět kolik - 5 vteřin? Pokud nezačne vyndávat doklady, dochází ke zadržení a odvedení.

Policista opravdu nemůže místo své práce diskutovat.

3 0
možnosti
JL

Popravdě v našem středočeském městečku policii nevidím a nevadí mi to, naopak.

0 0
možnosti
PB

P96e89t15r 58B12u65r82i77a46n

31. 3. 2021 19:42

Ve všech těch třech rouškových případech, o kterých vím a které jsem měl možnost sledovat na videích, se policajti zachovali arogantně, povýšeně a úmyslně vynechali dva až tři mezistupně mezi odmítnutím prokázání totožnosti a sejmutím k zemi. Až příliš z toho čnělo jejich nadřazené kovbojské jednání ve stylu: já stojím na straně práva, můžu tedy porušovat postupy. A odmítání nasadit si roušku, či prokázat svou totožnost není kladení odporu, jak se mluvčím policie podařilo nabulíkovat té méně přemýšlivé části národa, nýbrž neuposlechnutí výzvy.

1 3
možnosti
Foto

R^ Cenný hlas v dnešní záplavě dojmologií. Díky!

3 0
možnosti
Foto

To se mýlíte, pokud byl kat někdy hodně pomalý, dav mu dokonce tleskal. Popravy tehdy lidi bavily a jeden rychlý sek znamenal rychlý konec zábavy. Z dnešního pohledu hrůza, ale takoví jsme byli...

1 0
možnosti
LT

Pane Kroupa, nerad bych se mýlil, ale to, že dav byl schopen vypískat, či dokonce kamenovat kata, který by odsouzenému pižlal hlavu deset minut existuje v hodně záznamech.

Samozřejmě situace je jiná u poprav, kde měl takto postupovat, ale jinak jedním ze znaků opravdového mistra ostrého meče bylo právě to, že srazil odsouzenci hlavu na první pokus.

Ono jistě, popravy lidi bavili, ve většině případů je považovali i za určité zadostiučinění, ale zároveň pokud to rozsudek přímo nenařizoval by lidé nesouhlasili s prodlužováním odsouzencovi smrti.

Jistě, pokud se budeme bavit kupříkladu o trestu za velezradu v Anglii, pak máte pravdu, tam si kat odsouzeného opravdu vychutnal (pardon, ale měl mít Gibson odvahu a dát tu skutečnou verzi do Statečného srdce :-)) Popisovat ho tu do detailů opravdu nebudu, věřím že kdo chce si provedení trestu vyhledá sám.

Každopádně opravdu nemám pocit, že by si kat mohl s odsouzeným hrát, jak by se mu chtělo.

3 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik