Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je výhoda malých měst, kde není tolik rozhodnutí na úřední desce, a dá se lépe sledovat vyvěšená rozhodnutí. Proto asi většinu obyvatel malých měst netrápí, že něco nedostanou, třeba to vyřízení námitky. Navíc je na menším městě, obci plno neoficiálních kanálů, i starosta třeba chodí k lékaři...

0 0
možnosti

Jenže ta věc se týká Brna. Jak se zdá to projednání bylo odloženo kvůli pandaviru, tak nevím kdy se co začne počítat.

Když tak po bude monitorovat můj advokát.

0 0
možnosti

J57a14n 87R37á58ž

3. 9. 2021 21:34

Město v územním plánu naplánovalo na soukromém pozemku územní rezervu pro potřeby MHD. V podstatě na pozemku jiného vlastníka zřídí stavební uzávěru a to bez jakékoliv náhrady. Tento stav trvá více jak 25let.

Ano, i toto je možné v demokratickém státě.

0 0
možnosti
Foto

J20i32r36i 92C45i98z

3. 9. 2021 16:41

Vazeny autore, jedine reseni jak zamezit hloupostem v celem pravnim systemu tohoto statu je prevzit kompletni verzi zakonu nektereho statu z vyspele zapadni civilizace (Rakousko, Svycarsko, Nemecko ap.), kde zakony proverene praxi funguji. Muselo by se zacit Ustavou a pak zrusit vsechny zakony z doby socialismu (je jich opravdu hodne), ke kterym poslanci jen pridali prilepky a k prilepkum dalsi prilepky. Na tomto jsme se shodli s Vasim kolegou panem Kammem. Proc vymyslet neco, kdyz zakony na stejne pravni zalezitosti jsou jiz jinde v praxi osvedcene? Ale neceho podobneho se tady nedockate, protoze poslanci se socialisticko-komunistickym vzdelanim by se citili zbytecni. A taky by je to pripravilo o vedlejsich prijmy, protoze ruzni jejich sponzori-lobiste jim davaji ukoly, jak zakon upravit, aby toho sponzori-lobiste na nem co nejvice trhli. Moc Vam jeste dekuji za Vas predchozi blog, ktery jen dosvedcuje, ze bolsevicke videni temne historie tohoto statu zacina byt minulosti. Jsem z 1/4 Rakusan po babicce a hodne jsem cetl o tom, co se zde po r.1918 a predevsim 1945 delo a kdo je za to odpovedny. Jeste jednou diky.

1 0
možnosti

Pane Baráku, územně plánovací dokumentace včetně jejích změn musí být ze zákona (stavebního) projednána s veřejností. Pro počítání lhůt stanovených zákonem je rozhodný den konání posledního veřejného projednání.

O průběhu veřejného projednání vede pořizovatel písemný záznam. Stanoviska, námitky a připomínky se uplatňují písemně. Pořizovatel musí také doložit, jak se s nimi vypořádal.

Veřejnost může být při pořizování návrhu územně plánovací dokumentace zastupována zmocněným zástupcem veřejnosti.

Doporučuji Vám prostudovat si příslušné pasáže stavebního zákona a pokud nejsou ustanovení zákona dodržena, máte možnost se obrátit na nadřízený orgán.

1 0
možnosti

Děkuji, ale nic z toho nerozporuji. Žiji ve světě, kde podám námitku a má být o ní rozhodnuto s odůvodněním a poučením o odvolání. Kde budu sledovat jaké je poslední veřejné projednání? V případě Brna to vůbec nedovedu určit. Proč bych to měl sledovat já a ne aby mi toto sdělil orgán?

Takže již sám zákon je špatně procesně (ono nedoručování) a samozřejmě věcně (manipulace se soukromými pozemky snižující jejich hodnotu bez odškodnění).

0 0
možnosti

Pokud to tak dosud funguje. použil jste správný nadpis.

0 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik