Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

..... žišikriste,- taky Ein Kessel Buntes si snad ani nezasloužíme,- nebo jóóó;-D!)

0 1
možnosti

To bylo na začátku března řečí, že se upraví normativy pro počet žáků ve třídách (hygienické a všechny možné...) škol a školek.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=787620

To byla taková euforie, kdy se všichni předháněli, co kdo víc naslibuje. Btw. neznám normativ pro počet žáků, ale vím, že ve třídách mých dětí je 30 dětí, z toho jsou tam 3 děti s IVP, pomáhá jim asistent pedagoga, jako učitelka bych se bránila přijmout další školáky, už takhle je to náročná práce. A to že ředitelé odmítají navyšovat počet žáků ve třídách, považuji za rozumné. Třídy nejsou nafukovací - a je jedno, o jaké dítě se jedná. Rozumnější by bylo navýšit počet tříd - někde to dělají, mají-li podmínky, ale nelze to všude. A co se týká docházení nebo dojíždění na větší vzdálenost, bych neřešila vůbec. České děti dojíždějí též. Sám píšete, že jedna dcera byla ve třídě s 32 žáky, druhá už jen s 22. Zkuste se zeptat učitelek, která varianta je lepší? A je jen dobře, že je ve třídě dětí tak akorát, učitelka se jim může lépe věnovat, má klid na práci.

3 1
možnosti

To je ono, klid na práci.

2 1
možnosti

Statut uprchlíka s dočasným povozem nedělá nárok na školní docházku za 3 měsíce. Podmínkou by na víc měla být přiměřená jazyková výbava.

Pán se nesmí divit. Dojíždění se týká i českých dětí.

3 1
možnosti

Mně se nezdá že je to tak tragické a stát a občané nedělají nic. Naopak stojí to spoustu peněz, hodně dobrovolníků Ukrajince ubytovalo a poslali lidé miliardu korun. Posíláme tam zbraně. NIC vypadá jinak. Zajímalo by mě pro srovnání, zda USA hned 2 měsíce poté, co mexické děti vstoupí na jejich území, jsou hned poslány do základních škol. Pochybuji.

3 0
možnosti
Foto

Pokud dítka zvládnou "američtinu", tak není problém. Řada latinoameričanů, co v USA žijí už řadu let, ji nezvládají také. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 23,33
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik