Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano, pro Čechy by byla krize, kdyby nemohli chodit po bytu ve slipech a museli si vzit svetr.

Je potřeba udělat pro ukončení valky i to, že se vytáhne ten svetr. Jinak můžeme skončit jako utečenci někde v Jižní Americe.

S těmi Romy v Londýně, dobrá připomínka. Jak to vlastně tehdy Britové vyřešili?

2 0
možnosti

Myslím si, že se to vyřešil tak nějak samo i když práci britské strany to vyžadovalo. Prostě se vstřebali, kultivovali, část se vrátila hned a část později, v daleko lepším postavení.

Ten křik ....co s tím budeme dělat...vidím jako důkaz neschopnosti.

2 0
možnosti
Foto

Karma R^, bohužel je u nás hodně lidí, kterým vyhovuje žít jako otroci a ne jako svobodní lidé.;-(

10 0
možnosti
Foto

Paní Jandová, kdo může o sobě i dneska říct, že žije jako svobodný člověk?

0 6
možnosti
Foto

Smysl života není v tom, kdo kde aktuálně a dočasně vládne.

1 13
možnosti

Máte pravdu. Vězeň v kobce si může udělat pohodu ve své hlavě a oprostit se od toho, kde je a co zažívá.

7 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

8 0
možnosti
Foto

K těm znásilňovačům. Vyskytují se ve všech zemích. Nedávno jsem četl, že jen u nás jde o tisíce případů ročně, z čehož jen necelou tisícovku znásilnění oběti nahlásí. Velká Británie a Švédsko jsou tím pověstné a ani Německo za nimi nepolkuhává. V ruské armádě těžko půjde o čin, který by patřil k legálním způsobům boje. Znám z příbuzenstva příklad, kdy v květnu 1945 chtěl sovětský voják znásilnit mou dvacetiletou tetu. Začala křičet, přiběhl sovětský velitel a násilníka na místě zastřelil. To jen tak na okraj, aby nevzniklo domnění, že kam ruský voják šlápl, tam zasel.

2 8
možnosti
Foto

To bylo ovšem tím, že to byla Vaše teta a že sovětský velitel věděl, že Vás tím činem přivede nakonec do řad KSČ.

Doporučuji film Žena v Berlíně.

A to ještě netušíte, jak se znásilňuje v Africe! Rv

6 4
možnosti

P52e15t67r 95L39o42r86e35n59c

28. 5. 2022 14:13

Naprostý souhlas!

Taky to vidím tak, že rusko vsadilo vše na dlouhodobou opotřebovávací válku, což je něco jako rakovina nebo objetí anakondy, kdy náš okamžitý úspěch v sebeobraně nemusí pro budoucnost znamenat nic.Rv

Taky s obavami pozoruji, jak se vyprazdňují vojenské sklady ve všech evropských státech. Rus pak po příští zimě jen přesedne na zbylé archaické T-62 a muzejní T-34 a pozvolna projede Evropou až k Železné Rudě, což mu Němci a Frantíci nasichr dovolí; nebo možná až do Lisabonu, pokud mu to budou tolerovat Amíci. Protože bránit se budeme moct leda vzduchovkama a plaňkama od plotu.[>-]

6 0
možnosti
Foto

Ani ne tak Rusko, ale hlavně Putin se svou kamarilou. V očekávání svého úspěchu jejich ,,blesk. války", balené do jejich ideologie. Jejich záměr jim však nevyšel. Naštěstí. Další vývoj však těžko predikovat, a tak takřka všichni dnes tančí mezi vejci, potažmo i pukavci, či coby sloni v porcelánu. Stojí to spoustu lidských životů a nesmírné materiální škody. A navíc, jako každá válka, to ovlivní životy mnohých na generace. Vč. těch našich.

4 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 23,33
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik