Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

Z toho je vidět jedna velmi negativní věc vlastní kapitalismu. Zisk jde a půjde přes mrtvoly. Tak jako Mondelez pokračuje v Rusku ve výrobě a v obchodu, tak ČEZ prodává elektřinu přes burzu a inkasuje miliardy, které na druhé straně jsou odčerpány od spotřebitelů, takže se pokládají nejen domácnosti, ale taky průmysl a služby, takže nakonec vítězný ČEZ a jeho navýsost spokojení akcionáři budou hledět do zavřených výloh obchodů a za své "poctivé" milionky si nekoupí ani chleba. Bohužel, v české kotlině je na tom holt ten náš kapitalismus sociálně dost špatně. Asi bude zase na řadě nějaká ta revoluce. Ale asi nebude příliš sametová. Ostatně, nebude to poprvé, ani naposled. Hlad po moci a bohatství už nalil zlato do nejednoho hrdla. A myslím tím Cortéze, nikoliv Emu Destinovou.

0 0
možnosti
Foto

Politika je věc jedna a obchod věc druhá. Vy si zavírejte co chcete a vyjadřujte tak svůj politický postoj. Mondelez zavřel fabriku na Ukrajině, protože na Ukrajině se válčí a mohl by utrpět škodu. V Rusku se neválčí a tak není nutno tam fabriku zavírat.

A vám bych doporučil nekupovat nic, co je nějak závislé na ruském plynu, který díky tupcům ve vládě nenakupujeme přímo od Rusáků, ale pětkrát dráž od Němců. Brzy byste tak chcípl hlady a byl by od takových pokrytců jako vy klid.

0 0
možnosti
VB

Dobře se vám a vám podobným zažrala do mozku dezinformační historka o tom, že německé firmy českým firmám přeprodávají plyn 5x dráž.

0 0
možnosti
LK

L78e58o 59K36R14Á37T67K72Ý

15. 6. 2022 20:17

Jestli jsou to Vaše fabriky, tak je zavřete. Pokud ne, tak navštivte management a povyprávějte jim svůj názor. Určitě Vás pochopí a popláčete si spolu. To už je "total eclipse"...

3 2
možnosti
JV

J53a28n 83V26ě70r19n37ý

16. 6. 2022 9:54

Celý život poslouchám pohádky o hlasování peněženkou,... jak mají lidi hlasovat pokud nejsou dostatečně informováni? Pro alespoň zdání fungujícího trhu je nutné, aby všichni, a co nejhlasitěji, křičeli do éteru o svých i těch nejmenších problémech.

Já třeba takhle výrobky Nestlé a Mondelez nekupuji už více než dekádu.

0 0
možnosti
TR

Mondelez vyrábí sra*ky (dvojí kvalita, palmový olej, změny receptur, ..), nekupuji už dávno. Rv[UA]

6 0
možnosti
Foto

J25a34n 34C13i41b73u68l32k30a

15. 6. 2022 14:51

A teď si poplakejme nad tím, jak "náš" ČEZ tady sice vyrábí elektřinu, ale jak ji radši prodá našim lidem přes cizí burzu. Proč? Protože má povinnosti hospodáře vůči akcionářům. A to mě trápí mnohem víc, než že si Mondelez nevyhodil do vzduchu fabriky v Rusku.

A Barákovi s fullhousem Ukrajinců radím nekupovat výrobky firmy Mondelez a pro jistotu to zakázat i všem svým chráněncům.

6 6
možnosti
VB

Jak vidno pociťujete nouzi. Tak si jděte stěžovat na rusácké velvyslanectví. To je asi tak jediný smysluplný důvod, proč nebylo ještě zavřeno. To co vidíte je důsledkem rusácké války. Čím dříve s ním bude vojensky skoncováno, tím dříve krize odejde.

3 1
možnosti
Foto

Zalkni se, mrcho.

1 0
možnosti
MK

O prachy jde vždy až na prvním místě.

6 0
možnosti
TB

To je přeci čistý kapitalismus, byznys je byznys, kvůli tomu se tady před lety cinkalo klíčema, ne?

6 14
možnosti
PD

Kvuli podpore Ruska se opravdu necinkalo.

10 2
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

20 3
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik