Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Prolétl jsem cíle onoho zmíněného Rusa a v kostce je to návrat ke stalinismu: už mě napadlo, že pokud by chtěl Putin trvale ovládat znepřátelené Ukrajince, musel by se vrátit o 100 let zpět: zavést zase gulagy, rozdělit lidi na poslušné a neposlušné - neposlušné zastřelit hned nebo poslat na Sibiř, poslušné pomocí výkonného gestapa a místních kolaborantů hlídat a hlídat, nejpoluslušnější korumpovat jako Rusáci korumpovali čs.poslušné občanstvo.... Pomoc Západu k obnově se nelíbí Putinovi - protože je to zasahování do sféry jeho vlivu. Ovšem. Představa, že Rusko platí reparace, je halucinace...Máme tady takové historické deja vu. Američani trošku zaspali a pospávají, teď prý pošlou síhačky...Už před pár lety jsem přemýšlel, co je ten Vladimir za inkarnaci a napadlo mě - Lenin. Na Stalina je měkkej. Ale jinak si pořád myslím, že jediné řešení jak uklidnit Rusko, tedy jeho současné imperiální vedení, je zlikvidovat mu pokročilou technologií všechny jaderné zbraně a nosiče, a to najednou - ztráty by nebyly vysoké jako při skutečném válečném konfliktu dvou velmocí. Jinak ti Rusové mají hezké písničky, i válečné. Třeba "Čornyj voron".

2 0
možnosti
Foto

Dobře a přesně sepsáno. A v tomto kontextu lze vidět, že současná Ruská politika a politika hitlerovského Německa jsou prakticky stejné.

6 0
možnosti

A40d51a97m 52M69a76l61ý

23. 7. 2022 7:46

Velmi komplexně sformulováno. Děkuji.

4 0
možnosti

Článek je založen na jakýchsi informacích, o kterých lze pochybovat. Tak za prvé problém začal až v r. 2008 nástupem Juščenkovy vlády, která byla už nacionalistická. Předtím problém nebyl, národnosti se jaksi snášely, obyvatelé Krymu dokonce k Rusku nechtěli, zalíbilo se jim v autonomii. Tato pohoda se vrátila za Janukoviče. Jenže Janukovič byl proruský a proto musel být převrat vedený nacionalisty. Tito potom vedli onu propagandu a realizovali plán postupného odruštění Ukrajiny. To samozřejmě nechtěla ruská menšina a a tak raději přijala ruskou nadvládu na Krymu a vyhlásila samostatnost Doněckých republik. Autor jaksi zaměnil aktéry. To co přisuzuje Rusům, dělali ukrajinští nacionalisté.

0 13
možnosti

No to jste tomu dal. Nakonec začnete ještě tvrdit, že si za to mohou úkáčka sami.:-)Rv

4 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

6 0
možnosti
Foto

Sleduji to z profesionálních důvodů hodně. Skutečně nejhorší na tom je, že nejde o výkřik nějakého šílence, ale o naprosto běžný narativ. Chvílemi mám dojem, že tyhle hlásné trouby to ženou do extrémů jen proto, aby pak mohl být baťuška o něco (jen o malinko) lidštější.

12 0
možnosti

Nemáte nějaké zdroje k doporučení, proč Rusácko nezabralo po zimní válce celé Finsko, resp. proč se to nestalo po 2. WW?

Co to způsobilo?

4 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 23,32
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik