Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Když si za Rusko a Ruské dosadíte Amerika a Americké tak to je komentář sedmdesátých let v našem tehdejším tisku a zprávách. Bohužel.

0 1
možnosti
Foto

Karma, z těch tří států, které jsou pro vydávání víz rusákům, mě vlastně překvapuje jenom Francie. Holandsko je známé tím, že si z ničeho hlavu nedělá a povolí vše, včetně drog a eutanazie. Německo, i když to dříve nedělalo, si přihřívá vlastní polívčičku a jejich kancléř nám nenápadně sdělil, že za druhou světovou válku může jenom a pouze Hitler. Koho ovšem vůbec nechápu, jsou Francouzi, resp. Macron. Po tom, jak je pokořili Němci za druhé světové, se vůbec nepoučili a chtějí sednout na lep novému Hitlerovi, tentokrát z Ruska. Tak jo, je to jejich věc, ale ať do toho netahají ostatní.

Jinak já jsem pro to, aby se rusákům víza nejen nevydávaly, ale aby se sebraly i těm, co je mají. Ať si jdou domů za Putlerem.

7 0
možnosti
Foto

Jen bych toleroval ty, co před Putinem museli utéct.

1 0
možnosti
MK

Také souhlasím.

A vůbec mne nepřekvapuje, že se proti staví Německo.

1 0
možnosti
JZ

Souhlasím, odstavme veškeré památníky s komunistickými symboly. Samozřejmě, o válečné hroby v souladu s mezinárodními úmluvami řádně pečujme.

6 0
možnosti
JZ

Perfektní. Zasloužená karma :-)R^

1 0
možnosti
SB

Oni námi pohrdají v mnoha případech oprávněně.

Sice si sami zaslouží též naše pohrdání za mnoho jiných vcí, ale to nic nemní na skutečnosti, že jim musí připadat směšné naše lpní na právech čtyiceti pohlaví, naše neschopnost ochránit vlastní hranice před zástupy migrantů z Afriky apod.

Nutně se musí smát též tomu, jak celé roky tady horujeme pro alternativní zdroje energií, ale potom nám oni vypnou kohoutek od plynu a my jsme v koncích i se všemi Gretami.

Tím jim zákonitě musíme být směšní. A plným právem.

Opakuji: To, že oni mají pět kilo másla na hlavě a my jen jedno kilo, pokud jde o směšnost, nic nemění na to, že to jedno kilo směšnosti prostě k smíchu je.

3 0
možnosti
SB

Na počítači mi vynechává písmeno "ě": vcí, nemní

Omluva čtenářům.

0 0
možnosti
Foto

Vidím to podobně jako pan Vodvářka. Nicméně už v perexu jste velmi dobře vystihl podstatu. Pohrdají námi, protože jsme už směšní.

2 0
možnosti

Nemyslím si, že bychom měli patřit mezi ty, kterými Rusové pohrdají. V otázce přístupu k válce na Ukrajině (ale i v jiných záležitostech-např. ekonomická imigrace) nejsme tak úplně na stejné straně barikády, jako západní Evropa.

0 0
možnosti
Foto

Se zamezením možnosti udělování víz do celé EU (které je dle Ruska prohnilé a dekadentní), bych Rusku zavedl okamžitě, stejně jako vyprovodit ruské studující do jejich vlasti.

U pomníků bych byl opatrnější. To, že zmizel Koněv, bylo naprosto v pořádku, to nebyl žádný pomník, ale výsměch. Po naší zemi jsou však stovky míst, kde je třeba pamětní deska ruského vojáka, který tam padl ve válce. Máme u nás v Ostravě památník osvobození Ostravy v Komenského sadech, kde jsou uloženy ostatky padlých. v Hlučíně za Ostravou je taky malý hřbitov - je tam nápis v azbuce. Pokud bychom je začali likvidovat, byli bychom na úrovni barbarů.

8 0
možnosti

Jedna věc je pietní přístup k hrobům, ať patří sovětskému nebo německému padlému (tam je to bez debat), ale druhá věc je každoroční kladení věnců u příležitosti tzv. "osvobození". To bychom si už mohli odpustit.

3 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik