Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J86a15n 53R85á16ž

21. 12. 2022 18:47

Ukrajinsko Ruská válka nemůže skončit jinak než jednáním o kompromisních podmínkách jejího ukončení. Domnívat se, že tato válka skončí totální porážkou jednoho z aktérů, je naprosté nepochopení reality. Připomínám, že žadná válka, které se euroatlantický západ po roce 1945 zúčastnil na kterémkoliv kontinentu totiž neskončila jinak.

Teď se oboustranně bojuje o výchozí pozici tohoto jednání.

Myslím, že to řekl Kissinger, že Evropané si musí uvědomit, že Rusko bude důležitým hráčem celoevropské politiky ať dopadne tato válka jakkoliv. Už jenom tím, že má obrovské surovinové zdroje, které západ nezbytně potřebuje pro své hospodářství

0 2
možnosti
VB

V25i73l23é15m 61B76a39r89á34k

24. 12. 2022 12:42

Kissinger je člověk, zahleděný do své minulé (nezasloužené) slávy. Kromě toho, je ve věku, kdy opravdu nemá co světu vzkázat.

Proč nezasloužené. On to byl, kdo ve snaze získat spojence proti SSSR přiměl USA hodit přes palubu Čínskou republiku (na Taiwanu) a uznat uznat za Čínu odštěpeneckou provincii na pevnině. Takže jako za 2.WW se snažily USA vyhánět čerta ďáblem. Napřed se bratříčkovali s Adolfem a potom s Maem. Vzhledem k tomu, že USA dnes považují Čínu za největší nebezpečí, jsme svědky krachu jeho politiky.

Takže svět by neměl poučovat zkrachovanec.

O čem by Ukrajina měla jednat? Když jste tak geniální. V představách Puťky, vždy to bude o tom, jak moc omezí svojí vnitřní nebo mezinárodní suverenitu a územní integritu. Proč?

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-) Výborný text. R^

1 1
možnosti
LU

"Místo toho ji rdousí planými sliby, sabotováním zbrojních dodávek a diplomatickými ranami do zad."

To ste kde na takúto hlúposť prišiel?8-o

Nemecko Slovensku za S300 poslalo náhradu Patriot, Slovensko zlizlo smotanu.

Nemecko zaplatilo spoločne s Holandskom slovenskej firme dopredu za výrobu a dodanie Zuzany 2, Slovensko predalo na Ukrajinu už siedmu Zuzanu 2, jednu si zaplatila Ukrajina všetky ostatné zaplatilo Nemecko.

Ostatnú vojenskú techniku posielanú zo Slovenska na Ukrajinu uhradilo Nemecko resp vymenilo za Leopard 2.

Česko posiela všetky zbrane na Ukrajinu bez sponzorovania Nemeckom?8-o

2 1
možnosti
VB

V79i25l22é38m 87B87a91r57á69k

20. 12. 2022 20:07

Hm, včera obdrželo Slovensko prvního Leoparda. Repase jedné, jediné staré potvory trvala kolik, 6-7 měsíců?

7 Zuzan? No to je síla. Německo nehodlá rozjet výrobu tanků ve velkém zcela záměrně. Nechce se dostat pod tlak Spojených států a dalších zemí, aby dodávalo moderní Leopardy Ukrajině. O zoufalé situaci Německa vypovídá článek z Armádních novin s názvem Jihokorejské houfnice K 9 dominují Evropě,

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=794548

1 0
možnosti
Foto

,,Otázka, zda můžeme být v dlouhodobém horizontu s Německem a Francií členy jednoho spolku, Evropské unie, je dnes zcela na místě."

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=795637

Jen jedna ,,maličkost". EU není velmocí, a ani jí být nemůže.:-/

3 1
možnosti
LU

Ups malo byť +

1 0
možnosti
JR

J66a91n 73R74á47ž

21. 12. 2022 19:00

Dobře se takové povídání čte, ale reálně vypovídající schopnost má nulovou. Reálie dnešní doby jsou totiž zcela odlišné od reálií konce třicátých let minulého století. Z jednání o ukončení války, které stoprocentně příští rok přijde na pořad dne, rozhodně nebude Ukrajina vyloučena, jako byla ČSR vyloučena při jednání v Mnichově, ale silný zahraniční mediátor tohoto jednání bude nezbytností. Jestli to bude někdo z USA, Turecka nebo Francie se uvidí. Německo to z největší pravděpodobností nebude.

0 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik