Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

Duma - ruský parlament - schválil rozpočet Ruské federace na příští rok, ve kterém 30% (!) tvoří výdaje na "obranu a bezpečnost". Putin tedy evidentně vsadil vše na jednu kartu. Hop a nebo trop. Přes zimu celá ruská ekonomika přejde na válečnou ekonomiku aby vyrobili gigantické množství zbraní a především munice a vycičili vojáky. Na jaře pak Putin vrhne ze všech směrů na Ukrajinu ve snaze zopakovat neúspěšnou opraci z letošního února. Tentokrát půjde o Armagedon "kdo z koho".

Pokud Ukrajina podlehne, bude slavnostně v záři reflektorů, kamer a potlesku Ruského obyvatelstva, přičleněna k Ruské federaci...

Pokud ale Ukrajina ruský Armagedon ustojí... pak Rusko na podzim ekonomicky zkolabuje, protože žádná ekonomika na světě není schopná utáhnout 30% výdajů na "obranu a bezpečnost". Lidé diktátorům odpustí všechno, pokud vítězí - ale neodpustí diktátorovu vojenskou prohru a navíc ekonomický kolaps :-) Rusko neprohraje na bitevním poli Ukrajiny. Rusko ekonomicky zkolabuje a začne se tříštit. Lámat. Rozpadat. Proto na jaře stůjme za Ukrajinou, ať se děje, co se děje.

1 0
možnosti
ZZ

S tím ekonomickým kolapsem Ruska bych byl opatrnější.

To už je pravděpodobnější ten vojenský kolaps - pokud NATO veškeré své zbraně a armádu, převeze na Ukrajinu.

;-(

0 0
možnosti
JS

Bohuzel. Zapad si mysli, ze si muze dovolit hodit Ukrajinu pres palubu. Rusko si prohru dovolit nemuze. Nepoucitelni idioti jsou ti, kteri nectou dejiny.

0 0
možnosti
ZZ

Trochu si odporujete !

Západ Ukrajinu podporuje seč může !

Nicméně Rusko si prohru dovolit nemůže !

Tak jaký bude nakonec výsledek, když Rusko si prohru nemůže dovolit ?

Zbídačená Ukrajina a s ní i celá Evropa ?

8-o

0 1
možnosti
KV

To muselo dát práce, tohle napsat... :-)

0 13
možnosti
LS

Tak já doufám, že Západ si je vědom toho, že má zcela mimořádnou příležitost Rusko nadlouho, ne-li navždy, vyřídit. A že pokud tuto válku vyhraje, tak dojde k významnému upevnění jeho pozice a naopak k oslabení pozice jeho nepřátel. A že vítězství na Ukrajině může odradit Čínu od invaze na Taiwan a přibrzdit její expanzi v Jihočínském moři.

Naopak pokud Západ dopustí aby Ukrajina prohrála, tak přijde o zbytky respektu ve světě.

18 0
možnosti
JV

J23a28n 94V41ě92r86n42ý

4. 1. 2023 14:09

Pokud UA vyhraje, tak to podle mě dopadne jako začátek minulého století. Kdy po německé porážce mír vydržel jen velmi krátce než nespokojení němci rozpoutali další válku.

0 0
možnosti
Foto

Totální válka je jedinou možností, která Rusku zbývá. Putin zatím vaří žábu pomalu, ale neustále přitvrzuje. Bohužel Ukrajina těžko může vzdorovat Rusku bez pomoci, pokud Rusko vrhne do války všechny síly. Západ bude muset jednou učinit zásadní rozhodnutí, jestli hodlá Rusko skutečně zadržet nebo ne.

16 2
možnosti

Záleží na tom, kolik má Rusko ještě techniky a munice. V druhé světové technika "nas mnogo" ještě fungovala. Dnes funguje o dost hůř

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím. Zapomínáte ale na otevřenou hranici Ruska směrem do Asie (tedy ne do té střední, do bývalých sovětských republik, ty jsou dostatečně poučené), ale do Indie, Číny a celé jihovýchodní Asie. To jsou velmi silné a dynamické ekonomiky a to, že nahradí Evropu, je mnohem pravděpodobnější, než že UK nahradí EU ostatním světem. Bez spolupráce s těmito asijskými zeměmi Rusko neporazíme.

2 0
možnosti
VB

Nevím, nechápu chování Číny. Logické by bylo, že Rusko podpoří dodávkami zbraní, tedy aby udrželo z Ruska problémový vřed pro USA. Tak jako si Čína vydržuje Kima, který dělá problémy J. Koreji, Japonsku i USA.

Protože po porážce Ruska na Ukrajině by zůstal pro USA jen jeden darebák, a to právě Čína.

Takže buď Rusko na tom ještě není tak špatně, aby se Čína musela angažovat a riskovat nějaké sankcičky Západu nebo má jiné plány.

0 0
možnosti
JL

Lepe kdyz Putinovi nebude zbyvat, nez nez udelat to co udelal ten jehoz Putin nasledoval. Tedy udelat to co udelal on 30.4.1945.

11 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik