Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zrušení armády nikdo nepožaduje, troufám si tvrdit, že většina lidí nemá absolutně nic ani proti její modernizaci. Ovšem různé názory jsou na způsob té modernizace, čili armádních nákupů. To je ovšem téma na hlubší debatu.

0 0
možnosti

Co je platná jakákoliv výzbroj a výstroj, když k ní máte populaci Švejků, kteří jakmile zazní slovo mobilizace vytvoří dlouhou frontu na hraničních přechodech a zdrhnou za svými politiky, kteří mají ten pověstný Benešův obranný aero - plán.

0 1
možnosti

A ty co nezdrhnou, vyrazí k lékaři pro potvrzení, že nemohou bojovat.

1 0
možnosti
Foto

Aha, a před únorem 2022 armáda co? A v r. 2014, kdy bylo jasné, že se něco chystá, tak také nic. Nejen u nás.

Ono se toho od r. 1990 zanedbalo víc. Pozdě bycha honiti.

1 0
možnosti

To máte pravdu. Němci prožrali od 1989 cca 450 mld. eur, za to si vylepšili životní úroveň.

Buďme ale sami k sobě kritičtí. Kdyby někdo před 24.2.2022 chtěl na politické scéně zbrojit, tak byl vyhnán. Stejně tak, kdyby se měl brát dražší plyn z Norska o 20 korun na 1000 m3. Co byste říkal, kdyby v lékárně na paragonu bylo.....přirážka+30 Kč na udržitelnost výroby léků v Unii?

2 1
možnosti
Foto

Výborný článek. Už delší dobu uvažuji o rozvedení jeho první části. Doposud jsem nenašel nějaký ucelený a promyšlený plán modernizace AČR. Na Černochovou už mám alergii. Jako divadelní herečka by byla skvělá. Vám velká karma. R^

2 0
možnosti

Nedivím se, že Vám ten "promyšlený" plán nejde. Podle mne se musí řešit, když ne evropsky, tak alespoň více států dohromady. V našem případě pod vedením Kaczynského Polska. Jsem ale skeptický - u nás nejde prosadit ani branná výchova ve školách, natož v moderní formě základní vojenská služba včetně žen. Zaznamenal jsem masivější odchody z naší "ČSLA" a že se nedaří je ve stejné kvalitě doplňovat, přitom Šárka mluvila o potřebném navýšení z 20 na 30 tis.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS