Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Proveďme odluku státu od sportu" - a proč ne, odluku státu od náboženství=sekularismus již máme.

Když se podíváme do Ústavy a Listiny základních práv a svobod, tak se tam o sportu nic nepíše.

0 0
možnosti

Ale to už máme.

0 0
možnosti
Foto

Perfektní. Už mi to vadí dávno. Sport je jen náhražkou za náboženství. Jaký má smysl platit profesionálního vojáka, Špotákovou, že hází oštěpem? Švýcarsko ve sportu nijak nevyniká a přesto je jeho prestiž mnohonásobně vyšší

1 0
možnosti
Foto

Nejlépe by bylo provést odluku státu nejen od sportu, ale i od kultury, zemědělství, průmyslu a místního rozvoje. Ministerstva pro legislativu, digitalizaci a evropské záležitosti rovnou zrušit. Na to máme ministerstvo spravedlnosti, vědy a zahraničních věcí.

0 0
možnosti

To co děláte je dovést diskusi ad absurdum a děláte to pořád.

Sport je černá díra na peníze, semeniště korupce, násilí a vulgarit a hlavně jeden z pilířů nacionalismu.

Jak píše paní Jandová níže. Ještě jsme nezažili, aby příznivce Dvořáka a Haydna museli rozdělovat těžkooděnci a diváci v divadle podpalovali sedačky či je házeli na jeviště.

1 0
možnosti
Foto

Nepřátelé všech sportů, spojte se. A napište sem do diskuze něco stejně nejapného, jako autor blogu. Pokud se autor diví, že ve sportu jsou černé díry, kam mizí peníze určené třeba na tu mládež, u které by udělal výjimku, ta absolutně nechápe dnešní českou realitu. Nebo zná něco, kde mocná ruka korupce a tunelování ještě nezasáhla? Tuší vůbec autor, kolik je ve statním rozpočtu určeno na sport? Proč ve své horlivosti raději nenapíše něco na téma "odluka státu od politických a ekologických neziskovek, nebo odluky české kinematografie plodící to neuvěřitelné množství kvalitních filmů, které uvidíte jednou v televizi, pokud najdete sílu se dívat až do konce, a pak už nikdy ne.

Sport je fenomén 21 století, na tom nic nezmění ani tisíc takových blogů, jako vyplodil autor ve své zaujatosti a asi i kousku závisti, že nějaký ten drobeček z koláče nevyšel i na něj.

5 5
možnosti
Foto

S autorem blogu plně souhlasím. Odluku od politických ekologických neziskovek dle Vašeho návrhu bych ovšem též uvítal, stejně jako sypání peněz do kdejaké "kultury", která se neuživí zájmem svých příznivců.

6 0
možnosti
Foto

Udělala bych to jinak. Odluka státu od PROFESIONÁLNÍHO sportu. Proč má občan ze svých daní podporovat fotbalistu, který si za rok vydělá tolik, co on za dvacet let?

5 1
možnosti

Proč má stát podporovat pana Bartošku, který za festival ve Varech bere tolik, co si nevydělá občan ani za těch 20 let? Aby pan eben mohl hrát golf?

4 0
možnosti
Foto

Velmi zasloužená karma

5 0
možnosti

Jsem za...pokud stejně přestaneme pumpovat peníze do kultury. Ono to totiž nevypadá, ale stoji obrovské peníze. Tak např. Rozpočet města Brna...na kulturu jde o třetinu víc, než na sport a volny čas. Olomoucké divadlo...200m ročně, o rozpočtu národního divadla v Praze raději ani nemluvím. Tak jako pasivní divák fotbalu nezačne zahazovat tukové polštáře, pasivní divák opery nezačne chodit na hodiny operního zpěvu.

1 2
možnosti
Foto

Srovnávat fotbal s operou může jenom člověk ne zcela duševně vyspělý. Já nechodím ani na operu ani na fotbal. Ale ještě jsem neslyšela, nebo nečetla, že by od sebe těžkooděnci museli oddělovat fanoušky Smetany a Dvořáka.

5 2
možnosti

Tak zdaleka nejvíce dostává FAČR, ve srovnání s ním Olympijský výbor ani ne třetinu. Ale ano, souhlasím. Těžko ale můžete podporovat pouze děti a mládež, kdo to bude kontrolovat?

0 0
možnosti
Foto

Z druhé strany. Příčiny úspěchu amerického hokeje? Masivní investice státu do profesionalizovaného sportu na všech úrovních. Minimálně skvělá prevence sociálně-patologických jevů.

3 4
možnosti

No, zrovna hokej u nás nemíří zrovna na rizikovou sociální skupinu.

3 1
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 23,35
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik