Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K75a18r43e69l 87C84a15c75h

25. 8. 2023 14:18

Pane Baráku a co když je to trochu jinak? Však to trvalo dlouhých 8 let, než se RF neudržela a stala se pro svět agresorem, když "nevyprovokována" vtrhla na Ukrajinu. Jenže UA není v NATO. Nyní je třeba vytrvat, až dojde k "nevyprovokovanému" konfliktu RF s nějakým členem NATO (Polskem?), aby se mašinerie NATO mohla rozjet naplno. Protože agresorem musí být zase Rus. Pak se rozjede omezená jaderná válka v Evropě a RF bude silami NATO konečně poražena. Že bude rozflákaná celá Evropa, to velení NATO až tak mnoho nevadí, Německo je také konkurent. Proto se nyní snaží, aby zbraně dodávané Ukrajině nebyly používány proti území RF a NATO nebylo možno za agresora a viníka války označit.

I to je jedno z mnoha možných vysvětlení postupného dávkování dodávek a kvality výzbroje bojujícím jednotkám UA. Jaká je skutečná motivace ví jen několik lidí v USA.

4 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Říkáte to přesně. Bohužel, 50-60% lidí je to úplně jedno a smíří se i s Ruskem, když budou mít levnější plyn.

1 1
možnosti

Levnější plyn je základní podmínka snížení inflace a rozvoje konkurenceschopnosti.

0 5
možnosti

J38a19n 39V94e82s16e26l28ý

23. 8. 2023 17:33

Hele, rozdíl mezi Ruskem a Irákem je v tom, že Rusko má hafo strategických jaderných zbraní. Bez nich by jim už NATO dávno předvedlo jak vypadá vzdušná nadvláda a z Černého moře by byl jejich rybník a Pitěr by už byl pod blokádou.

Kvůli jaderným zbraním se vede proxy válka, kvůli jaderným zbraním se "jenom" Rusku postupně utahují šrouby a nevlítlo se na ně hned naplno.

A nebojte, Ukrajinci už při současné ofenzivě našli tři vektory útoku i správnou taktiku, kdy drží Rusy pod tlakem, způsobují jim těžké ztráty a dělají jim totální hokej v logistice.

Teď se čeká kde to přesně, kde a kdy se Rusi zlomí.

Do Melitopolu a Tokmaku to není až tak daleko a jen přiblížení se Ukrajinců k nim znamená pro Rusy ztrátu železničního spojení na celém jihu Ukrajiny a tím pádem i opakování scénáře s Chersonem.

5 3
možnosti

Naši novinoví experti už toho nakecali.

O Melitopolu a Tokmaku se mluví už rok !

Je možné že tato jarně - letně - podzimní ofenzíva skutečně dosáhne nějakého pronikavějšího úspěchu, ale zatím jsou ztráty na technice i mužstvu Ukrajinské armády, hodně zdrcující.

Místo techniky jsou teď vysíláni na přední linie pěšáci, u nichž se předpokládá menší riziko prozrazení. Ti pak mají za úkol se ručně zakopat a podávat zprávy o situaci, kterou mohou vizuálně zjistit. V případě, že nejsou prozrazeni, mají za úkol, za pomoci ručních zbraní, jít dále v před.

Tento způsob boje je přímo sebevražedný - a to jen za účelem šetření dodané vojenské techniky, která má velmi nízkou dobu použitelnosti v přímém boji. Odhady Ukrajinských ztrát už překračují hranici 300 tis.

Proto Ukrajinci mobilizují prakticky nepřetržitě od února 2022 a stále se jim nedostává potravy pro děla. On i ten počet Ukrajinských obyvatel není neomezený a každým dnem se snižuje.

1 1
možnosti
Foto

Ano, nahnali jsme Ukrajince do minových polí. Bez letecké podpory. Stydím se za zbabělé politiky, kteří to mají na triku ...

1 2
možnosti

Západ cití kořist, proto to dotuje ohromnými penězi. Posílá skladové položky, které zabírají místo. Co bude dál, vyčerpávající válka nemající konce. A západ nebude ochoten furt dávat. O zničující demokracii ani nemluvě. Rozehraná kvořežba, lidské životy i v našich očích se vytrácí. Demoralizace a faleš politiků, mocnářů.

3 1
možnosti

"skladové položky co zabírají místo". Tak jo, zabíraly místo, a teď teda máme akorát prázdný sklady, že. Jste opravdový mudrlant, proč nejste předseda vlády, no proč ne? Na Vás tu 30 let čekáme a čekáme. A Vy nic.

0 1
možnosti

J60i62r92i 32T92i92c80h55y

23. 8. 2023 16:35

Kdyz jsem v jine diskuzi popsal udalosti od padu komunismu a rozpadu SSSR, pres puc roku 2014 a rozsirovani NATO az do dnesni situace, redakce mi zrusila prispevek jakozto "trolling". Pritom v diskuzi prevazuji prispevky bez podstatneho nazoru, jen plne zavile nenavisti, nadavani a vyhrozovani. Tyto prispevky by byly v jine souvislost hodnoceny jako sireni nenavisti, zde jsou vsak nejen tolerovany, ale i oslavovany.

4 0
možnosti

Podstatný názor je pouze ten, co oslavuje kroky této pětidemoliční vlády.

0 2
možnosti

P76e80t49r 84M18a33t13l16a87s

23. 8. 2023 13:26

Sama umí vyrobit leda tak prak,luk a šípy,možná i samostříl,vše ostatní je Made in USA A EU.

3 0
možnosti

Co umíš sám vyrobit ty?

3 0
možnosti

P83e71t39r 52M66a46t24l23a78s

23. 8. 2023 13:24

Pane Baráku,vy jste hlavička.Takže UA army bojuje v žoldu USA a jejich satelitů,

2 1
možnosti

Ano i tak se to dá povedať.

4 3
možnosti
Foto

Jako červená nit, se táhnou diskuzí úvahy, zde Západ to tempozbrojení a pomoci Ukrajině udrží.

Ale nikdo si zde neklade otázku, jak se s tím tempem vyrovná Rusko.

P.S. kromě toho, doporučuji zdejší zbraňovým a vojenským expertům odcestovat do Ruska, či se nabídnout Ukrajině, to podle svých sympatií.

Tady je jich škoda.

3 1
možnosti

Víte realista předpokládá tempo udrží nebo ještě zvýší. Je to lepší, než mudrovat, že už, už jim dochází dech.

0 0
možnosti

O jakých jatkách pro Ukrajinskou armádu to píšete??

Nejspíše asi Máte namysli tu, kdy rudý kohout roztáhl svá křídla a fašisté a okupanti z RuSSka vtrhli na území Ukrajiny a kdyby se Ukrajina a Ukrajinská armáda této fašistické hordě úspěšně brání. Kdyby tomu bylo naopak, tak by jsem to pochopila, že Ukrajinská armáda byla nahnána na jatka a to jedno kým. Zatím je to obráceně, kdy fašistické vedení z Kremlu a žene statisíce svých mladých lidí na Ukrajinu do mlýnku na maso....

4 6
možnosti

Jenže to je pořád málo.

1 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik