Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Najděte si zprávu Polské kontrolní zprávy- přes 500 případů závadných potravin z Ukrajiny.

2 0
možnosti

Běžná taktika dezoláta, odkazovat na lampárnu na V. nástupišti.

1 1
možnosti
Foto

Ukrajinské obilí ovšem už není tak úplně ukrajinské.... Proto také ta péče o ně, že

2 0
možnosti

Pokud máte zahrádku, určitě tam manželka pěstuje brambory, mrkev, hrášek pro vnoučata. Nazveme to pokusem o "soběstačnost"?

S tím "kýblem sádla " je to skoro na žalobu na ochranu osobnosti, abych se bál podívat do zrcadla a mám zkažený celý den.

Před asi 15 lety jsem počítal roční dotace na zemědělce a vyšlo mi, že jsou ročné asi 130 tisíc na zemědělce, tedy v té době to byly roční mzdové náklady na 1 zemědělce, dotace pokryly komplet mzdy. V vašeho výpočtu chápu, že dotace na 1 zemědělce se zvýšily nejméně 2×. Ale spíše je to dáno, že s novější a dražší technikou je potřeba méně lidí.

---------------------------------------------------

A k té ukrajinské pšenici, bavíme se o statisticky nevýznamných procentech.

A u nás pěstují spíše tritikále (žitovec), pozná běžný Čech rozdíl od pšenice?

0 0
možnosti

Podle všeho dorazilo 4000 tun, při produkci 5 200 000 tun.

0 0
možnosti
Foto

J24o74s88e42f 11B88á36r45t35a

2. 10. 2023 16:22

Monsanto Company je americká nadnárodní korporace podnikající v agrárním sektoru, agrochemickém průmyslu a oblasti biotechnologií, farmaceutik a geneticky modifikovaných potravin. Je to jeden z největších producentů fosfátových herbicidů (např. velice rozšířeného glyfosátu), pesticidů, hnojiv a dalších ropných derivátů; též je to zdaleka největší producent geneticky modifikovaného obilí.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Monsanto

Přečtěte si celý odkaz a zjistěte si kolik půdy vlastní Monsanto na Ukrajině, jinými slovy, pište raději o tom čemu rozumíte.

25. května 2013 proběhl pochod proti Monsantu. Účastnili se ho lidé v 436 městech (včetně Prahy) z 52 zemí po celém světě – celkem 2 miliony lidí.

6 0
možnosti
Foto

J35a80n 30Š32i43k

2. 10. 2023 16:50

Vy jste tedy také expert přes obilí pane Bárto?

3 3
možnosti

Nejprve si odpovězme na otázku: Je to Ukrajinská pšenice určena pro hladovějící Afriku, tak jak se nám tady od r. 2022 tvrdilo, nebo je to hlavně pro královsky dotované chovatele prasat ve Španělsku, Francii, Německu, Nizozemí ...... i Polsku. kam směřují největší vývozy této komodity ?

3 2
možnosti
Foto

J37a43n 85Š98i86k

2. 10. 2023 16:00

Fakt vidím některé, jak pomalu rozlepují sáčky s moukou a strkají dovnitř nos, jestli náhodou nejde o "závadnou" mouku plnou škodlivin. Druhou rukou ovšem šmátrají po různých tyčinkách a jiných pochutinách, které mouku obsahují. Jakou už nikdo neřeší. A to zcela pomíjím skutečnost, že v některých tyčinkách je tolik různých éček, péček a céček, které svojí škodlivostí několikanásobně přerazí i celý pytel mouky. Ale co na tom. Co Čech, to odborník, aktuálně to i zemědělský expert na mouku z Ukrajiny. Díky za článek a hezký den

2 5
možnosti

"různých éček, péček a céček, které svojí škodlivostí několikanásobně přerazí i celý pytel mouky." - super věty

0 0
možnosti
Foto

Je zapotřebí vystavit všechny podnikatele nemilosrdné konkurenci a to i té zahraniční dotované. Proč si nedopřát levné věci, které nám zaplatí daňoví poplatníci z jiné daňové farmy.

Podnikatelská kreativita si dokáže poradit s každou takovou situací. Potřebuje k tomu jen svobodu a ochranu vlastnických práv.

0 0
možnosti

Zajímavé, že se tímto vašim názorem neřídí ani EU, ani USA a pokud se jim zdá, že je dovozem ohrožena domácí výroba - okamžitě zavádí vysoká cla a sankce.

2 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik