Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Píšete: "Izraelci by Netanjahua měli okamžitě měli vykopnout z funkce bez ohledu na nějaké řeči, že napřed se musí bojovat a potom vyšetřovat." Nikoli. Především: Jak si to "vykopnutí" představujete? V demokratickém právním státě, jakým Izrael je, kde platí Základní a běžné zákony, nelze premiéra jen tak "vykopnout". Legislativa z března 2023 říká, že premiér může být prohlášen za nezpůsobilého pouze z duševních nebo jiných zdravotních (fyzických) důvodů. Učinit tak může pouze on sám, případně vláda tříčtvrtinovou většinou, eventuálně Kneset stejnou většinou. Následovat by měly předčasné volby. Jedno i druhé je v čase války naprosto nesmyslné, takže i nadále platí "nejprve bojovat a vyhrát, pak vyšetřovat". ---Jakkoli Vašemu rozhořčení rozumím, doporučoval bych více racionality.

4 0
možnosti

Jde o tlak, aby prostě musel odejít z funkce a byl by nahrazen. Nevím, jestli v takovém případě by museli ihned následovat volby a nemohla by fungovat "úřednická" vláda. Izrael nemá ústavu tak je otázka, zda jde nebo nejde.

Teď jsem slyšel zprávy o možné vládě "národní jednoty". Tím , v případě předání některých ministerstev, by se alespoň dostal pod kontrolu racionálněji uvažujících lidí.

Bibi má na svědomí min. 1200 Izraelců vražděných jako za holocaustu před kamerami. I psychicky to z něj dělá neracionálního, vyšinutého člověka.

0 0
možnosti
Foto

J60i79ř30í 66K79i78n23d58l

10. 10. 2023 13:47

To jsou řeči jak od všeználka

4 0
možnosti

.. již není přípustná migrace z arabského, resp. muslimského světa. Dovolím si tvrdit, že voliči v Evropě svým hlasování raději negují jakékoliv mezinárodní ujednání, migrační pakty, ustanovení námořního práva, kterými by jejich země měly být vázány a nuceny přijímat tento typ běženců.

Bohužel se to nestane, ač by mělo.

0 0
možnosti

Neraďte Izraelcům, co mají dělat. Vždycky se dokázali vyhrabat ze všech ohrožení bez ohledu na světové mínění.

12 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik