Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V poměru ke světovým výdajům na zbrojení Severoatlantické alianci přísluší téměř 70%. Bez USA to dělá cca 20%. Ruský podíl se dá odhadnout na nějakou čtvrtinu oproti evropským členům NATO. Stejnou čtvrtinou disponuje i pokud jde o obyvatele. Kdo útočí by však měl být aspoň v trojnásobné přesile. Tu máme my i bez USA. Rusko by bylo, v případě útoku na NATO, zcela bez šancí. Otázkou je i, proč by útočilo. Pověsit si na krk surovinově vyplundrovanou, ekonomicky zadluženou a lidsky vzato zpohodlnělou Evropu?

1 0
možnosti
DR

Na to bych moc nesázel. Stále všude čteme, jak by v případě konfliktu NATO s Putinem zatočilo, že nemá žádnou šanci a bůhví co ještě. A pak se zase přímo od britů dozvíme, že britská armáda má munici na max. tři dny a ta německá, jak jsem se zrovna dneska ráno kdesi dočetl, dokonce max. na pár hodin.

0 0
možnosti
Foto

Zasloužená karma. Řada záležitostí musí být v EU centralizovaná. Armáda, výrova zbraní, ochrana vnější hranice, sociální sít, trh práce, policie, ... jinak se neubráníme. 27 maličkých armád je méně akceschopných než stávající ukrajinská armáda.

5 3
možnosti
JZ

tyhle geopolitické militaristické výlevy znějí z České republiky mimořádně podivně. Je to země která neoplývá vojenskými prostředky ani pevnou spojeneckou páteří, abych to řekl kulantně. Krom toho, příštím a posledním prezidentem USA se stane podvodnické individuum, v příštím českém parlamentu budou mít prokremelské síly ústavní většinu, všechno to půjde kukat

Z hlediska Západu, o který prý tomuto českému komentátorovi tak jde, je hlavně třeba vypotřebovat všechnu českou vojenskou techniku a munici na Ukrajině dřív, než se české hlavně obrátí směrem na západ

3 10
možnosti
Foto

Co to je ta blábol? Proč bychom měli obracet zbraně směrem na Západ? Pokud opravdu vyhrají SPD a PRO, zasloužime si vyspělý svět ještě méně než Ukrajinci. Vrátíme se tam praotec Čech přes 1500 lety přišel. Blahopřeji.

9 2
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik