KP

Snad by tento Váš problém vyřešilo zřízení veřejných půjčoven jaderných pum. Nedohodneš se se sousedem - picneš mu na zahrádku jadernou pumu a dareba se i s Vámi vypaří.

Foto

1) Snad prodejen. Když ji použiji, už ji nevrátím.

2) Váš popis kulhá. Není to "nedohodneš se se sousedem". Správný popis je "soused ti vpadne do bytu, znásilní ti manželku, odveze děti na převýchovu, zapálí sporák a záclony a tebe vykastruje.

Foto

Připomněl jste mně jeden skvělý kreslený vtip z počátku druhé poloviny šedesátek s tímto textem: ,,Vojáci! Zde je nový typ ručního vodíkového granátu. Po jeho použití nezůstane v okruhu 200 km ani noha! Každý vyfasujete dva!"

LC

Ono by to s tou Budapeští, jadernými zbraněmi a garancemi ale vždy chtělo říci celé ... za příslib ukrajinské neutrality. Proč myslíte, že měla Ukrajina neutralitu v ústavě?

JZ

Budapešťské memorandum obsahuje závazek Ukrajiny o zřeknutí se jaderných zbraní výměnou za respektování suverenity, což Rusko porušilo.

RW

Klasická manipulace, kdy manipulátor se snaží vnutit, že existují jen jemu vyhovující řešení a podsouvá, že manipulovaný nemá jinou možnost, než přijmout jeho "návrh"...

Jen doplním, že článek 5 nás neochrání - naopak jeho aktivací právě předáme rozhodování o "nutné akci" mimo pravomoc našeho státu. Rozhodne-li NATO o tom, že v případě obsazení ČR Ruskem je nutné použít proti RA na českém území jaderné zbraně, tak ČR tomu nemá možnost zabránit...

Foto

No, je to možná přitažené za vlasy, ale je to tak .

Jestli budeme pokračovat cestou "hlavně neeskalovat", tak jsme v pytli.

JZ

Okamura vyzbrojený atomovými pumami, to rozhodně chceš

JN
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik