Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bojkotujme Miloše Zemana

Již ale bylo dost jeho hnojů, blbečků, idiotů, žump, ku..d, sra…k, citátů co nikdy nezazněly, odkazů na články, které neexistují, obviňování z toho co se nestalo, adorace Číny a Ruska. 

Kritici Miloše Zemana pořádají demonstrace a jeho zastánci protidemonstrace, jedni  píší petice, druzí antipetice, media rozebírají každé jeho slovo či hnutí mysli. Miloš Zeman, a o to mu jde, je v televizi, v rádiu, v novinách, na internetu, na náměstích, v sálech, fabrikách, prostě všude. Až mám strach, co uvidím, když otevřu ledničku.

 Většina z nás zažila nebo zná případy, kdy příbuzný či známý je už trochu popletený. Rodina většinou nemocného nechce zbavovat svéprávnosti, ať již pro složitost celé procedury, ze strachu z odsouzení okolím či kvůli hrozbě posměchu. Slušní lidé situaci řeší tak, že se nebaví o projevech duševní nemoci. Může to postihnout každému z nás. O těchto věcech nemluvíme, jako by nebyly. Pro nejbližší není  tak jako tak jednoduché zachovat si duševní rovnováhu. U Alzheimerovy nebo Parkinsonovy  choroby potřebují lékařskou pomoc včetně medikamentů nejen sami pacienti, ale kvůli nesmírné psychické náročnosti i ti co o ně pečují.

Naprosto stejnou situaci prožíváme s Milošem Zemanem. Jenom netrpí demencí, ale neduhem „morbus politicus“, který zachvacuje lidi ve veřejných funkcích. Projevuje se arogancí, sebestředností a přesvědčením o vlastní neomylnosti. Soužití s lidmi s touto poruchou je pro ostatní stejně obtížné a stresující jako s někým, kdo má Alzheimerovu nemoc. Od spršky vulgarit v rozhlasovém pořadu Hovory z Lán je na místě otázka, jak s Milošem Zemanem vydržet do konce jeho funkčního období, aby ti, co ještě vládnou zdravým rozumem, o něj nepřišli a nebo nemuseli polykat antidepresiva. Musím se přiznat, že jsem stejný problém řešil v letech 1998-2002, v době kdy otravoval, nebo chcete-li šířil blbou náladu z pozice předsedy vlády. Navrhuji proto o něm nemluvit, bojkotovat jej.

Odvolat Miloše Zemana z funkce prezidenta nepřipadá v úvahu. Politici, kteří by o této věci rozhodovali v Senátu a v Poslanecké sněmovně jsou jeho pokrevní bratři a sestry. Cítí se také od okamžiku svého zvolení nadřazeni nad morálku, dobré mravy, ekonomické i fyzikální zákony. Museli by vyhodit z kola jednoho ze svých, trestat vlastní zrcadlový odraz.  V politické praxi proto neexistuje čin, pro který by byl proti Miloši Zemanovi zahájen impeachment. Ani kdyby vyhlásil válku Spojeným státům nebo  Česko prohlásit za gubernii Ruska.

 Již ale bylo dost jeho hnojů, blbečků, idiotů, žump, ku..d, sra…k, citátů co nikdy nezazněly, odkazů na články, které neexistují, obviňování z toho co se nestalo, adorace Číny a Ruska, drzého mávání na občany zelenými kartami. Jak může ten, kdo vlastně jenom slouží občanům, vyjadřovat nespokojenost s jejich postoji? Zřejmě cítí potřebu neposlušné občany vyměnit. Něco takového by se ve Spojených státech, Velké Británii nebo Německu stát nemohlo. Proč by slušní lidé měli Miloši Zemanovi naslouchat, dívat se na něj v televizi a zabývat se výplody jeho mysli? Učitelé přestaňte  organizovat žáky (neschopné se bránit) do oslavných špalírů. Úředníci neklaňte se majestátu, kterému chybí vznešenost. Ať si sám zaplatí cestu do Moskvy, kam se chystá 9. května k Vladimiru Putinovi. V nejhorších tradicích Edvarda Beneše nás Miloš Zeman opět předhazuje ruskému impériu. A ještě jedna paralela. Před rokem 1938 bezpečnostní složky chytaly nacistické špiony, kteří byli souzeni a trestáni za zradu Československého státu. Následně se Edvard Beneš jako vrchní velitel armády dopustil zrady nejvyšší a nařídil kapitulaci.

Mohl by někdo se stejnými názory na Rusko jaké má Miloš Zeman pracovat v Bezpečnostní informační službě nebo zahraniční rozvědce? Určitě ne. Jsou politické názory omluvou k čemukoliv? Jak by se Miloš Zeman vůbec zachoval třeba v případě napadení Pobaltí, aktivace článku 5 Severoatlantické smlouvy a nutnosti bojovat proti Rusku?

Prostě Miloše Zemana ignorujme, udělejme z něj fíkus v jeho hradní kanceláři a změňme v tomto duchu i Ústavu (i Francie se po roce 1945 musela vypořádat s přítomností komunistických ministrů ve vládě země, která se cítila součásti západního světa). Čeští velvyslanci ať kulantně oznámí vládám zemí, kde jsou akreditováni, že počínání prezidenta si nemají všímat. Přesně v tomto duchu zareagovala Ukrajina, když na jeho výroky ohledně osobnosti Stephana Bandery suše sdělila, že se řídí oficiální stanoviskem vlády České republiky. Vůbec nejlepší bude, když novináři vypustí ze svého programu tiskové konference Hradu a seriózní media přestanou o počínání Miloše Zemana informovat a  komentovat jej. Jeho kousky ať rozebírá bulvár. Vždyť tam svým chováním patří. K bojkotu by se měla připojit Česká televize (velice správně nevysílala tiskovou konferenci tiskového mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka, který si už myslel, že je Miloš Zeman) i Český rozhlas, nebo musí alespoň předtáčet všechna prezidentova vystoupení. Pokud tedy nechtějí veřejnoprávní media koncesionářům zase zprostředkovat třeba k 8. květnu nebo 28. říjnu nějaké kun...y nebo srač…y.  Stejně by televizní přenosy k státním svátkům měli mít jako varování hvězdičku, a to kvůli špatnému vlivu na dobrý vkus. Pohled do Vladislavského sálu na pány oblečené jako na candrbál v Horní Dolní, na dámy, které asi přišly z nějakého podřadného baru či diskotéky a metál připínaný v nejslavnostnější den Česka na mikinu s PET lahví, opravdu není vhodný pro děti a adolescenty.

Miloš Zeman při nástupu do prvního funkčního období na závěr svého inauguračního projevu řekl: "Bože, dej mi pokoru, abych se nesnažil ovlivňovat věci, které ovlivnit nemohu. A Bože, dej mi moudrost, abych dokázal rozlišit mezi prvním a druhým."  Komu chybí pokora, nemůže být ani moudrý.

Na úvod svého druhého období řekl, že budeme držet hubu.
 

(20.2.2015 publikováno na www.virtualy.cz

Autor: Vilém Barák | úterý 17.3.2015 17:43 | karma článku: 31,74 | přečteno: 1788x
  • Další články autora

Vilém Barák

Pro republikány Trump musí být prezidentem, i kdyby USA i svět měli zhynout

Názory Donalda Trumpa konvenující s míněním běžných Američanů, blokování pomoci Ukrajině kvůli intrikám jeho věrných, nutnost potupného škemrání Evropy za schválení pomoci, to vše vede k závěru, že na USA se již nedá spolehnout.

29.4.2024 v 10:46 | Karma: 5,95 | Přečteno: 81x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Vzýváním míru se přivolává válka

Andrej Babiš a Alena Schillerová jasně říkají, že jsou proti posilování obranyschopnosti Česka a přípravám na vojenské ohrožení, nesouhlasí s dodržení spojeneckých závazků ve výdajích na obranu nebo s vojenskou pomocí spojencům.

17.4.2024 v 16:56 | Karma: 38,87 | Přečteno: 2690x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Proč ANO nehlasovalo pro usnesení o bezpečnostních hrozbách

Poslanecká sněmovna 20. března 2024 schválila usnesení k bezpečnostním hrozbám pro Českou republiku. Hnutí ANO pro toto usnesení nehlasovalo.

10.4.2024 v 13:28 | Karma: 19,93 | Přečteno: 663x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Výzvy, aby Ukrajina jednala o míru jsou pobídkami ke kapitulaci

Během více než dvou let trvání války mezi Ruskem a Ukrajinou se objevují názory, že je nutné zastavit boje a uzavřít příměří, které by umožnilo zahájit jednání o míru. Na první pohled jde o dobrý plán, tak co tomu brání?

4.4.2024 v 17:00 | Karma: 27,08 | Přečteno: 838x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Nejsou „zemědělci“ jako zemědělci

Pěší demonstrace na Václavském náměstí sebou nese riziko, že se pár stovek účastníků vystaví posměchu. Když se stejný počet „demonstrantů“ posadí do traktorů, města včetně Prahy kolabují, účinek je o několik řádů vyšší.

25.3.2024 v 16:46 | Karma: 16,34 | Přečteno: 515x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Vyšetřování Vrbětic končí. Nemůžeme očekávat spolupráci Ruska, řekl Rakušan

29. dubna 2024  12:20,  aktualizováno  13:13

Přímý přenos „Je prokázáno, že oba výbuchy provedli příslušníci ruské zpravodajské služby GRU. Jejich motivem...

Neodstoupím, řekl Sánchez po kauze manželky. Zlepšeme politickou kulturu, vyzval

29. dubna 2024  12:41

Španělský premiér Pedro Sánchez oznámil, že demisi nepodá. Zvažoval ji s ohledem na kauzu, v níž je...

Za výbuchy ve Vrběticích stojí Rusko. NCOZ kvůli nespolupráci kauzu odložila

29. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  12:31

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů skladů...

Většina práv jako u manželů a přiosvojení dětí. Pavel podepsal zákon o svazcích LGBT+

29. dubna 2024  12:07

Stejnopohlavní páry budou moci od příštího roku uzavírat partnerství s většinou práv, jaká mají v...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 291
  • Celková karma 22,78
  • Průměrná čtenost 2227x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik