Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J45a49n 60H41l57e64d41í61k

13. 8. 2015 23:02

jako všude i zde se krade, aby pár desítek lidí žilo blaze za cizí peníze, doufám, že brněnské moto závody se jedou naposledy a jestli si Pražáci postaví na muldách  zničeného Mostecka závodní dráhu, bude to pro Česko velké plus.

1 1
možnosti
DN

V Mostě už okruh je :)))

1 0
možnosti
JK
VN

neuveritelny blaboly, proc teda ten zalistovaci poplatek v 90% ostatnich zavodu (Moto GP sezony) plati statni sprava ? proc si vsude jinde statni sprava uvedomuje co tento podnik prinasi statu (krom nasobne vice penez i reklama na vsech urovnich) ?

6 11
možnosti
JK

Přesně tak to je.R^ Stát dostane svoje zpět ihned formou inkasa DPH ze vstupenek (nelze na ně uplatnit nadměrný odpočet). Jenže tihle ekonomičtí analfabeti vůbec netuší, jak to funguje. Firma Automotodrom Brno není žádné terno, ale tomu mohli politici v minulosti už udělat dávno přítrž.  Paradoxně vydělávají těžké peníze na pronájmech okruhu na testování a německé a rakouské závody, kde jsou nízké náklady... Pan autor blogu vůbec nebere v úvahu princip bezplatné reklamy ČR a Brna, podporu drobných živnostníků a skutečnost, že zalistovací poplatek se několikanásobně vrátí jen při zvýšeném prodeji PHM na spotřební dani a hlavně DPH. Každý motorista bude v ČR minimálně jednou tankovat plnou.:-) Nehledě na to, že mnoho návštěvníků zde stráví více dnů (Praha, Č.Krumlov, Lednice). Takže zrušme zavedené a roky osvědčené a žádejme zase třeba nějaké MS v lyžování, kde jen vypracování kandidatury bude stát desetinásobně více...;-D

6 9
možnosti
KV

K39a76r17e89l 28V22o77v40e43s

13. 8. 2015 15:14

Na Kájovy motorky, aby se hoch mohl bavit. A ta zábava je nejméně ve výši zalistovacích poplatků.!!

4 2
možnosti
JR

J75a13n 64R23á51ž

13. 8. 2015 15:51

Pritvrďte. Jen motor stojí cca 100tis Eur. Když jsem si to přečetl, spolu s tím, jaký má plat italský mechanik, omývali mne. A pridejte k tomu pneumatiky, pobytovou taxu, cestování, mzdy celého týmu a máte na tři zalistovací poplatky.

1 0
možnosti
TT

Věřím, že stejné vaší "podpory" se dočká třeba fotbalový zápas Sparta - Slavie nebo Baník - Sparta. Všechno pořádají soukromé subjekty a náklady na činnost státu (zejména policie) nejspíš budou ještě vyšší, než dotace pro MotoGP, tržby podnikatelů v okolí 0. Nebo zkuste zabrousit na MFF Karlovy Vary a podobné akce. Všechno to zrušíme?

7 4
možnosti
VB

Nebojte, ohledně fotbalu mám připraveno. Jinak, četl jste ten text? Je tam popsáno, jak mizí peníze. O to jde a ne o to legitimovat GP srovnáváním s jinými blobostmi typu MFF, MS v Liberci atd. Ano, neexistuje tak blbý veřejný výdaj, aby se neuskutečnil a nedostla ještě veřejnou podporu.

Mimochodem, takto mluvil nedávno Hašek. Nejmenujete se Michal :-)?

6 1
možnosti
Foto

Já jsem se v roce 1956 na starém okruhu málem narodil, ale maminka to nějak ustála. Od té doby jsem tam až do konce 80. let býval pravidelně. Na autodrom jsem šel jednou kvůli dětem, ale pak už nikdy. Abája Padája na Bočka, Stašu, Srnu, Havla nebo dokonce Šťastného nemá a ujeli by mu i na kole. Velkou cenu nám ukradli a vůbec netuším, proč by měla být rodinka, která se všeho zmocnila, podporována ze státních či jiných peněz. A myšlenka, že nás bude finanční úřad kontrolovat z letadel už to jen posouvá do toho správného levelu. Je to celé tak neuvěřitelné, že je to snad pravda.

22 1
možnosti
JR

J28a79n 25R80á87ž

13. 8. 2015 13:34

S brněnskou Velkou cenou mám spojený velký kus života, kdy jsem tam dělal traťáka. Neuměl jsem si představit, že bych někdy na "Masecu" chyběl. Po "privatizaci" Masarykova okruhu panem Abrahámem se něco zlomilo a už jsem tam nevstoupil. Kamarádi říkají: Vždyť tam choď se dívat na motorky a na Abraháma se vykašli, ale nejde to! Když bych viděl Abraháma juniora na motorce, vždy bych si vzpomněl na to, za jakých podmínek tam může jezdit, kdo to financuje a kdo má obrovskou drzost chtít po státu, aby na tento kšeft přispíval!

16 2
možnosti
JJ

Jo, když máte pramen, nebo pramínek, musíte se o tuto studánku starat! A nejen v dobách sucha!.

10 0
možnosti
KV

K36a60r66e54l 13V98o63v21e52s

13. 8. 2015 13:10

Soukromníci dokázali, že hospodaří hůř než stát. A zařízli si zlaté tele. Kolik za tu dobu podnikatelé, podnikavci na té akci vydělali ( a jistě to nepřiznali ). To by stačilo zalistovací poplatky až do skonání světa ;-D

0 1
možnosti
JK

A kolikanásobně se státu za tu dobu vrátil zalistovací poplatek jen na DPH ze vstupenek? DPH z prodaných vstupenek nelze uplatnit nadměrný odpočet - jestli tedy víte co to je.:-) Mít tu možnost - složím poplatek na úvěr, inkasuji DPH a násobný přebytek mě zůstane. Já bych do toho šel a stát má problém? Že by chybějící finanční gramotnost správce státní kasy?

1 1
možnosti
ZJ

.... souhlas a karma R^!

3 1
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik