Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bohužel Vám nemohu dát za pravdu stejně jako Vám nedá za pravdu většina našeho národa.

Církve příliš světské moci neoponovaly, většinou se světskou mocí spolupracovaly, protože z toho měly prospěch.

Dokonce na Slovensku a v Chorvatsku katolická církev přímo spolupracovala s německými nacisty.

Desátky a 47% odvod státu je nesrovnatelný a nesmyslný.

Z těch 47% co nyní odvádíme státu je zaplaceno naše vzdělání, zdravotní péče, důchod a nyní i podpora v nezaměstnanosti. Nic z toho církve svým poddaným neplatily, desátky používaly pro sebe, viz. např. obrovské církevní majetky v Olomouci a Kroměříži.

A nezapomeňte, jakým způsobem se prosadily vysoce nadhodnocené církevní restituce ve Sněmovně. Vysoce nadhodnocené proto, že za 1m2 orné půdy si církve vynutily 44,-Kč, místo obvyklých tržních 10-15,-Kč/m2. U lesů to bylo obdobně.

Restituce ve Sněmovně byly prosazené těsnou většinou za použití politické korupce, kdy pro ně hlasoval poslanec Roman Pekárek pravomocně odsouzený za korupci a nikým nevolená strana LIDEM Karolíny Peake, která měla slíbený poslanecký klub za nižšího počtu členů, než ukládal zákon. Ten zákon se kvůli tomu měl měnit, jenže došlo k pádu vlády katolíka Petra Nečase, který toto Karolíně Peake slíbil.

Ústavní soud tyto nemravné církevní restituce posvětil, protože tam měli převahu zastánci církví, ale ÚS též byl nejednotný a to o něčem hovoří.

Církve tímto dokázaly, jak výnosný je byznys s dušemi (tedy se strachem lidí ze smrti) a takto si proti sobě obrátily mínění velké většiny našeho národa, že jsou naše církve vnímány jako nemravní vyděrači.

3 6
možnosti
VS

No vida - jak lehce může být někdo povolán k tomu, aby hovořil za většinu národa...

P.S. Zkuste si zjistit, kolikrát hlasoval ÚS jednomyslně...

2 0
možnosti
Foto

Jestliže „církve ... si proti sobě obrátily mínění velké většiny našeho národa, že jsou naše církve vnímány jako nemravní vyděrači,“ pak vy jste vnímán jako ulhaný bolševik, vy jedna „většino národa“.

1 0
možnosti
Foto

Pane Pechare, když si Váš příspěvek přečte někdo nezaujatý, co si o Vás jako o křesťanovi pomyslí? Že umíte jenom nadávat a urážet?

Nad byznysem církví s dušemi jsem se zamýšlel již v minulosti a na můj blog tehdy reagovalo i Pražské arcibiskupství: http://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=403334

0 1
možnosti
Foto

Jenže vy nejste nezaujatý. Ale asi si nezaujatý člověk pomyslí, že nemám rád lháře. A vy lhář jste. To není nadávka. To je slušné, spisovné slovo, které popisuje přesně to, co jste zač. Já se snažím urážky nepoužívat, ale zlo nebudu lakovat na růžovo; lež nebudu nazývat pravdou a o lháři nebudu tvrdit, že je to čestný a pravdomluvný člověk.

Co si o mně myslíte vy, to je mi ukradené.

1 0
možnosti
Foto

Žádnou lež jste mi nikdy nedokázal.

0 1
možnosti
Foto

Opět lžete. Mimo mnohé další – co vaše pomluvy doktora Vodvářky?

Opět zkoušíte metodu, kterou jste si u mně vysloužil titul „Čárlí blogu Idnes“?

https://youtu.be/AdanvYsScXc

1 0
možnosti
Foto

Jaké pomluvy?

Buďte konkrétní.

0 1
možnosti
Foto

Máte zapotřebí se ztrapňovat permanentním lhaním? To si opravdu nevzpomínáte, jak jste křivě nařkl Dr. Vodvářku, že psychiatricky diagnostikuje každého, kdo s ním nesouhlasí? Rv

1 0
možnosti
Foto

Stavěje se hloupým chtěl jste po mně, abych vám připomněl nějakou vaši lež, konkrétně pomluvu. Připomněl jsem vám ji. To jste tak statečný, že budete zarytě mlčet, nebudete reagovat na to, že jste usvědčeným lhářem? Není to pohlodlné přiznat si, že jste lhal, co?

Jak vás znám, tady budete hrát statečnou roli mrtvého brouka a za čas opět zopakujete svoji mantru, že jste nikdy nebyl usvědčen ze lži.

Inu je to vaše vizitka, vizitka lháře, vy ostudo všech slušných Petříků.

2 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 23,42
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik