Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

...nemohu jinak, to by to dopadlo, kdyby tento pán byl ministrem zdravotnictví!! Odborník na slovo vzatý !!! Zdravotnictví je nejdražší službou ve státě !! V každém státě ! Vůbec netušíte, proč je v něm stále nedostatek peněz. Protože kalkulační list zdravotnického výkonu obecně vůbec nekalkuluje se mzdou středního personálu, dále náklady na výkon vychází z podkladů starých snad 20 roků, chybí v něm částky na nájmy a řádnou režii a už vůbec není zakalkulován přiměřený zisk!!! "Cenu práce" zdravotníků ještě dnes, 25 roků po sametu, určuje někdo třetí !!! A stručně tak, že od vybraných prostředků se odečtou všechny pevné položky ( léky v lekárnách, obvodní lékaři, stomatologové, rezervní fondy,....) a to co zbude, se rozdělí na "cenu práce".

Odborné společnosti opakovaně zpracovaly nové, reálnější kalkulace, ale pojišťovny je samozřejmě shodily se stolu.... Tento stav se jim totiž hodí.

Správně by každý občan stejně, jako má pojištěné auto, domácnost, nohy, ... , měl mít sám za sebe smlouvu se svojí zdravotní pojišťovnou a s ní by si měl podle svého způsobu života, návyků, zlozvyků, zájmů uzavřít smlouvu, s bonusy či malusy a také ona by jej mohla pak za nevyužívání nebo úmyslné nadužívání služeb odměnit nebo trestat... A přišel-li by klient s razítkem pojišťovny, že mu má zdrav.zařízení vyměnit např. kolenní kloub, věděli by zdravotníci i v listopadu, že dostanou za práci zaplaceno....

0 0
možnosti

Já bych to viděla tak, že byste s panem autorem dali dohromady docela funkční zdravotnictví, pokud by ještě někdo třetí s vámi dal dohromady tu alternativní medicínu :-)

0 0
možnosti

J56a61n 81F31r13o92l40í76k

22. 8. 2016 16:48

Jeden z mnoha rozumných kroků směrem k autoregulaci výkonů socialisti zrušili. Kdyby měl každý za vyšetření zaplatit třeba 500 kč rázem by se situace změnila. Ovšem už 30 kč způsobilo revoluci.

1 0
možnosti

S posledním odstavcem souhlasím jinak to předtím je klasická ukázka, co dříve reformovat.

Jinak, kdo by měl určovat mzdu zdravotníků? Trh to podle vás a většiny lidí být nemá, tak se to musí určit direktivně, přiměřeně k jiným oborům (stejně jako by socialismus před rokem 1989 bez vnějšícj cen ihned zkolaboval, tak enkláva zdravotnictví ceny bere z okolí).

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS